görseller
karagümrükkaragümrük

belki ilginizi çeker
  1. · karagümrüklüler
  2. · balat
  3. · 19 aralık 2004 sivasspor karagümrük maçı
  4. · müslümanca yaşayacağım bir ülke özlemi içindeyim
  5. · istanbul u ankara dan üstün gören kompleksli gavat
  6. · beşiktaş
  7. · çinçin
  8. · edirnekapı
  9. · olası beşiktaş transferleri ve ücretleri
  10. · çin seddi duvar yazıları
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 100 opera
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · galatasaray
  5. · thierry henry
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · domuz gribi
  8. · ümit yılbar
  9. · aihm yi işine gelmediğinde tanımayan siyasetçiler

karagümrük  

1. fatih'in belalı bölümü olarak bilinen yerdir. ağır abilerin mekanıdır. futbol takımı karagümrükspor'un taraftarı oldukça fanatiktir.
    (ceyyar kermit, 06.06.2007 22:09)
  2. istanbul'un fatih ilçesine bağlı; türkan şoray ve sibel can'ın gençlik yıllarını geçirdiği semt.
    daracık sokakları ,birbirine bitişik 4-5 katlı apartmanları, pazartesi günleri kurulan pazarı , birbirine bakan apartman avlularında öbekleşen kedileri; mahalle ve esnaf hayatının sürdüğü; meraklı ve dedikoducu komşu geleneğinin ayakta kalmış nadir kalelerinden biri. uyarı:dişi ve modern giyimliyseniz gece sokağa çıkılması tavsiye edilmez.
    (biricikcanın tuzluğu, 06.06.2007 23:15 ~ 07.06.2007 00:12)
  3. 20 yıldır fatihte yaşayan birisi olarak şunu söyleyebilirim ki karagümrük hala eski sıfatlarını taşımaktadır. tamam eskisi gibi değildir ama yabancısı içine girdiğinde nahoş olaylar olabilir.
    (ceyyar kermit, 07.06.2007 13:46 ~ 14:13)
  4. "karagümrük bir tarladır, herkes ektiğini biçer." - ağır abinin biri.
    (anidenbelirenanlamsızgüdüler, 07.06.2008 19:32)
  5. (bkz: karagümrüklüler) beşiktaşımızın her maçında gördüğümüz pankarttır.
    (zogo, 18.06.2008 12:04)
  6. söylentilere göre karagümrük ismini osmanlı döneminde bulunan gümrük eminliğinden almıştır. burası kara yolu ile getirilen gümrük mallarının kontrol edildiği bir yerdi. p.ğ.incicyan istanbul'un üç gümrüğünün bulunduğunu ;bunlardan rumeli'den kara yoluyla gelen mallar için karagümrük,deniz yoluyla gelenler için büyük gümrük ve üçüncü olarak da tütün gümrüğü bulunduğunu yazmaktadır.
    (zogo, 18.06.2008 12:10)
  7. belalı olup olmadığına dair derin kuşkularımın olduğu semt. stadın oraya kadar gittim. indim iett'den, yüksek sesle küfrettim, arkamı dönüp ağır ağır edirnekapı'ya yürüdüm, bi' bok olmadı. *
    (weekend warrior, 18.06.2008 12:15)
  8. alt kısmında draman ve balat yeralan, malta ve edirnekapı ile komşu olan doğduğum ve 12 yaşıma kadar yaşadığım, kimi sokağından iki araba yan yana geçemediği semt. kaybedenlerin semti. fatih kız lisesi, ahmet rasim lisesi, vefa stadı, bozkurt sahası, surları, hattat rakım ilköğretim okulu ve kliseleri ile tanınır.
    (düzenli locaların büyük saygıdeğer üstadı, 03.08.2008 12:26)
  9. on yargiyi yikmak atomu parcalamaktan zordur sözünün semte tezahür etmiş halidir karagümrük. tamam her ne kadar çetesiyle, ağır ağabeyleriyle gündeme gelmiş olsa bile, ''çıkmayınız, gitmeyiniz, yapmayınız'' gibi emir kipi içeren sözler biraz yakışıksız durmaktadır. karagümrük tam bir semttir. yani bugün yıkılmaya yüz tutmuş olan komşuluk ilişkileri, dükkan önü muhabbetleri, mahalle maçları burada hala geçerlidir. bundan dolayı da semtte herkes birbirini tanır. ismen tanımasa bile bir şekilde selam verir, selam alır. yani dostluk, arkadaşlık gibi kavramlar her zaman tazedir, canlıdır.

tabii durum böyle olunca kalkıp da semtin ortasında biri anormal hareketler sergilese 7'den 70'e herkesin dikkatini çeker. tabii burada dikkatini çekerden kasıt bir şekilde döner bakarlar, ne oluyor diye merak ederler. olay bundan ibarettir tamamen. açıkçası doğma büyüme buralıyım bir kere bile bir insanı taciz ettiklerini gördüm. zaten taciz edenlerin insanlığından şüphe duymak gerekir. karagümrük'lü olmaları ikinci plandadır kanımca.
    (kurdılı hıcazkar saz semaısı, 11.08.2008 19:59)
  10. delikanlı yuvasıdır, çakallar giremez.
    (görsel: karagümrük/69727)
    (kitiara uth matar, 14.03.2009 01:07)
  11. ne yuvası olduğu tartışılır.
    http://img21.imageshack.us/...
    (anakin, 05.10.2009 13:37 ~ 13:39)
  12. sanıldığı gibi olmayan, serseri gibi duran gençlerinin yaptığı yanlışa tepki verdiğinizde gayet efendice kafalarını eğip gittikleri yerdir. yanlışları da davranışlarındaki tutarsızlıktır benim gözümde. kendi aralarında ne kadar yanlış yaşasalar da saygı mefhumu kaybolmamıştır..
    (boolean, 07.11.2009 02:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil