karamelli çay   

adana çık aradan

1. milletin bayılmasına rağmen (belki de çaydan nefret etmemin etkisiyle) beğenemediğim lipton ürünü.
    (bkz. hanım bana bir kahve yap)
    (excalibur, 22.09.2004 20:01)
  2. odanın her yerine yoğun ve güzel karamel kokusunun yayılmasıyla keyifle içilecek liptonun yeni poşet çay çeşitlerinden biri
    (lithium, 11.10.2004 23:43)
  3. tadına ve kokusuna tahammül edemediğim çay.
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 11.10.2004 23:44)
  4. okulda denediğim ve hayran kaldığım ,belkide karameli çok sevdiğim için bana güzel gelen,allah liptondan razı olsun dedirten ve şekersiz içilmesini tavsiye ettiğim çay.
    (2mi3, 12.10.2004 00:24)
  5. kokusu dışında karamelle alakasını çözemediğim sıvı*.
    (togisama, 12.10.2004 01:24)
  6. radyo programı yapmak için ortam hazırlanmış, görüşmelerde bulunmak üzre, radyo yöneticileri ile görüşmek için randevu alınmıştı. radyo, okulumun* radyosu olduğu için, radyo müdürü de iletişim fakültesi öğretim görevlilerindendi. neyse efenim, görüşme için yanına gittiğimizde, arkadaşım ve bana içecek birşeyler ikram etti nazik hocamız, karamelli çay içtik odasında, sohbet ettik... çay bitmişti ki, deneme kaydını yapacak ve uygun olup olmadığımızı bize söyleyecek olan diğer bi hocaanım geldi, kayıt odasına gittik. bu sırada, heyecan da var tabi, ağzım dilim kurumaya başladı. başladı dediğim daha önceden bildiğim en kuru haline çoktan ulaştı...
    deneme sırasında bana verilen metni okurken, kendimden hiç de beklemediğim sesler çıkarmaya başladım. dilim damağımdan ayrılmıyor bi türlü, nası yapışmış... sen karamel gel, dilimin orta yerinde zamk etkisi yarat! konuşamıyorum... neyse, metin bitti ama nası rezil oldum, yüzüne bakamıyorum hocaanımın! derken bazı kelimeleri tekrar etmemizi istedi, kağıt, cem, pencere ve ne yazık ki rengarenk. kağıt, cem ve pencere konusunda iyiydim, ama öyle bi rengarenk dedim ki, aynen yazdığım gibi inceltmesiz... "aman tanrım..." dedi kadıncağız, ilk defa şehir ayısı gördü karşısında, normal... neyse dedi, ben size sonra haber veririm... haber vermedi tabi, neyin haberini verecek!?
    işte o gün bugündür, ne karamelli çay içerim, ne de gönül rahatlığıyla rengarenk diyebilirim... söylemeye mecbur kalırsam eğer, önce içimden 3 defa, inceltmeyi unutmadan, rengarenk, rengarenk, rengarenk...
    (steinmetz, 26.12.2006 23:10 ~ 17.03.2007 04:27)
  7. şöyle bir şeyde var, fasarya adaları genel valisinin özel içeceği

(bkz: vanilyalı çay)
    (hepten aykırı, 26.12.2006 23:14)