karagümrük yanıyor 

adana çık aradan

1. traji-komik tanımlamasına tam olarak oturan bir hikayeyi anlatan şarkı. insanın içini burkuyor ama. klibi ise normalden daha üstün kalitededir. aslı pek sevimlidir. klipte kız isteme sahnesi dahil, hiçbir sahnenin ev içinde geçmemesi de ilginçtir. ev yerine bütün sahnelerde araba kullanılmıştır.
    (twinkle, 12.02.2006 21:33 ~ 23:21)
  2. bana telefon işletmesi gönderenlere "ulan bu mu komik,alın bir de bunu dinleyin" diye gönderdiğim,her dinleyişimde yer yer yaran (özellikle ne eveti aslı,ne eveti kısmı şahanedir) yer yer de sinir buhranı geçirten ilginç şiirimsi şey. bir memlekette yapılan işler bu kadar mı kötü olur, nazım hikmet gibi,orhan veli gibi,daha 4 ay önce ölen attila ilhan gibi büyük şairler yetiştirmiş bir ülkede bu tür saçmalıklara şiir mi denir sorularını aklıma takar olmadık yere. hele klibinde koskoca hakimi taksiyle dolaştırması akıllara zarardır.

edit : yukarıdan bir kere daha okudum da, hikayesinde de büyük mantık hataları varmış.

en sevilmeyen eserlerime girmesi üzerine edit : nedense pek bir kötülenmiş,pek bir aşağılanmış bu girim. sebeplerinden birini yukarıda saydığım büyük şiir ustalarının yalnızca sol görüşlü olması olabilir, okuyanlar nazım hikmet yerine necip fazıl kısakürek, attila ilhan yerine mehmet akif ersoy, orhan veli yerine de fuzuli isimlerini koyup okuyabilirler, bu isimler de şiirimizin büyük devlerindendir çünkü. eğer mahalle hikayesi, halk tipi öyküsü beğenildiyse ve bu yüzden girim kötülendiyse kötüleyenlerin birkaç orhan kemal okumasını öneririm, karşılaştırıldığında bu şiirin hikayesinin gerçekten çok zayıf olduğu ve çok basit kelime oyunlarına dayandığı görülecektir. eğer müzik yapısı ve aranjesi beğenildiyse, yusuf hayaloğlu-ahmet kaya ikilisinin yarattığı bu tarzın yine bu ikili tarafından ortaya konmuş daha iyi örnekleri vardır, en azından daha şiirseldir (daha sanatsal olmasa da). bunun dışında, eğer herhangi bir ortaokul öğrencisinin bile rahatlıkla yazabileceği bu mantıksız ve kötü şiir denemesini savunmak adına kötüleyenler olduysa, kendilerine biraz daha kitap okumalarını, seçkin dünya müzisyenlerinden birkaç eser dinlemelerini şiddetle öneririm.
    (haşmet asilkan, 12.02.2006 21:48 ~ 07.03.2006 01:54)
  3. (bkz: postmodern şiir denemeleri)
    (possible dreams, 12.02.2006 21:52)
  4. taksici gencimizin klipte, aslı "ee-evet hakim bey" dediğindeki suratının ifadesi bir oyunculuk harikasıdır. tek rakibi jim carrey'dir*
    (twinkle, 12.02.2006 23:15)
  5. klibini ilk izlediğimde ciddi olamayacaklarını düşündüm gülmekten dağıldım hatta gözyaşlarına boğuldum. kime ve neye hitap etmektedir sorularına hala yanıt bulamadığım acaip bir klip şarkı neyse işte.
    (florianus, 13.02.2006 02:59 ~ 02:59)
  6. (bkz: üsküdar yanıyor)
    (albiz, 06.03.2006 12:04)
  7. klibinden şiirin okunmasına kadar oldukça salak bir şiir.özellikle küçük emrah tonlamasıyla söylediği "ne eveti aslı nikah kıymıyoruz ne eveti" sözleri gözlerden yaş getirir.ayrıca şiirin adı "karagümrük yanıyor" olmasına rağmen klibin hiçbir bölümü karagümrük'de geçmez.balat lan orası...
    (olahabeoy, 06.03.2006 16:35)
  8. "niye böyle şeyler yapıp, adını şarkı koyarlar anlamam" kategorisine giren tuhaf bir eser.
    (abartma tozu, 06.03.2006 17:30)
  9. chevrolet'nin şavrole diye(artık reklam olmasın diye mi bilmiyorum) okunduğunu duyunca beni epey bi güldüren şarkımsı.
    (love metal, 16.03.2006 14:26 ~ 14:27)
  10. seslendiren arkadaşın şiir olduğunu iddia ettiği varoş edebiyatına (böyle bir tür yok şimdi uydurdum)güzel bir örnek.
    (şimdilikkararveremedim, 16.03.2006 14:58)
  11. yaratıcı bir klibi olan absürt şiir şarkı karışımı
    (bermuda, 14.07.2006 10:07 ~ 10:08)
  12. star tv'nin yeni yayın dönemi dizilerinden biri.başrolde tahmin edileceği gibi uğur aslan var.

karakterler arasında şoför nebahat olması,herkesin ağır abi modunda takılması,fitbolcu gençlerin malum şarkıyı tezahurat yapması ilginç detayları dizinin.

bir sezonda kalkar bu dizi yayından.

edit:en çok reyting alan diziymiş,yakarım bu gezegeni!
    (sycrone one, 24.10.2006 23:52 ~ 23:56)
  13. starda yayınlanan dizimsi. uğur arslan'ın hayatı yemiş bitirmiş delikanlı rolünde oynamaya çalıştığı bir dizidir ayrıca. her repliğinin şahan gökbakar'ın dalga geçtiği aşk dalaşı skeçlerine benziyor olması dizinin komedi dozunu artırıyor diye düşünüyorum. arada bir bakılmasında fayda var, gayet komik.

ayrıca (bkz: uğur arslan/!yallahtazyik)
    (milwaukee, 31.01.2007 22:00 ~ 22:01)
  14. ratinglerde başarılı olmasına karşın, karagümrük çetesi lideri vedat ve nuri ergin kardeşlerin "birileri bizi yıpratmak için semtimizle uğraşıyor, örneğin karagümrük yanıyor diye şarkılar, şiirler yazdırıyorlar. karagümrük'ü yakacak kişi daha anasının karnından doğmadı. karagümrük'le uğraşanın şekeri düşer ömrü kısalır" tehditleri nedeni ile yayından kaldırıldığı söylenen dizi.

başrol oyuncusu beyefendi ise, dizide eline silah alması gerektiği için diziyi bıraktığını, kötü örnek olmamak için bu kararı verdiğini söylemiş. herhalde bu formattaki bir dizide eline gül almayacağını önceden bilmen gerekirdi be evladım, yeme bizi şimdi.

dizinin kalitesini soracak olursanız; bir boka benzemiyordu, o ayrı mesele.
    (tekmeleyen kuş, 02.02.2007 16:50 ~ 16:52)
  15. (bkz: özlem yılmaz)
    (itü sözlük e bir daha girersem alacağım nick budur, 30.09.2007 05:00)
  16. (bkz: karagümrük in flames)
    (panzerfaust, 25.07.2008 22:42)