|
|
- en hasından ve terbiyelisinden, efsane olmuş galatasaray amigosu
- tüm zamanların en ünlü galatasaray amigosu.lakin amigo denince akla gelen cinsten biri değildi o..kibar,saygılı en önemlisi para denen illeti sevmeyen bir insandı.geçimini sağlayan bir taksisi vardı,1948 model opel kapitan; tabi ki her tarafı sarı kırmızıydı.bazen karşı takım taraftaraları taksisine binip onunla dalga geçseler de, asla saygıda kusur etmez herkese "kardeş" diye hitap ederdi..kendisiyle ilgili bir başka unutulmaz ise her cumartesi -o zamanlar cumartesi de okul vardı- galatasaray lisesi'nin önüne gelip 10 dakika boyunca kendisine has selamını vermesiydi..
bu büyük insanın sonu ise belki de galatasaray tribün tarihinin en büyük utancıdır.fenerbahçe'nin galatasaray'ı 3-2 yendiği bir maç esnasında kendi taraftarı bu büyük insanı uğursuz geliyor diye tribünlerden aşağı atmış ve karıncaezmez'in kolu bir daha kaynamamak üzere kırılmıştır.bir daha o güzelim taksisini kullanamamış ve camia tarafından da çok çabuk unutulmuştur.sonrası ise hep bilinen açlık ve sefalet hikayesidir.
hikayenin sonunda ise; bir odada, başucunda metin oktay fotoğrafı ve yanı başındaki vazonun içindeki kurumuş sarı kırmızı güllerle 23 mart 2000'de ölü bulunması vardır.(mücrim, 14.07.2007 02:22 ~ 30.07.2007 02:16)
- bu ilkyaza karıncaezmez şevki'yi gömdüler. galatasaray'ın amigosu,
onun için ağladım - üstelik fenerliyim - o karıncaezmez ki
dakikalarca heykel olup donup kalırdı
tribünlerde her golden sonra, gören taraftar
bak şevki golün heykelini yapmış derdi ve
terketmişti onu karısı çocukları. bu ilkyazda seni anımsadım da
pembe mi dedim beyaz oje mi mor mu? ilkyaz nereye koydu yıkıntıları.
çiçeklerin altında seni aradım soranlara söylemedim aklımda ocelerin
bu şiiri bile bitiremedim.
hakan savlı / adam sanat dergisi mayıs 2000 sayısı
- bugün yanına eşini,çocuğunu alıp insan gibi maç izlemek isteyen taraftara bile "bağırın ulan" demekle yetinmeyip, ana avrat küfreden üstüne tokmak sallayan holigan bozuntularının, bir kaç nesil önceki benzerleri tarafından bitirilen adam.ama biz, henüz bitmedik..ntvspor net'ten ümit bayazoğlu'nun yazısı için;
(bkz: http://www.ntvspor.net/...)(mücrim, 12.02.2008 02:14 ~ 02:16)
- taçsız kral filminde tribünde iki elinde meşaleyle görebileceğimiz unutulmaz amigo.
|