karışık kaset   

adana çık aradan

1. 90'lı yılların ilk yarısında güncel ve populer bilimum pop ve rap şarkısının aynı kasete doldurulması ile elde edilen albüm çeşidi. doğan görünümlü şahinlerin vazgeçilmezidir, kasetçilere çok ekmek yedirtmiştir.
    (kun3uli, 01.07.2006 14:43)

2. istediğiniz şarkıların listesini verip kendinize özel olarak hazırlatabilirdiniz bu kasetleri.
    (mazzo, 01.07.2006 15:04)
  3. evde telefon, isteklerini çalabilen yerel bir radyo programı, ve de radyodan kasede kayıt yapabilen bir teyp ile kolayca hazırlanabilen, küçük yaşlarda kendi prodüktörlüğünü yapabilme ve eğlenceli zaman geçirebilme şansını veren buluş.
    (ynitm ynits, 01.07.2006 15:35)
  4. şarkı arası boşluklarında anonsları olan kaset türü."ve kayahan söylüyor..."
    (karaca, 01.07.2006 15:40 ~ 15:41)
  5. yerlerini karışık cdlere ve hatta mp3 cdlerine bırakmış nostalji
    (dragut, 01.07.2006 15:46)
  6. orijinal albümlerin uzay yolu nesneleri olarak görüldüğü, kaset doldurtma hadisesinin doludizgin gittiği yılların bir hatırasıdır. zevke göre belinda carlisle'dan technotronic'e, genesis'ten modern talking'e kadar allah ne verdiyse doldurulur, kaset kapağı da el emeği göz nuruyla evde hazırlanırdı.

bu dönemden kalma, üzerinde fosforlu kalemle "party time" veya "super hits '92" gibi şeyler yazan kasetleriniz varsa atmayınız. tuhaf bir müzik zevkinin grafik tasarım anlayışında farklı boyutları kucakladığı kavramsal sanat eserleri olarak seviniz onları.
    (tembel, 01.07.2006 15:55)
  7. araba için ayrı, sınıf gezisi için ayrı, kampta dinlemek için ayrı hazırlanırdı. üst kulakları muhakkak kırılmıştır
    (harpocrates, 09.05.2007 11:06)
  8. şarkı sonlarında "evvet,sezen aksunun bu muhteşem şarkısından sonra programımıza son hızla devam ediyoruz" şeklinde anons yapan dj'lerin karışık kaset insanları tarafından bol bol nasiplerini almalarına neden olmuş çocukluk hatırası.
    (blacksunshine, 09.05.2007 20:43)
  9. bu tip karışık kasetler radyodan kayıt yapabilen teyplerle de çok yapılırdı; ancak ya şarkının başı veya sonu alınamaz ya da araya spikerin konuşmaları ve bir de radyo hede, höde fm gibi iğrenç gürültüler karışırdı. eskinin korsan yöntemlerinden birisi de bu olsa gerek.
    (acayip biri, 09.05.2007 22:19)
  10. karışık kaset doldurtmak bir zamanların popüler aktivitesidir, genelde asker kişi tarafından doldurtulan kasetlerin baş tarafında ise bir anons vardır.

ciyak bir kız sesi ve yankılı bir anons;

bu kaset set set set set, diyarbakırda da da da da, vatani görevini yapmakta olan lan lan lan lan, hakkı candan için doldurtulup lup lup lup, tüm sevenlerine ne ne ne ne, armağan edilmiştir tir tir tir tir.

a yüzü
    1. cengiz kurtoğlu - nikah masası
    2. selami şahin - özledim
    3. coşkun sabah - anılar
    4. hakkı bulut - kıskanıyorum
    5. müslüm gürses - gitme

b yüzü
    1. gülden karaböcek - sevsen ne olur
    2. orhan gencebay - dil yarası
    3. ferdi tayfur - acılar
    4. kibariye - annem
    5. ajdar - muz muz
    6. tatu - mal'chik gej
    (nothing, 12.06.2007 23:50 ~ 23:51)
  11. (bkz: nostaljik başlıklar)
    (esther, 13.06.2007 00:02)
  12. evimizdeki müzikseti tek kasetçalarlı ise sadece radyodan, çift ise kasetten kasete'de yapılabilirdi.
    (yeşilçam, 13.06.2007 09:58)
  13. küçüklüğümde sahip olmaya çalıştığım ancak halen devam eden para biriktirememe huyum yüzünden doldurtma parasını bir türlü denkleştiremediğim için gerçekleşmeyen hayalim.

saatlerce sevdiğim şarkıları listeler dururdum . şarkılar da şarkıydı o zaman canım !
    daha hakan peker bile yoktu ki biz coşkun sabah'a deli olurduk , sonra sinan özen'le aldatır gibi olduk gerçi. küçük bir anadolu kentinde yaşamanın bedeliydi belki yaşıtlarımız gibi nirvana, scorpions'u tanımıyor olmak. radyo yoktu trt den başka, tv yoktu trt den başka. arada bir pop saati olurdu onu da tek tv nin olduğu zamanlarda izlemeyi büyük lüks sayardık.

hala bir karışık kasetim yok ama hala şarkı listeleri yapıyorum, lakin mp3 çalarıma eklemek istediğim şarkıları sıralarken karışık kasetime kavuşma heyecanını yaşamıyorum nedense.

kolay elde edilen herşey mi bir anda yitiriyor değerini ?
    (bilginsel, 27.07.2008 01:09)
  14. (bkz: sevgiliye kaset doldurmak)
    (sycrone one, 27.07.2008 01:11)
  15. 90lı yıllarda çektirebilmek için uzun uğraşlarla şarkı listeleri oluşturduğumuz kaset. günümüzde yerini mp3 aldı, iyi de oldu.
    (zapotaj, 27.07.2008 15:49)