levent yüksel'in "uslanmadım" albümünde,albüme adını veren şarkıdan sonraki en kral parçalardan biri olmakla birlikte muhteşem sözleri yıldız tilbe'nin imzasını taşımaktadır,"repeat"e alınıp üst üste 18 defa dinlendiği takdirde yan etkisi görülmektedir,sözleri de şu şekildedir:
yandım eridim tanrım böyle kul yaratılır mı
gördüm büyülendim ah yenildim
bir çift kara güneş değdi birden gözlerime
sana emanetim yarabbim
güne geceye senelere
kabıma sığamazken duruldum
ne tuhaf içimde arzular
sanki ilk defa aşık oldum
senle talan olsun malım mülküm her şeyim
sen dile uğruna hemen canımı veririm
her şey yalan olsun sen ol benim gerçeğim
sen çiçekleri barıştır ben suya dönerim..
sistemlerinde kara delik halinde bir yıldız bulunan bir gezegenin sakinlerinin güneşlerine verebileceği isim. ha bunu yapmaya zamanları olur mu ayrı konu.
söz sanatlarını kullanmasına pek alışkın olamadığımız şarkıcı ve besteci yıldız tilbe'nin levent yüksel'e hediye ettiği şarkının adı. şarkıyı dinlemeden önce kara güneş pek bişey ifade etmese de benim için, dinledikten sonra 90ların popüler şarkı sözü klasiği olan 'karagözlüm'ün kestedildiğini çözmüş bulunmaktayım. levent abimizin düzenlemesini pek başarılı bulmadım açıkçası ama ilginçtir yıldız tilbe bu şarkıyı, hoş latino salsa ritmleriyle yeniden düzenleyerek son albümüne koymuş. sonuçta ortaya yine enerjisi fazlaca yüksek, çeşitli çığlık ve nidalarla süslenmiş bir oluşum çıkmış ortaya.
siyasiyabend'in bir uzantısı değil enaz siyasiyabend gibi duruşları ve tavırları olan müzisyen adamlardır . siyasiyabend ile yakın ilişkileri neticesiyle grup elemanları bazen trampa yaptığı görülmüştür .
bugün alsancakkıbrış şehitleri'nde müziklerini yaptılar. bilmiyorum ne kadar sürdü ama ben son 5-6 şarkıya yetişebildim. ülkemde böyle değerli insanlar olması yaşanır kılıyor. kültür mozaiği bu olsa gerek. takdir ettim.
13.09.2009 da tünel'de rastladığım sokak müzisyenleri.etkileyiciydiler.kendi kayıtlarını içeren cdleri de almak mümkün. ben aldım ve iki gündür başka bişey dinlemiyorum...