karışık pizza 

adana çık aradan

1. türk sinemasındaki taratinesk filmlere verilebilecek ilk örnektir.
    (seth mescaline, 04.07.2006 06:53)

2. maksat muhabbet olsun adlı bir soundtrack'i de vardır.
    (sükun, 04.07.2006 07:25)
  3. yıllar önce izmir-ankara seyahati sırasında otobüste ilk yarım saati izleyip sıkılıp uyuya kaldığım film. bu sabah itibariyle tamamını izlemek için oturdum bilgisayar başına. 78 dakikamı tamamen boşa attım. nerden baksam olmuyor elle tutulur tek noktası bile bulunmuyoru bu filmin.

herbir sahnesi arak herbir sahnesi yapmacıklık kokan bu film benisabah sabah sinir buhranına soktu. yönetmenin hemen bir cok sahnede tarantinovari hareketler içinde bulunma çabası, çabadan öteye gidemediği gibi basitlik ve iğretilik kokmakta. karakterlerin pulp fiction dan bariz bi şekilde arak olması ve bunun çok ucuz kopyalar olması insanda filmi yarıda bırakma isteği uyandırıyor.

olgun şimşekin böylesine kalitesiz bir yapımda yer alma sebebini sadece ve sadece popularite için gereken adımlardan biri olarak görüyorum. zira kendisi bu zırva filmde bile ne kadar yetenekli olduğunu göstermiştir.

filmin tarantino ustadan fazlasıyla uzakaştığı noktalar aslında tarantinoyu tarantino yapan noktalardır. bunlar da ;

- görüntü açıları
    - görsellik
    - harikulade yaratıcı diyaloglar
    - mekan seçimleri
    - uyumlu müzik seçimleri

bu noktalardır tarantinonun farkını hissedebileceğimiz noktalar. fakat bu filmde görüyoruz ki kopyalamaya çalışılan bu noktaların hiçbirinde başarı sağlanamamış haliyle her bir sahnesi havada kalan yarım yamalak bir deneme olmuş.

spoiler

silahla mekan basmalar, felsefi yaklaşıma sahip katil karakterler,sahneler arası geçişler fazlasıyla pulp fiction dururken ;
    telefonda bomba sahnesi ise alenen payback araklamasıdır.

spoiler

yani uzun lafın kısası olmamış ve olmadığı görüldüğü halde gereksiz yere zorlanmış bir filmdir. filmde hiç mi güzel birşey yoktu kardeşim diyorsanız elbette vardı:
    karakterlerimizden biri televizyonda futbol maçı izlemektedir. maç ajax ile juventus arasında oynanmaktadır. futbolcu isimlerinin telafuzlarıyla ve o kadife sesiyle bi anda bütün dikkatimi çekmeyi başaran o güzide spikerimiz beni ekrana kilitlemiş ve tebessümlerimin baş kaynağı olmuştur. bu isim kim mi?
    tabii ki bülent karpat.
    (thedude, 04.03.2008 10:17 ~ 10:18)
  4. umur turagay'ın yönetmenliğini yaptıgı film her ne kadar buram buram pulp fiction koksa da türk sineması adına farklı bir yapım olmuştur.ayrıca olgun şimşek'e pizzacı çıragı rolüyle ankara film festivali umut vaadeden yeni erkek oyuncu ödülünü kazandırmıştır.
    (hemoglobin, 04.03.2008 16:47 ~ 16:51)
  5. dominos'taki ismi extravaganza; pizza hut'ta ise super supreme olan; içinde sosis, sucuk, mantar, domates, mozarella, zeytin, yeşil biber, kıyma, pepperoni vb... olan pizza.
    (emilio, 04.03.2008 17:42)