|
|
- trajikomik olaydır. orospu çocuğu lafını yiyen kardeşin, "lafını geri al ananı sikerim" demesi apayrı komik bir olaydır. sonradan farkına varıp, özür dilerler birbirlerinden. ne de olsa kardeştirler. tabi onlar olayın farkına varmadan, anne gelip bu sözleri duyarsa, kavga bambaşka boyutlara gidebilir.
(bkz: annenin çocuğuna piç kurusu demesi)
(bkz: anne benim babam kim)
- (bkz: annenin çocuğuna orospu çocuğu demesi)
- ağız alışkanlığıdır. kavgayı bitiren durumdur.
- (bkz: annen hariç)
- sabrın sınırlarının zorlandığı anlarda ağızdan kaçabilecek söz öbeği fakat daha komiği mevcuttur.
çocuk arsızdır babaya eşşoleşek der baba cevaplamakta gecikmez eşşoleşek senin babandır. bizzat kuzenimle eniştem arasında yaşanmıştır. o zaman hep bir ağızdan
(bkz: based on a true story)
- tam bi orospu çocukluğudur.
- (bkz: ironi)
- -o.çocuğu''
-annemiz aynı lan!
-seni çingenlerden aldık(bizzat yaşanmıştır)
- -orospu çocuğu!
-sensin o!
en azından hemfikirler.
- - orospu çocuğu!
- hani! emrah mı geldi?!
- k1: orospu çocuğu
k2: anne bak ne dedi bana
a : aaa, emre çok ayıp. nerden öğreniyorsun böyle lafları?
k1: sen karışma lan orospu.
- anneleri farklıysa normal bir küfürden öteye gitmez. bi arkadaşım abisine demişti de baya şaşırmıştım. sonra anneler farklı diye açıklamayı yapınca baya gülmüştük.
- ayrı annelerden olma iki kardeşin birbirlerine sinirlendiklerinde höykürebilecekleri küfür.belki gerçekten böyle bir durumda vardır ortada ama gene de söylenmez annelere böyle şeyler.anne orospu bile olsa annedir, kutsaldır herşeydir...
- ororspu çocuğu kelimesi artık öz anlamından çıkmış bizler için neredeyse açım,geliyo musun,nerdesin gbi sözcüklerle aynı mahiyete bürünmüştür.yakınlarda bir sevgi sözcüğü olarak kullanılması beklenmektedir.
orospu çocuğu canım evladım, iyi bir örnek olabilir.
- annenin çocuğa orospu cocuğu demesi daha traji-komiktir. erkek arkadasımı annesi aramıstı,
anne: sen 3 gündür eve gelme bıdıdı bıdı bıdı
e.a: anne bi sus..
anne: orospu çocu! ne biçim konusuyorsun anneyle?
küfür ağır gelir bir kaç saniye..(senoş, 18.07.2008 17:51)
- bu çocuğun bir bildiği vardır
- çocuklarına "senin ananı sikerim" diyen babanın çocuklarıdır.
- -orospu çocuğu
+sensin orospu çocuğu
-yav bak öz anama sövdürüyor.piç .ııı lan şey ııı lan git!(derin derin nefes alınır,her küfürün ucu canım anneme gidiyor)
zaman zaman kardeşimle aramızda geçen tartışmalarda yaşanan bir diyalogtur yukarıdaki.bu tip küfürleşmelerde sarfedilen sözlerden ötürü özür dilenir,daha çabuk barışılır.
- adanada çok yaşadığım artık sıradanlaşan durumdur.
- amcamın bi anısı var bu konuyla alakalı.
e5'de giderken bakmış karşıdan arabanın biri uzunları yakmış geliyo,sellektör felan hiç sallamamış.amcam da "vay orospu çocuğu"diye basmış küfürü,sonra araba yaklaşınca tanımış arabayı,öbür amcamın yani kardeşinin arabası."orospu çocuğu değilsin belki ama yaptığın orospu çocukluğu" diye düzeltmiş sonra küfürünü.
- + o.ç seniii
- ben neysem sen de o'sun !
bundan daha beter bir durum vardır ki bizim evde annemin anneanneme kızdığı durumlarda babama " faruk senin kaynanan çok orospu haa" demesi...(ninatta, 21.08.2008 20:40 ~ 20:41)
- kavga sebebidir.
|