sırf akp hükümeti zamanında bitti diye eleştirildiğini şaşkınlıkla izlediğim lazım projelerdendir. bir ordulu olarak eski yolun ne kadar tehlikleri, bozuk, felaket...(say say bitmez) olduğunu herkes biliyor ve şikayet ediyordu zaten.
ne zaman ki
- ne zaman bitecek, ne zaman bitecek...
yakınmalarının cevabı
+akp hükümeti döneminde...
olunca kıyamet koptu, herkes çevreci oldu, herkes milliyetçi oldu, herkes karadenizli oldu, herkes ülkesini milletini seven oldu vs. ulan bacak kadar çocuktum o rezil yolda ilk gittiğimde, içim dışıma çıktı virajlı yolların kamyon kasalarının peşinde. hiçbir siyasi karadenize bile gelmiyordu yolları kötü diye, şimdi sırf siyasi değerlendirmelerle yaoılan hizmete küfür etmeyin bari.
ünyeden
orduya doğru müthiş bir deniz manzarası ile rafting yaparcasına gidiyorduk eskiden ama yol bu yol. bazı adamlar (tabi hiçbiri karadenize gelip bir defa olsun turizme katkıda bulunmamışlardır) manzara bozuldu, şu yıkıldı, bu devrildi, şunun bunun cebine para girdi deyip duruyorlar.
insanlar orda yol olmadığı için hastanelere yetişemiyordu, yoldan gelen akrabalarımızı dişimizi sıkarak bekliyorduk siz hala siyasi çamurların peşindesiniz.
bi gelip görmek lazım yurdum insanı. türkiyenin değil dünyanın bile gurur duyabileceği kadar güzel bir memlekettir buralar ancak gelip görmek çoklarına ağır geliyor. koskoca fatih bile karadenizin yamaçlarını görünce "böyle olduğunu bilseydim gelip fethetmezdim buraları" demiş. şimdi yolumuz da var buyrun bekliyoruz.
edit: giresin ve trabzon taraflarını bilmediğim için bu kısımda yapılanlarla ilgli yorum yapamıyorum