karışmasın kimseler   

adana çık aradan

1. mükemmel bir gripin parçası
    (darkelf, 18.05.2004 00:54)
  2. birol namoğlu söylediği için güzel olduğuna kanaat getirdiğim çok damar bir parça
    (bkz. can yeleğim)
    (sizofrenkedi, 19.07.2004 21:35)
  3. solist'in sesini tutmasam da albümün dikkat çeken 'boşver' ile birlikte en iyi parçası olduğu kesin...
    (tutkuyakar, 28.09.2004 19:16)
  4. bu aşmış şarkının sözleri de şöyledir...

ah dayan
    bırak yollar girsin aramıza
    söz sana
    başka bir ten giremez koynuma
    geçer zaman
    durmaz akar kör kuyuya
    ben beklerim
    yenik düşmem ucuz oyunlara
    dayan... üzülme...
    sen meleğim
    hiç durmadan ağlardın niye?
    gitme demedim
    bağlanmaktan korkarsın diye
    can yeleğim
    karışmasın kimseler bize
    gör beni
    körelmesin kalbin uzaklarda
    hiç düşünme
    mühür vurdum dudaklarıma
    karışmasın, konuşmasın,
    dokunmasın kimseler bize
    gel artık, vakit geldi
    canıma yetti, özledim çok
    (galadriel, 28.11.2004 18:34)
  5. gripinin iyi olan ilk albümünün en iyisi.
    diğer iyiler için (bkz: çok kısa)(bkz: rüzgar)
    (dawsan, 29.11.2004 16:12)
  6. (bkz: yeter ulan)
    (tenekeci, 29.11.2004 16:37)
  7. gripin in hikayeler anlatıldı albümünde yer alan en iyi parçalarından birisi...
    bir diğeri için:
    (bkz: boşver)
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 19.01.2005 18:12)
  8. iğrenç klibe sahip süper parça.
    (kay scarpetta, 19.01.2005 18:22)
  9. "..gel artık, vakit geldi
    canıma yetti, özledim çok.." kısmıyla beni benden alan damar şarkı.
    (culdesac, 01.06.2005 16:55)
  10. pehhh, gripin kimmiş derken bir dinleyip çok sevdiğim şarkı.tükürdüğümü yalayayım, çok güzel sözler, iyi yorum.hem grubu hem şarkıyı sadece birkaç bin kişinin bilmesi çok kötü.
    (mek, 15.03.2006 03:33)
  11. kafa karıştırmakta huzursuz etmektedir. şarkının başı ayrı götü ayrı oynamakta tamamiyle paradoks teşkil etmektedir. bakınız:

ah dayan
    bırak yollar girsin aramıza
    söz sana
    başka bir ten giremez koynuma
    geçer zaman
    durmaz akar kör kuyuya
    ben beklerim

görülüyor ki esasoğlanımız sözleriyle uzaklardakine garanti veriyor seni bırakmayacağım sen merak etme bebeem diyor, yani güçlü taraf bu şahıs, özünde sallamıyor falan. her ne kadar sesinden bırakmayacağı, sözlerinde samimi olduğu gerçeği görülse de; işte güçlü taraf olmanın verdiği çılgınlıkla başka gönüllere kayabilir.

esasında güven de vermez bu şahıs. kıza hayatı zindan eder zamanında. bakınız:

sen meleğim
    hiç durmadan ağlardın niye?
    gitme demedim
    bağlanmaktan korkarsın diye

kızımız durmadan ağlıyor, kaybetmekten korkuyor; çeşitli şekillerde, olmayacaksa devam etmeyecekse gideyim diyor. bizimki de "iyi sen bilirsin git" diyor. bunu da kıza bağlıyor "bağlanmaktan korkuyosun ondan gitmek istiyorsun sana hak veriyorum" diye belirtiyor.(ama alt mesaj istediğin yere gidebilirsin ben güçlü bir insanım hiç umrumda bile olmazsın).
    ve giden gidiyor, kafaya düşen onyüzbinmilyonluk kaya kafaya dank ediyor bizim muhteşem erkek göt olduğuyla kalıyor bir süre çabalıyor başka mecralarda şansını deniyor ama boğulduğunu hissettiği için kurtarıcısını bekliyor, yediği boku düzeltmeye çalışıyor. bakınız:

can yeleğim
    karışmasın kimseler bize
    gör beni
    körelmesin kalbin uzaklarda
    hiç düşünme
    mühür vurdum dudaklarıma
    karışmasın, konuşmasın,
    dokunmasın kimseler bize

başkalarının bir zamanlar onun olduğu yere geçmesinden korkuyor, kendisinin rahatlıkla yapabileceğini iddia ettiği şey vardı ya hani, onun kız tarafından yapılması fikri delirtiyor genci. kendi silahı ona dönüyor hatta dönmekle kalmıyor adeta götüne giriyor. geri dönme çabaları başlıyor, "senden başkası yok" diyor. "dudaklarıma başkası değmedi olmadı" bilirsiniz işte o tür şeyler. karşısındakinde de aynı şeylerin olmasını istiyor kalbini köreltmemesini ona şans vermesini istiyor ve sonunda da yapılacak çok şey kalmayınca da işi yalvarmaya döküyor. bakınız:

gel artık, vakit geldi
    canıma yetti, özledim çok

çok fazla söylenecek bir şey yok bu durumdan sonra. bakınız:

(bkz: yavşak)
    (assassin, 19.03.2006 05:23)
  12. insanı çok rahat ağlatabilecek bir şarkıdır..insanın hayatındaki büyük eksikleri tekrar önüne serer eksiklik yoksa insanı en çok tamamlayan şeyin gittiğini hissettirir..

sevgiliyle dinlediğinde gözlerini kapatıp onsuzluğu hayal eder insan..
    (vasdeferans, 30.03.2006 00:46)
  13. bir boy büyüğü için:

(bkz: üç)
    (palanthaser, 30.03.2006 01:04)
  14. gripinin en iyi şarkısı diyebilirim hele birde sevgiliniz başka bir şehirde yaşıyorsa ve siz bu şarkıyı dinliyorsanız göz yaşı bezlerinizin bir anda maksimum aktiviteye ulaşmasını sağlayan parça. özelliklede "gel artık vakit geldi..." kısmında birolun yorumu bu parçaya süper gitmiştir.
    (karışmasınkimselerbana, 25.06.2006 22:47)
  15. uzaklara giden sevgilinin ardından dinlenilmemesi gerekn bir şarkı
    şayet dinlenince kesinlikle göz yaşları tutulamıyor
    (bkz: gel artık vakit geldi canıma yetti özledim çok)
    (bkz: can yeleğim)
    (pasiflora, 26.06.2006 20:42)
  16. gripin grubunun sağlam şarkılarından biri. çok mutlu olunan bi anda bile üzebilen ve maalesef istemediğim şeyleri hatırlatan şarkı.
    (prozac, 28.06.2007 22:32)
  17. "bu ne yaaa" dedirten şarkı.
    hatta "dedirten şarkılar" içinde en "bu ne yaaa" olanı.
    oha ama bu ne yaa? kim yazıyo lan bu sözleri!
    (ay cadisi, 26.08.2007 15:03)
  18. (bkz: bunu yazan insan olamaz)
    (pufderti, 26.08.2007 15:05)
  19. (bkz: karışmasın kimseler)
    (bkz: üç)
    (bkz: dört)

en vurucu gripin şarkılarıdır.ardarda dinlenmesi kalıcı etkiler bırakabilir.
    beş i merakla bekliyoruz.
    (lastrose, 09.12.2007 15:30)
  20. bu nasıl bir sevgidir dedirten, özendiren, kıskandıran, etkileyen, ağlatan, mükemmel bir gripin eseri.
    (charlienin dorduncu melegi, 26.02.2008 18:48)
  21. bir şarkı bu kadar mı güzel olur...
    (una furtiva lacrima, 26.06.2008 18:55)
  22. işin içine mesafe girdiğinde dinlenmemesi gereken şarkı..ağzına sıçar yer bitirir..
    (hysterie, 28.07.2008 00:04)