a scanner darkly *  

adana çık aradan

1. richard linklater'in yöneteceği,philip k.dick romanı uyarlaması olan,bilimkurgu klasikleri arasına gireceğine inandığım film.keanu reeves ve winona ryder gibi isimler var başrollerde.
    (man on the moon, 29.01.2005 16:43)

2. film tekniklerinin inanılmaz bir biçimde geliştiğini gözler önüne seren yarı çizgi, yarı gerçek film. oyuncular gerçek hayattan tanıdığımız keanu reeves, woody harrelson gibi ünlü isimler fakat izlemenin zevk verdiği nokta ise onların özgün bir çizgi filmde oynayacağı. merakla bekliyoruz.
    (gestalt, 03.05.2006 22:44)
  3. bu sene film ekiminde gösterilecek olan film.
    (man on the moon, 22.09.2006 22:59)
  4. beni bir miktar hayal kırıklığına uğratmış film. daha yoğun olmasını bekliyordum. ilgisiz konularla filmin uzunca bir bölümü geçiyor sanki..... yada altyazı olmadığı için ben anlamadım..... yada kitabını okumadığım için zevk alamadım. neticede beklediğimden kötü bir filmdi. ama kötü bir film değil.
    (togisama, 14.11.2006 00:54 ~ 00:54)
  5. film sayılarla incelendiğinde şöyle bir tablo çıkmış;50 animatör 18 ay boyunca çalışmış ve filmin her dakikası 500 saatte tamamlanmış.
    (abece, 10.12.2006 03:42)
  6. tam tahmin ettiğim gibi çıktı; şahane bir film. 20. yüzyılın en "garip" yazarlarından pkd ve aykırı yönetmen richard linklater biraraya gelince daha azını beklemek yanlış olurdu zaten. sinematografisinden oyunculuğa, alt-metninden kurgusuna dört dörtlük bir eser. sinemayı eğlencelik çerez değil de hayatı ve gerçekliği sorgulama platformu olarak görüyorsanız mutlaka izleyin. sonra bir daha izleyin.
    (soulforged, 03.01.2007 09:25)
  7. bu filmi sıkı takip etmek gerekiyor, kaçırılacak bir noktası olmamalı, bütün tek konu olmasına karşın çok değerli ayrıntılara sahip, ayrıntıların filmi lezzetlendirdiği filmlerden. şaşırtıcı sonu ile de nefes kesiyor, keanu reeves hayranı olmak için neden bir film. senaryo da inanılmaz güzel işlenmiş. ben bir kusur bulamadım.

hayalgücünü bu kadar iyi kullanan insanlara da kıllanıyorum, belirtmek istedim.
    (jimela morrison, 23.04.2007 03:19)
  8. film ilk başladığında animasyon görüntüler gözümü oldukça yormasına rağmen ilerleyen dakikalarda oldukça sardı. hele de robert downey jr ve woody harrelson'ın arasında geçen dumb and the dumber tadındaki muhabbetler gülmekten kopardı beni. robert downey jr'ın eve girmesi muhtemel kişilere karşı kapıya not bıraktığını anlattığı arabada geçen dialog gerçekten süper.
    (dulcinea, 24.04.2007 00:38)
  9. filmi izlerken sizinde karakterlerle beraber kafanız güzelleşiyor. bunu önlemek için kesinlikle uykusuzken izlememenizi öneririm.
    (dark elven, 24.04.2007 07:35)