|
|
- samsundan başlayıp artvin'e kadar uzanan, yayla şenlikleri ile zenginleştirilmiş, karadenizin serin sularında sörf yapıp, akçaabat köftesi tatmakla zevkin doruğuna çıkılabilecek yıllık izin aktivitesi.
- zamanında irem tur ile gitmiş olduğum, samsun'dan karadeniz'e girip 8 inanılmaz gün ile sarp'a kadar gidip geldiğimiz, son iki günde de sinop, cide, amasra, bartın ve safranbolu'yu da gördüğüm unutulmaz tur. herkese tavsiye ederim.
- çoluk çocuğu evlendirip emekliye ayrılmış , yaşı kemale ermeye yaklaşan insanların yapmak istedikleri olayların başında gelir.karadenizimin güzelliğini görmeden avrupa turu atma hayalleri ağır bassa da çoğu zaman , o doğa güzelliğinin nasıl bir şeye benzediğinden(aslında hiçbir şeye benzemediğinden) bir nebze haberdar olan insanların 1. tercihi olacaktır büyük ihtimalle.
(bkz: ölmeden önce yapılması gerekenler)
(bkz: mutlaka)
- yeşile ve doğaya alerjisi olmayan herkesin hayatında en azından bir kez gerçekleştirmesi gereken eylem. özellikle tüm gününü dört duvar arasında geçiren biz ofis insanları için terapi niteliğinde.
- yeşilin bütün tonlarını, temiz havanın cigerlere verdigi rahatlığını, erken kalmanın kolaylığını yaşayacağız inanılmaz zevkli bir tatil seçeneği...
(bkz: tatil bitimi iş yerine dinlemek için gitmek)
- (bkz: doğu karadeniz yaylaları)
- kesinlikle yapmak istediğim tur. sümela manastırı, ayder yaylası ve daha birçok yer beni çok cezbediyor. temiz hava bol gıda, tam benlik.
- sadece türkiye'nin değil belki de dünyanın en güzel yerlerini görmek adına yapacağınız turdur.özellikle doğu karadeniz turu şahanedir:trabzon ve rize.insanın ömrüne ömür katan güzelliktedir,havası,manzarası,insanları..rize'de ayder yaylası..hem gündüz hem de gece çok güzeldir.gündüz çamlıhemşin şelalesi görülmeye değerken gece ise ayder yaylasında eğlenceler vardır,cafe-bar tarzı yerlerde karadeniz türküleri söylenmektedir.trabzon'da sümela manastırı ise bütün görkemiyle bulunmaktadır.küresel ısınma karadeniz'i de etkilemiştir,eskiden her gün yağışlı olan ayder ben gittiğim vakit sıcaktan kavruluyordu.elimizden kayıp giden birçok şey varken,gidin oraları da görün derim ben.
- kesinlikle kalma yeri sıkıntısı yaşamayacağınız turdur,otele filan para vermenize de gerek kalmayacaktır,herhangi bir eve gidip ben şu şehirden misafir olarak yaylarınızı gezmeye geldim deyin,muhakkak en iyi şekilde ağırlanacaksınızdır.böyle de güzel insandır karadeniz insanı...
- karadeniz sahil yolunun açılmasıyla iyice kolay ve ekonomik hale gelmiş turdur. çöl sıcaklarının türkiye'yi kavurduğu geçen yaz buluta, yağmura serin havaya, yeşile doyduktan sonra kolay kolay akdeniz'de tatil yapacağımı düşünmüyorum. akdeniz'deki otellerin 5te birine daha şirin yerlerde kalmak, daha büyük keyif almak mümkündür. bölge insanı henüz bozulmadığı için türk insanının en saf hali sürekli sizi şaşırtacaktır.
|