|
|
- (bkz: john carew)
- eski kurtlar vadisi deli yürek'te,gelmiş geçmiş en iyi kötü adam tiplemelerinden biri olan turgay atacan'ın,bıçkın delikanlı yusuf miroğlu'na hitap şekli.
- (bkz: childe roland to the dark tower came)
- (bkz: the dark tower)
- stephen king'in diger romanlarinin bas kahramanlarini bir figuran edasiyla kullandigi, deyim yerindeyse yazarlik hayatinin bel kemigini olusturan "good, bag and ugly" temasinda, "lord of the rings" 'in fantastik kurgusu cercevesinde yazdigi seri.
- bence king'in bu kitap yazarlık hayatının bir özetidir. 33 yılda ta yazrlığının ilk yıllarında başladığı 2005 te bitirdiği bir hikayedir. ben son kısımda yetiştiğim için tüm seriyi fazla beklemeden okuma şansına eriştim. yazar arada kendisini de bu fantastik öyküsüne katmıştır. 6. kitapta olmuştu bu vaka. ayrıca kitap yazarında belirttiği gibi belkide en uygun sonla bitmişti. ben okurken çok daha farklı birşey bekliyordum. sonra bu sonla karşılaşınca hayal kırıklığına uğradım. ama zamanla düşününce cidden uygun bir son olduğunu anladım. ayrıca kızıl kıralla olan savaşında çok daha görkemli bir hadise olacağını düşünüyordum ama o kısımda farklıydı cidden.
buı kara kule işini seri dışında peter straub la birlikte yazdığı kara ev adlı romanda da kullanmıştır s.king.
|