karakan 

adana çık aradan

1. alper ağa ve kabus kerimden oluşan türkiyenin ve avrupanın bence en kral rap grubu. nedendir bilinmez dağıldılar. okumuş çocuklardı. cartel daha piyasada yokken avrupa rap'i dinlerdim ve bu kaliteye ulaşabilen sadece fransız allience ethnique vardı. bu iki grup da amerikayla yarışabilecek gruplardı. karakan looplar olsun, türk müziği sample'ları olsun * * (hatta jimi hendrix sample'ı) kral hiphop yaparlardı. akıllarda evdeki ses isimli şarkısıyla kalsa da, çek bir fırt ve kan kardeşler de baba parçalardır. özellikle kankardeşlerdeki
    "sağ sol sağ, bi tane tekme
    kel kafa bizi yahudi zannetme,
    biz türküz, ya özgürüz ya ölürüz" flowu çok gazdır.
    (bkz. karakan yaz kanlı duvarlara)
    karakan şimdi olcaktı, ceza'nın, kajmer'in esamesi okunmazdı. onlar da iyi ama karakan bir numara
    (hepten aykırı, 19.06.2004 18:07 ~ 18:08)

2. (bkz. al percino)
    (bkz. kabuscobar)
    (hepten aykırı, 12.09.2004 16:50)
  3. gerçekten de çok başarılı olan bir gruptu. akla ilk gelen şarkı sözlerinden biri de: "karakan, hani bana para?"dır.
    (bambaska, 12.10.2004 09:43)
  4. (bkz: erci-e)
    (sinner, 31.05.2005 21:25)
  5. cartel'i oluşturan 3 rap grubundan biridir. diğerleri:
    (bkz: cinai şebeke)
    (bkz: erci-e)
    ceza, nefret gibi yeni yetmelerin sahnede şiir okumaları görüldükçe karakan, cartel daha çok özlenmiştir.
    (marsellus wallace, 01.06.2005 17:42)
  6. "vatanımızda almancı burada yabancı / bunları yaşamak inan ki çok acı" ... akşam oldu, garip anam, hepsi benim, yağmur gibi hüzünlü sample ları biraraya getiriyolardı. ortada yoklar.

"yağmurun sesine bak
    aşka davet ediyor
    yağmurun sesine bak
    seni benden çalıyor

come baby come to me
    ben seni sevdim deliler gibi
    batsın bu dünya bitsin bu rüya
    gözlerimi açınca olsaydın karşımda

bam bam dama vuran her damla
    yağmurun sesiyle uyanan adam
    kabus kerim karakandan
    aşkı sevgiyi sende tadan

mercy mercy canım mercy
    aşkımız bu muydu kül oldu hepsi

..."
    (abbas yolcumu, 01.11.2005 23:19)
  7. (bkz: kabus kerim)
    (seth mescaline, 02.07.2006 06:15)
  8. şimdi rap müzik yaptığını sananların alayından daha iyi olan ve hala geçilememiş türk rap müzik grubu.
    (neverwinter nights, 10.12.2006 19:26)
  9. getir bana getir korkuyu getir kabusundan yanında korku nedir ? hala dün dinlemiş gibiyim, yılların ne kadar çabuk geçtiğinin göstergesidir benim için karakan kaseti.
    (nitin oldfield, 04.08.2007 16:11)
  10. cartel'in piyasadan çekilmesinin ardından 1997 yılında alper ağa ve kabus kerim'in çıkardıkları ilk ve son albümleri. cartel'in rüzgarını da arkalarına alarak yine cartel gibi ses getirmeyi başarmıştır o dönemde. hatta albümleri ile aynı adı taşıyan şarkılarının video klibi al sana karakan o dönemin en popüler kliplerinden biriydi. sevilen bir gruptu, dağıldılar nedense... albüm 1997 yılında raks müzik etiketi ile piyasa çıkmıştı ve cartel albümünün devamı niteliğindeydi.. 70lerin meşhur şarkılarından**** alınan sample'lar grubun yazdığı sözlerin üstüne büyük bir ustalıkla oturtulmuştu. ancak bu albüm sonrası bir daha hiç biri görünmedi cartel tayfasından erci-e haricinde.. neyse, tracklist'i için şöyle buyuralım;

1- alamancı yabancı
    2- al sana karakan
    3- hepsi benim
    4- hafta sonu*
    5- evdeki ses 2
    6- defol dazlak
    7- e 5 karayolu*
    8- kapıkule'ye kadar
    9- yağmur
    10- kabus intro
    11- kabus
    12- garip anam