karate kid   

adana çık aradan

1. cilala parlat reğliğiyle akıllara kazınan, karate öğrenmek inancıyla yanıp tutuşan bir çocuğun * ve ustası miagi'nin başından geçen maceraların anlatıldığı bir film
    (stocky2001, 25.08.2004 20:50)
  2. gençliğimin * mihenk taşı olan filmlerdendir.karate filmlerinden umudumu kesmeme neden olmuştur.lakin daha sonra daha sanatsal filmleri seyretmeye başladım * **.
    (bkz: kiremit kırmak)
    (bkz: elini kırmak)
    (bkz: alçı)
    (bkz: evde denemeyiniz)
    (shemsipashapasaji, 02.11.2004 05:49 ~ 05:52)
  3. (bkz: kerata kid)
    (pastaci, 12.09.2005 19:31)
  4. (bkz: karate can)
    (anakin skywalker, 23.03.2006 16:25)
  5. göster bana duvar boyamak, göster bana yer cilalamak. sözleriyle aklımda kalan bi boka benzemeyen karate filmi.

(bkz: amcalara pipini göster bakiyim)
    (mihman, 07.09.2007 15:32 ~ 15:33)
  6. esas kız elizabeth shue dur ki daha sonra elveda las vegasta oynamıştır, fahişe rolündedir bu filmde.
    (dexterity, 09.09.2007 00:56)
  7. bu filmin serisi yapıldı. çizgi filmi bile çıktı. hatta kesmedi, karateci çocuk'un kız veriyonu da çıktı. o versiyonda oynayan isim ise hillary swank. karıya karateci rolüyle ödül vermediler, karı gitti boksör rolüyle oscar aldı. tabi japon sporu. atom bombasını attığın yetmedi, sporuna bile kılsın. amına koduğumun akademisi.
    (eksiksizuyum, 09.09.2007 01:00 ~ 01:00)
  8. o dönemin çocuklarını okulda, sınıflarda, mahallede duvar boyarken, yer cilalarken hatta kartal duruşu pozisyonunda beklerken sıkça görmemize sebep olan film.
    (kesmeseker, 09.09.2007 01:24)
  9. zamanında ebeveynler için biçilmiş kaftandı bu film. çocukların karate kursu sevdasını bu filmden aldıkları akıl ile geçiştirmeyi başarabilmişlerdi annelerimiz babalarımız.

-anneeaa! ben karate kursuna kayıt olcam yaaee!
    +ronn san, göster bana bulaşıkları yıkamak.
    -neaa?!
    +göster hadi. göster bana bulaşıkları yıkamak.
    -hayt huyt heaayt!
    +güzel. şimdi göster bana yerleri süpürmek. bir ki, bir ki.
    -hayt heeeyt!
    +aferin. şimdi göster bana camları silmek.
    -huaayyt!
    +bravoo!
    -vaay anne ne cevherler varmış sende ya. ev işleri ayağına olayı kavratmışsın bana.
    +ne sandın sen anneni?
    -bay miyagi olmadığın kesin. şimdi kayıt olabilir miyim karate kursuna?
    +ronn saan! göster bana çöpleri dökmek.
    -ya daha dün akşam döktüm çöpleri.
    +göster bana çöpleri dökmeeek!
    -tamam ya tamam.

ev ev değil çalışma kampı mübarek.
    (ronn, 11.09.2007 13:55)
  10. filmin her repliğini ezberlediğim, nedense defalarca seyrettiğim karate filmi.
    (uçuçböceği, 02.04.2008 19:31)
  11. doğrusu the karate kid. yanlışı the marmara.
    http://www.imdb.com/...
    (electro, 26.04.2008 22:54)
  12. 90'ların dandik karate filmlerinin allahı sayılabilecek ekstra süpersonik uydurukluğa sahip filmlerden biridir. 80'lerin sonlarından 90'ların ortalarına kadar süren ve son demlerini ceki çen abimizle yaşayan uzakdoğu dövüş sanatları temalı filmler furyasının en boktan üyesiydi bu seri.
    (bulanti, 06.05.2008 22:41)