görseller
karşıyakakarşıyaka
karşıyakakarşıyaka
belki ilginizi çeker
  1. · bostanlı
  2. · karşıyaka çarşı
  3. · kutsal topraklara hoşgeldiniz
  4. · rte ile dalga geçen karşıyaka taraftarı
  5. · türkiye nin ilk şike yapan takımı
  6. · o gece bu sene
  7. · kaf kaf
  8. · karşıyaka mezarlığı
  9. · rıdvan dilmen
  10. · zile
gündem
  1. · thierry henry
  2. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  3. · call of duty modern warfare 2
  4. · ufuk uras
  5. · kemal kılıçdaroğlu
  6. · author
  7. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  8. · mükemmel sesli şarkıcılar
  9. · ne bok yersen ye

karşıyaka  

sayfa  / 5
  1. izmir'de bir semt. burada yaşanlar kendilerini izmir'den soyutlarlar ve plaka numaralarına 35 buçuk gibi saçma sapan ibareler koyarlar. ama aslolan şudur ki tamı varken çeyreğine buçuğuna söz düşmez..
    (maherl, 09.03.2004 19:52)
  2. her beş ilden birinde olan ilçe
    (hexametaphosphate, 12.03.2004 00:45 ~ 00:45)
  3. çok özlediğim memleketim izmirin çok özlediğim nadide ilçesi...
    (athelas, 12.03.2004 00:46)
  4. (bkz. bostanlı)
    (8844455, 15.03.2004 23:34 ~ 19.03.2007 04:11)
  5. çarşısında birsürü gereksiz insanın dolaştığı izmir ilçesi
    (giberling, 15.03.2004 23:37)
  6. rıdvan dilmenin teknik direktörlüğünü yaptığı kuruluşu 1912 olan türkiye nin en eski kulüplerinden biri. kaf kafolarakta bilinir
    (cyrus the virus, 18.03.2004 15:48)
  7. izmir'in ismi karşıdan bakanların takdirine kalmış olan küsüratlı ilçesi
    (deccal, 19.03.2004 23:45 ~ 22.03.2004 22:23)
  8. içinde bostanlı.alaybey gibi semtler barındıran izmir'in en güzel ilçesi, yaşanabilecek ender yerlerden biri
    (nomad, 10.04.2004 01:23)
  9. eski ismi cordelia olan il içinde il. rivayete göre aslan yürekli rişar efendi küdüse giderken burada dinlenmiş, churchill'de çay içmiş, köşkte muzlu nargile patlatmış, bostanlı sahilinde barfiks çektikten sonra yoluna devam etmiştir. giderken "kalbim burada kaldı, burasının adı coure de lio yani aslanın kalbi olsun demiştir. askerlerden bir kaçını da burada bırakıp "küdüs'ü alamazsak -ki alamıycaz galiba- burayı alırız. siz burada durun, kıpraşmayın. burası küdüsten daha kutsal" diye emir vermiştir. coure de lio zamanla cordelia olmuştur. ingiltere ve amerikada sürüyle cordelia isimli sokak, cadde vardır.
    (bkz. kalbim ege'de kaldı)
    (hepten aykırı, 01.05.2004 14:32)
  10. ankara'da da aynı ismi taşıyan bir ilçe olmasına sinir oluyorum. ankara'da deniz mi var ki? nerenin karşısı? hangi yaka bu?
    izmir'deki öz be öz karşıyaka, hakiki karşıyaka ise benim güzel memleketim. doğup büyüyüp 18 yaşına geldikten sonra, güzel deniz havasını yıllarca içine çektikten, dostlarla sahilinde bira çiğdem muhabbeti yaptıktan sonra, başka bi şehre alışmak gerçekten zor. izmirin güzelyalı-göztepe sahili ile beraber en güzel iki yerinden biri. bi de otuzbeşbuçuk saçmalığı olmasa...
    (the weakest link, 01.05.2004 14:57 ~ 14:57)
  11. sakinleri olarak karşıyaka'yı çekemeyenlerin acayip, abidik kubidik, her tarafından kıskançlık akan sözlerine göbeğimizi kaşıya kaşıya güldüğümüz şehir. doğup büyüdüğüm, koynunda uyuduğum, kimseyle paylaşamadığım aşkım. anlatılmaz, yaşanır gibi klişe bişey söylemiycem çünkü karşıyakalı olmayan anlayamaz.

edit: eksi vererek bu girinin ne kadar doğru olduğunu yansıtmak.
    (hepten aykırı, 02.10.2004 01:15 ~ 11.04.2006 17:00)
  12. izmirin , yokuş barındırmayan , denize sıfır olan , dağlardan uzak olan tek ve en güzel semti.alsancakta deniz kenarında bira içerken izlemesi de müthiş keyif veren olağanüstü yer.
    (trip stories, 13.03.2005 16:57)
  13. yıllarımı verdiğim ve sonucunda elime tek geçenin memleket hasreti ve birkaç iyi dost olduğu,çeşitli entrikalar yaşadığım güzel bir ilçe.fakat olaya bağıl olarak bakarsak ismindeki saçma durumun da gözler önünde olduğu yer(neye göre karşı,neden karşı neden doğru yaka burası değil gibisinden sorular sorulabilir)
    (ecologist, 13.03.2005 19:12)
  14. her gün anımsadığım ve içimde kaçıp gitme duygusu uyandıran dünyanın cennet köşesi.
    (bkz: uzaklarda arama çünkü sen içimdesin)
    (famenoth, 12.04.2005 15:41 ~ 15:45)
  15. şu an bostanlı hariç heryeri doğudan gelen insanların akımına uğramaktadır. bu yüzden artık o kadar yaşanılası haz alınası bir yer değildir. ama herşeyiyle yinede iyidir, güzeldir.
    (kartalkalkardalsarkardalsarkarkartalkalkar, 18.09.2005 19:00)
  16. spor klübünün taraftarları tarafından 35 1/2 olarak simgelenen ilçe.
    sahili güzeldir,çarşısında pek bi numara yoktur ama gündüz vakti hep kalabalıktır.
    (böcek, 15.10.2005 01:44 ~ 14:30)
  17. karşıyaka = anti-göztepe
    (darkenfact, 15.10.2005 14:12)
  18. kral aslan yürekli rişar'ın(coeur de lion richard-ingiltere tarihinin en kötü kalpli kralı olduğu söylenir) katıldığı bir haçlı seferinde komuta ettiği ordularla şehre girmesi ve o zamanlar cennetden bir köşe olduğunu düşündüğüm bu güzide kıyılara kendi adını vermesiyle "coeurdelion" olarak anılmaya başlanan,zaman içinde ismi aşınarak cordelia(kordelya) olarak değişmiş,birinci dünya savaşından önce birçok dilin konuşulduğu,çarşısında alımlı levanten bayanların fink attığı, yüzünü çok önceleri batıya çevirmiş,bahçeleri,bostanları,deniz banyoları,fayton sefaları ile özdeşleşmiş,güzel izmir'in anlatılmaz yaşanır dedirten şirin ilçesi.
    (smuredfath, 14.12.2005 12:44)
  19. izmir'den soyutlanmaması gereken, düpedüz izmir'in bir ilçesi olan, ve fakat izmir'in en güzel-en yaşanabilir ilçesi olan ilçesi...
    (van den budenmayer, 01.03.2006 05:20 ~ 05:20)
  20. başka yerde ölmekten korktuğum yer...
    (janveljan, 06.04.2006 13:51)
  21. karşıyakada aşk başkadır

gözlerim gözlerinle bütünleştiği an kalbim bir çocuk kalbi gibi hızla atacak. hiç ayrılmaz olacağız. yorgun bir günün akşamında başımı omuzlarına yasladığım zaman gözlerimdeki uyku huzur dolu olacak. bir şarkı olacaksın benim için, söyleyeni ben, sözleri sen olan. bir yıldız seçeceğiz kendimize en karanlık karşıyaka gecesinde. ve o yıldız hiç kaybolmayacak bebeğim. sevgimiz sınır tanımayacak, hiçbirşey sevmelerimize engel olamayacak. birbirimizi üzmemek için yeminler edeceğiz en kutsal aşklar adına. ben üzüldüğüm zaman sen ağlayacaksın, sen bir damla gözyaşı döktüğün için ben dünyaları yıkacağım. hayallerimiz olacak ve bunun için dua etmeyeceğiz. çünkü hayallerimizi gerçekleştirmek için hiç durmadan çaba sarfedeceğiz. mevsimlerimiz olacak, bizim olacak ve hermevsim başka yaşanacak.
    (janveljan, 06.04.2006 14:30)
  22. karşıyaka devlet tiyatrosunda asılı olan tabela ve oradaki yazı;

"izmir'in karşıyakalıları;

sizi derin muhabbetle selamlarım...

ben bütün izmir'i ve bütün izmirliler'i severim. güzel izmir'in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. yalnız, bir rastlantı beni karşıyaka'ya daha fazla bağlamıştır. karşıyakalılar, annem sizin sinenizde, sizin topraklarınızda yatıyor. karşıyakalılar, izmir'i gördüğüm gün, öncelikle karşıyaka'yı ve orada da sizin türk* topraklarınızda yatan anamın mezarını gördüm..."

mustafa kemal atatürk

not: daha ötesi var mıdır acaba?

dip not: istediğin kadar kötüle. bu karşıyaka bu sözler tokat gibi suratına her daim çarpacaktır.
    (guenhwyvar, 21.04.2006 14:53 ~ 14:58)
  23. (bkz: kutsal topraklara hoşgeldiniz)
    (mgen, 06.07.2006 16:56)
  24. evim, yurdum kısaca yaşam kaynağım. doğduğumdan bu yana içinde bulunduğum ve ölene kadar da içinde kalmak istediğim yer. bir de karşıyaka nın bostanlısı vardır ki sanırsam tdk da ki karşılığına derhal cennet yazılması gerekir. asla kopamayacağım yerlerdir ikisi
    (universalmind, 06.07.2006 17:18)
  25. günden güne benliğini biraz daha kaybeden güzelliktir. türkiye'nin çürüyen yüz akıdır.

sebebi; gümüşpala, yamanlar gibi varoş kesimlerdeki lümpenlerin istilasıdır.

kapkaç, gasp ve hırsızlıkta gözle görülebilen artış...
    esrar ve uyuşturucu madde kullanımının yükselişi...

bu istilaya örnek verilebilir.
    (pandemonium, 06.07.2006 17:20)
 sayfa  / 5

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil