ilk önce (bkz:
gülüyorum ben buna)
herşey ne kadar kolay değil mi?
kara çarşaflılar=bağnaz
kara çarşaflılar=kökten dinci (başka nereden olunuyorsa)
kara çarşaflılar=canlı cenaze
kara çarşaflılar=sığıntı
sadece kıyafetten bu kadar kişilik tahlili yapılabiliyor mu? yoksa bunlar önyagılarınızın saçmalamaları mı?
kara çarşaflılar olunca kara çarşaflı olmayanlar gevşek inançlı durumuna düşüyormuş. yahu hangi akıl ve mantık böyle bir sonuca varır anlayamadım. sırf birilerinin allah'ın örtünme emrine uymaya niyeti yok diye başkaları da mı o emre uymasın? aman insanlar örtünmediklerinin farkına varmasınlar, rahatsız olmasınlar, biz de örtünmeyelim diyecek kadar iyi niyeti hakketiğinizi düşünmenize sebep nedir? kara çarşaf giymeyen insanlar, inananların göz zinasına girtmesine neden olduklarını düşünmüyorlar mı peki? göz zinasına girmek istemeyen bakmasın o zaman değil mi? evet kesinlikle. rahatsız olan bakmasın. içinde ne var diye de merak etmesin. yahu niye kara çarşaf giyiyorsun diye de sormasın. alacağınız en yumuşak cevap size ne olabilir. zira size ne?
bazılarımız da o kadar duyarlı ki, kara çarşafın neden olduğu hastalıkları tespit etmişler. hiç canınızı sıkmayın, güneş ışığı eksikliği ileri yaşta kemik erimesine neden olan en önemsiz faktörlerden birisidir. kara çarşaflılar kemik erimesine çok daha büyük etkisi olan alkolden uzak durarak arayı kapatıyorlar merak etmeyin. zira günde 500ml bira bile kemik erimesini tetikleyici bir faktördür. (kara çarşaf giyip alkol alan yok mu demeyin çok pis dalarım)
kara çarşafın hiç bir aşırılıkla da alakası yoktur. allah örtünün demiştir. (bu konuda bir probleminiz varsa olmadığını düşündüğünüz bir şeyin emirlerini burada sorgulamayın) kara çarşaf da örtünmenin en kolay yollarından birisidir. bir kere kumaşı çok incedir. o yüzden hiç üzülmeyin sevgili duyarlı arkadaşlarım, siyah bile olsa çarşaflılar güneşin altında pişmiyor. ikincisi giyip çıkarması çok kolaydır. baş örtüsü ve pardesü gipi zaman almaz, kaydı mı, açıldı mı gibi bir derdi de yoktur. iki hamlede giyilip çıkartılır. üçüncüsü bol ve rahattır. hangi doktora sorarsanız sorun, bol kıyafetlerin daha sağlıklı olduğunu söyleyecektir size.
bir de allah aşkına kara çarşaflıların "bunu özgür iradeleriye seçmediklerini adım gibi biliyorum" martavalını bırakın. üstelik bunu hiç bir çarşaflıyla konuşamadığını söyleyenler iddia ediyor. bense çarşaf giyen onlarca insan tanıyorum. hepsiyle de konuştum. en baştan belirteyim, şaşırtıcı gelebilir ama hepsi insandı. bildiğimiz insan. hiç birisi de zorla giymemişti çarşafı. aksine seçimlerinden oldukça mutlulardı. hatta kimisi bu seçimi çok genç yaşta ailesinin karşı çıkmasına rağmen yapmıştı. size birşey söyleyeyim mi. aslında kara çarşaflıların "bunu özgür iradeleriye seçtiklerini adınız gibi biliyorsunuz" ama işinize gelmiyor.
gelelim işin modernlik boyutuna. "çağdaşlık kılık kıyafetle olmaz" şu iş akillara bir girse bir çok sorunumuz çözülecek. ne erkek öğrenciler askere gitmeden her gün traş olmak zorunda kalacak, ne de baş örtülü kızlar kampüs kapısında eylemler yapmak zorunda kalacak.
kara çarşaf size mantıksız, ters, çağdışı, anti-modern gelebilir. eğer siz sözünü ettiğiniz çağdaşlık ve gelişmişlik derecesine ulaşmışsanız yapabileceğiniz tek şey kara çarşaflıların seçim hakkına saygı duymak ve "ne güzel, ülkemde herkes istediği şekilde giyinebilecek özgürlüğe sahip" diye sevinmektir. yok eğer kendi çağdaşlık anlayışınızı zorla başkalarına dayatmaya çalışırsanız sözünü ettiğiniz çağdaşlık ve gelişmişlikten zerre kadar nasibinizi almamışsınız demektir.