görseller
kardeşler arası kavga sebepleri 

belki ilginizi çeker
  1. · arkadaşın kendini camdan atsa sen de atacak mısın
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · asla birlikte olunamayacak birine aşık olmak
  4. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  5. · her yerinden öpüyorum rüştü
  6. · aşk ı memnu
  7. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  8. · alternatif cem uzan sloganları
  9. · sen giderken ben geliyordum

kardeşler arası kavga sebepleri  

sayfa  / 2
  1. atari 2600, commodore 64 ve amiga 500'lü dönemlerde de sağlam joysticki kimin alacağı kavgaları yaşanırdı vakti zamanında yıl 1989-90 civarı.
    (neverwinter nights, 12.11.2005 11:09)
  2. (close2death, 12.11.2005 11:11)
  3. (foradream, 06.06.2006 00:41)
  4. evdeki kablosuz internet bağlantısının ana kontrol noktasının kardeşin bilgisayarı olması...
    (h:hypnotica k:kardeş)

(aniden hypnotica'nın bağlantısı kesilir... modeme bakılır "adsl" ışığı yanmaktadır bir sorun yoktur... tek ihtimal kalmıştır... hypnotica koşa koşa kardeşin yanına gider...)

h:mustafa bağlantımı sen mi kestin?
    k:yooo... (sinsi gülüş)
    h:hadi lan sen kopardın!
    k:oğlum bağlantımın çoğunu yiyiyorsun msn'e zor giriyorum lan!
    h:hadi be! çabuk bağla şunu! sinirlendirme beni...
    k:vermeyeceğim bağlantını...
    h:başlarım lan...

(sonunda babanın duruma el koymasıyla olay kapanır ve hypnotica bağlantısına kavuşur... fakat 3-4 günde bir rutin olarak bu olay gerçekleşir)
    (hypnotica girl, 06.06.2006 00:44 ~ 00:45)
  5. evdeki son çikolata.
    (si, 06.06.2006 01:05)
  6. miras
    (sahra, 06.06.2006 01:07)
  7. en bilineni taht kaynaklıdır. gayet de popüler bir kardeş kavgası sebebidir.
    (gxix, 06.06.2006 01:08)
  8. televizyon ve de en kral kanepeyi kapma başlıcalarıdır. bunun dışında kardeşin sizi mal yerine koyarak daşşak geçmesi de sayılabilir tabii.
    (keyif pezevengi, 06.06.2006 01:16)
  9. akşam yemeğinde masada babanın yanına kimin oturacağı. (en azından bizim evde vardı.)
    (tilburgdaki erasmus ogrencisi, 06.06.2006 01:37)
  10. - küçük kardeşin büyük kardeşin eşyalarını izin istemeye gerek görmeden kullanması.
    - büyük kardeş dışarı çıktığında küçük kardeşin ben de gelicem diye tutturması. küçük kardeşi çanta gibi her yere taşımak zorunda olmak.
    - damak zevkleri çok farklı olan kardeşlere anneleri ne yemek yapayım diye sorduğunda herkesin kendine uygun bir yemek istemesi. diğerinin istediğini yemeyi şiddetle reddetmesi en sonunda annenin kafasına göre takılması ve iki kardeşin de aç kalması.
    (chrystal, 06.06.2006 10:02 ~ 10:02)
  11. bakkala kim gidecek?
    (clementine, 06.06.2006 14:12)
  12. (how to use a life jacket, 23.06.2006 20:12)
  13. tek bilgisayar bulunan evlerde iki tarafında aynı anda nete girmek istemesi
    (ucuruldukcaucurulanucurtma, 23.06.2006 23:09)
  14. küçük kardeşin dışarıya çıktığında yanına telefonunu almaması ve ablanın evde meraktan kudurması..küçük kardeş eve gelince tekme tokat girilir..bizim genel sebebimiz bu
    (iraz, 25.06.2006 00:59 ~ 01:00)
  15. (raziel, 19.07.2007 00:22)
  16. yer: doğu karadeniz.
    kardeşler arası kavga sebebi: karalahananın, kardeşin bahçesine taşan yaprağı.
    sonuç: bir ölü, bir yaralı.
    yaşanmışlık: yüzde yüz gerçektir.
    (diabetik nöropati, 03.11.2007 23:46)
  17. (adrian, 03.11.2007 23:50 ~ 04.08.2009 15:06)
  18. kız kardeşin erkek arkadaşı
    (cyclops1988, 03.11.2007 23:52)
  19. (busburak, 08.08.2008 07:58)
  20. sigara. evet sigara. ablasının yanında sigara içtiği yetmiyormuş gibi bir de '' abla ya, bi tane seninkinden versene içeyim '' benzeri kurduğu cümlelerin başını çektiği kavgalardır..
    (juliette, 16.08.2008 21:30)
  21. - aynı odada kalınıyorsa kardeşlerden birinin çoraplarını ısrarla kirli sepetine değil odanın ortasına atması,
    - pazar sabahları ekmek alınması gerekiyorsa bakkala kim gidecek kavgası,
    - tüm çorap çamaşır vb. eşyalarınızı sahiplenen kardeşin size giyecek hiçbir şey bırakmaması,
    - eğer tek bilgisayar varsa bilgisayar başında fazla oyalanma kavgası,
    - tek playstation varsa playstation'u zapt etme kavgası
    - *
    (feklavye, 03.03.2009 11:43)
  22. kız kardeşin hatıra defterine "öncelikle bana bu götüm gibi bembeyaz sayfayı ayırdığın için teşekkür ederim" yazmak.
    (stochelo, 13.03.2009 17:40)
  23. çöpü kimin atacağı tartışması.
    (absolutely, 13.03.2009 17:45)
  24. (albastropos, 13.03.2009 17:48)
  25. yaş farkı çok az olan kardeşler için herşey kavga sebebidir. ayrım yapılmaz kesinlikle. kavga sebebi konusunda sıkıntı çekilmez. anlık olarak kavgalar gelişir.

"hişştt niye bana bakıosun!", "sana nee!", "saman ye!" gibi kelimelerle balayan kavgalar pek meşhurdur zaten. onun dışında alışveriş, giysi, bilgisayar, ev işleri, kumanda çatal, çarşaf, yastık kılıfı, kanepe, evde 3 tane tv varken salondaki tv de iki kardeşin aynı anda farklı kanalları izlemek istemesi, küçük olan 3. kardeşi savunmak genel kavga sebepleridir bizim evde.

biz alçakgönüllü kardeşleriz, ayrım yapmadan her konuda itina ile kavga edebilme potansiyeline sahibiz. yaş ilerledikçe kavga sebepleri de değişiyor tabi. küçükken daha saçma şeyler için kavga etmişliğimiz çoktur. evde sayıca az olan ve tek olan ne varsa uğruna hep kavga edilirdi mesela.

bizim çocukluğumuzda "susam sokağı" diye bir çocuk programı vardı. biz de sabah ve akşam, günde 2 kez olmak üzere izlerdik bu programı. bir gün bizim bu programı sevdiğimizi bilen anneciğim, kızlarım sevinsin diyerekten bir yastık kılıfı almış pazardan. üzerinde de bu susam sokağındaki "minik kuş" karakterinin resmi falan vardı. ama sadece bir tane kaldığı için başka alamamış. tabi bir tane olduğu için de evde büyük bir savaş çıktı. her gece o yastığı kim kapacak diye uğraşır dururduk kardeşimle. önceden diğerimiz alıp yatmasın diye saklardık falan. kardeşim benden 2 yaş küçük olmasına rağmen annemin gözünde minicik bir yavrudan farkı yoktu. o yüzden hep "aaa o sen ablasın, ver bakayım onu kardeşine. kavga etmeyin, ne kadar ayıp yaptığın!" der olay bana kalırdı. kardeşim de elinde minik kuşlu yastık kılıfı olan yastıkla annemin arkasına saklanmış sinsi sinsi bakıp "ohhh canıma değğğsiiiiin" diyerek şekilden şekle girip beni iyice delirtirdi. bir gün bu duruma dayanamadığım bir anda aklımda şeytanca bir fikir belirdi. yastık kılıfını alıp iyice katladım ve gardrobun arkasına sakladım. tabii cadı kardeş fellik fellik yastık kılıfını arıyor. bana soruyor ama benden "bilmem ki!" cevabını alınca hem şüpheleniyor, hem de deli dana gibi evde arıyor. tabii söylemedim yerini ve bir süre sonra unutuldu o yastık kılıfı. ta ki boya badana yapılacağı zaman gardrobun arkasından çıkana dek.

annem şaşkın tabii bu yastık kılıfı buraya nasıl düşmüş diye. cadı kardeşim anlamıştı hemen benim sakladığımı ama üzerinden bayağı bir zaman geçtiği için fazla uzatmadı da olay yine bana kalmadı allahtan. *

şimdi düşünüyorum da o yastık kılıfı için kavga ettiğimiz anları biri görseydi gülmekten yerlere yapışırdı herhalde. çocukluk işte...
    (n excantric matmazel, 13.03.2009 18:25 ~ 18:29)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil