görseller
karanlıkta 

belki ilginizi çeker
  1. · süpman
  2. · en iyi yerli gitar soloları
  3. · yoklamadaki nicklerden hip hop şarkı yazmak
  4. · yoklamadaki nicklerden şiir yazmak
  5. · fulya timur
  6. · ağlama bebeğim
  7. · pembe panter
  8. · aydinlikta
  9. · tam olsun
  10. · yakup
gündem
  1. · sözlük yazarlarının hayalleri
  2. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  3. · dersim katliamı
  4. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  5. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  6. · insanın hayatına sıçan şeyler
  7. · hz ayşe günümüzde yaşıyor olsaydı ugg giyerdi
  8. · bergüzar korel
  9. · erkek arı

karanlıkta  

sayfa  / 2
  1. ahmet kaya'nın ilk kez dinlediğim şarkısı, an itibariyle zaten bir tuhaf olmuş haleti ruhiyemi hooooooop diye mahfeden şarkı.

akşam olur karanlıklar çökende
    devriyeler adım adım gezende
    kar kaplamış solmuş güller görende
    sarılıp dallarına öpesim gelir.

sanki gökten kar yerine kan yağıyor
    kar altında üşümüş bir çocuk ağlıyor
    yaşlı gözleriyle bana bakıyor
    akan gözyaşını içesim gelir.

işte böyle karanlıklar içinde
    devriyeler adım adım gezende
    yar uykuda ben yine penceremde
    doğacak güneşi göresim gelir.
    (gülümsün, 20.01.2006 14:31)
  2. ahmet kaya'nın ağlama bebeğim albümünde bulunan, aynı zamanda yıldızlar ve yakamoz albümünde tekrar yorumladığı şarkısı.
    (tabudeviren, 14.04.2006 09:23)
  3. kaan tangöze ve yakup trana nın düet yaptığı batuhan mutlugil in gitarıyla eşlik ettiği çok güzel parça.

neden bilmem sorduğumda
    dünlerim yok yarınlarda
    yarınlarda
    kör oldum ben aydınlıkta
    kayboldum ben
    karanlıkta
    yokmuş günler
    sonsuzlukta
    derdim bitmez varoldukça
    varoldukça
    varoldukça
    sevilmeden sarılmadan
    darıldım ben sana
    kayıp gider adımlarım
    bir kaç gözyaşında
    kör oldum ben aydınlıkta
    kayboldum ben karanlıkta
    karanlıkta
    karanlıkta
    karanlıkta
    karanlıkta

klibi için ise ;

http://www.youtube.com/...
    (dna, 20.09.2006 21:21 ~ 01.11.2006 03:50)
  4. yakuptan çok kaanın ve dumanın tınıları için dinlediğim harika şarkı.
    (absolution, 20.05.2007 23:55 ~ 23:55)
  5. beşinci nesil yazar. laf olsun diye değil, pek bir hoş gelmiş yazar.
    (leak, 02.03.2008 22:00)
  6. beşinci nesil karanlikta.
    (tatlı kavanozu, 12.04.2008 16:40 ~ 16:40)
  7. sonsuzluğa kadar yaşasak da dertlerin hiç bitmeyeceğini bize tekrardan hatırlatan kaan&yakup&batuhan şarkısı. her gözyaşında biraz daha yorgun düştüğümüzü, geçmişten bir şeyleri vücudumuzdan attığımızı da bildirir adeta.

"kör oldum ben aydınlıkta
    kayboldum ben karanlıkta" kısmıyla, çok açık gerçekleri bile göremediğimizi, gittikçe körleştiğimizi, yavaş yavaş karanlığa doğru bir yolculuğa çıktığımızı ve orada kaybolduğumuzu anlattığından kendime yakın hissettiğim parçadır.
    (bug eyes, 08.01.2009 22:49)
  8. kendisini en iyi temsil eden hayvanın kelebek olduğunu söyleyen insandır karanlıkta.
    (rabindaranath tagore, 09.01.2009 20:13)
  9. final haftası münasebeti ile eskisi kadar göremediğim insan, yazar; iyi insan, iyi yazar
    (rabindaranath tagore, 21.01.2009 23:19)
  10. (bkz: karanlıkta koşanlar)
    (henderson, 21.01.2009 23:33)
  11. pazarlama hocamızla gizli aşk yaşadığından şüphelendiğim karizmatik yazar.
    (bkz: katil olmak)
    (karakter sınırını sonuna kadar kullanan genç insan, 23.01.2009 11:00 ~ 11:01)
  12. müstakbel sevgiliden önce kendisine 'geçtim ulan' denilebilen süper insan, süpman.

yıllar sonra uzun uzun yazmamda destek olmuş yüce şahsiyettir ayrıca.
    (eski sevgili itlaf ekibi, 23.01.2009 21:40 ~ 22:12)
  13. ahmet kaya'nın en güzel yorumladığı eserlerinden birisi. playlistimin vazgeçilmez eserleri arasında yer alır.

bir duygu bir his bu kadar güzel anlatılır ancak. hep sokak cocuklarını anlatır bana bu dizeler. her dinleyişinde metropolün muhtelif yerlerinde soğuk bir kış günü "selpak alsana abi" diyen yaşları 5-6-7 olan mini mini elleri soğuktan donmuş çocukların yanında bulurum kendimi...
    (asayisberkendal, 01.02.2009 14:54)
  14. uzun girileriyle hemen göze çarpan aşk üzerine dolu olduğu yazılarından belli olan yazar.
    (karyatid, 01.02.2009 15:00 ~ 15:00)
  15. bir durum olarak kişi açısından aydınlıktan daha net görüş sağlar ki bu dünyanın en tehlikeli şeyidir. yazar olanı ise bir gariptir.
    (karanlıkta, 06.02.2009 12:03 ~ 26.02.2009 21:23)
  16. son kağıttan gemisini de son kibritle tutuşturup açık denize yol alan gizli kaptan, tescilli miço.
    (karanlıkta, 04.03.2009 17:01)
  17. ben zamanında kaypak ruhlu bir kadına aşık olmuştum. sonra o başkasına gitmişti en ucuz şekilde. sonra ben bunları sana anlatmıştım. senin de canın sıkkındı ama. işte o anda sen farkettin mi bilmiyorum ama, ağzından hayati bir cümle çıktı;
    'ölene dek savaşacağız.'
    benim o anda ihtiyacım olan tek cümleydi ve bunu söyleyen sadece sendin.

doğum günün kutlu olsun evlat. daha da güzel doğum günlerine.
    (eski sevgili itlaf ekibi, 23.03.2009 01:01)
  18. garip bir şarkı bu. içinizdeki odalarda yaşadıklarınızı anlatıyor. o odalarda belki de tüm o hayallere dalamamanın verdiği kırgınlığı... sonra bir şey oluyor. hayatınızın hiç beklemediğiniz bir döneminde, geçmişte benimseyip rümuzunuz yaptığınız bu şarkı, bu ruh hali bir msn iletisinde göze çarpıyor.

işte tam o sırada hayatınızın yönünü değiştirmekte sakınca görmüyorsunuz.

nerdeyim, kimlerleyim, kimleri öptüm ve kendimi tam olarak nerde bıraktım ben? yanlış yerde buluştuk, yanlış yerde ayrılmayalım aydınlıktan.
    (karanlıkta, 01.04.2009 22:09)
  19. uzun zamandır ilk kez düzenli bir hayatı özlüyorum. senin durumun yanında çok tırt gelir biliyorum ama annemi, bize çocukluğumuzdan beri dikte edilen abuk çekirdek aile kavramını, amerikan tarzı çekirdek aile+salak malak bir sevgili kavramını özlüyorum. evet bunlar ilk kez geliyor aklıma çok uzun zaman sonra. sonra diğer tarafa bakıyorum, bana dikte edilen herşeyden tiksindiğimi görüyorum. devletin ve toplumun bana dikte ettiği herşeyden ama. o hocaların kendi egolarını tatmin etmek için yaptığı sınavlardan bahsetmiyorum bile. biliyorsun değil mi? bir zamanlar benim de o iğrenç vıcık vıcık amerikan tarzı yaşayan bir ailem oldu, çekirden olanından. şimdi bunların hiç biri yok. o salak düzenin salak insanlarına aşık oldum, hepsi kompleksli, mide bulandırıcı, iradelerine yenik düşmüş insanlar. bir zamanlar o düzenin en kokuşmuş insanlarını arkadaşım, dostum olarak belledim. her biri kendi hayatlarını değil, onlara biçilen hayatları yaşıyorlar. şimdi bunlar da yok.

ne var biliyor musun? ben bu gece hayatımın bir dönüm noktasındaydım. ben bu gece ilk kez reddettiğim o vıcık vıcık aileyi özledim. en azından hakkımdı diyebildim. o vıcık ilişkileri özledim. görmeyince es geçiyordum onları. ama sonra kafayı kaldırdığımda, bir alsancak numarasından aradığında 'neredesin?' dediğinde kendime geldim. ben bu dünyada yalnız değilim, biliyorum. hala yaşayan ama vıcık vıcık olmadan, çirkinliğe bulaşmadan yaşayan birileri var. yada biri var en azından.

hezimetlerle yaşadık ve büyüdük ya. işte o hezimetlerin hiçbirinin altından kalkamam biliyorum bunu, ama şu anda seninle iletişim içindeyken altından kalkamayacağım bir sorun yok yok, öyle hissediyorum. belki de gerçekten öyle. demiştim sana, ben bir zamanlar bir kaypak ruhlu kadına aşık olmuştum. hayatımda kimseyi sevmediğim kadar çok sevmiştim ama o bir çöküştü benim için. sonra başkasına dokunabilmişti o sanki herşey yalanmış gibi. bunu sana anlattığımda 'ölene dek savaşacağız' demiştin. işte o hezimetlerin altından da beraber kalkacağız. nereden mi biliyorum? çünkü seni tanıyorum. high hopes'ta en son bir şey deniyordu; forever and ever.
    (eski sevgili itlaf ekibi, 12.04.2009 00:27 ~ 00:32)
  20. her yeri masmavi bir şehirde, bir başka masmavi ama griye yüz tutmuş şehre yollayacaklarıyla son günlerini yaşayan yazar. doymadan geçen vakitlerin kurbanı çoğu zaman. erken çalan saatlerin, acil telefonların, işin, gücün ortasında bir oltada balık...
    (karanlıkta, 18.04.2009 01:06)
  21. bu adam az önce uzaktan kumandayı icat etti lan tekrar.

(bkz: oha)
    (eski sevgili itlaf ekibi, 12.05.2009 10:12)
  22. kafa kağıdını getirirse nüfusuma alcam bu herifi. ama önce gidecek nüfus müdürlüğüne, çıkartacak o kimliği. ohooo...
    (eski sevgili itlaf ekibi, 01.06.2009 00:58)
  23. uçan adam. korkutunca çok güzel uçuyor bu adam. gerçi niyet korkutmak değildi ama olsun.

şimdi bilmiyorum ne kadar güzel bir benzetme ama

(bkz: sadri yıldız)

(bkz: şahitlerim var)
    (eski sevgili itlaf ekibi, 08.06.2009 15:34 ~ 15:36)
  24. hem yara bandı hem yara bir yazar. "okumak" istiyorsa canı bir şeyler, onu açıp okusun insanoğlu, canı sıkkınsa, mutluluktan çatlayacaksa ya da yine onu okusun.
    kendine gelsin.
    kendine gel!
    (dirtypain, 23.07.2009 19:46 ~ 19:48)
  25. verdiği bir ilan sonucu tesadüfen bulduğum, yıllar önce kaybettiğim abim
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    ahaha, şaka şaka sadece badim imiş. burada kendisini bulunca bana şöyle bir cümle söyledi çok teessüf ettim " ehe, mazimiz varmış resmen."
    (mervem, 24.07.2009 20:56 ~ 20:57)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil