hemen hemen her bilgisayarda bulunan, discographylerine sahip olduğumuz deliler gibi dinlediğimiz şarkıcı ya da grupların dışında, bir yerlerde dinleyip beğendiğimiz şarkıları içeren klasör adı.. ön adları da olabilir tabi..
'her zamanki halim.' dedi kadın, elleri titriyordu.
'ağlıyor musun sen?' dedi, 'yooo, sadece basit olduğum halde her şeyi böyle karıştırmayı nasıl beceriyorum onu düşünüyorum.' diyebildi kadın gözyaşları düşerken.
'düz olacaksın, dümdüz. basit değil' dedi.
'ben hiç çözülemeyen problemi olmadım kimsenin biliyorsun. oysa ne çok isterdim birinin kafasına takılan soru olmayı.' dedi kadın sigarasını dudaklarının arasına yerleştirirken. parmakları acıyordu, o kadar acıyordu ki kibriti tutamıyordu.
'ver ben yakayım.' dedi. kadının tepkisini beklemeden elinden kibriti aldı. yanan kibriti sigaraya yaklaştırırken yüzü aydınlanan kadına baktı.
gözlerini kaçırdı kadın. tek düşündüğü az önce yaşadığı garip şeydi.
neydi?
'oysa hazırdım ben. sadece...' cümlesini bitiremedi kadın, yere bıraktı kendini.
'senin hazır olman değil bu hale gelmendeki sebep. hazırlıklı olmadığın durumla karşılaşınca ne yapacağını bilememen. ikisi aynı şey değil. kendini hazırladığın insan, kendini hazırlamalı sana. dünyaya sırtını dönüp, at gözlüğü taktı isen onun için, o da aynısını yapmalı!'
ilk kez sesini yükseltmişti kadına. parmaklarının arasından sigara düştü kadının, acıyorlardı çünkü. kanamaya başlamışlardı.
sigarayı alıp söndürdü. kadını kucaklayıp yatağına taşıdı. kendinden geçmiş gibiydi kadın. saçlarını okşadı, öylesine bakan gözlerine eğilip, 'benzer yanımız ne biliyor musun?' diye sordu. en rahat ettiği yere, boşluğa bakan kadına daha da yaklaşıp; 'sen de ben de hazırlanıyoruz.'
'parmaklarım' diye inledi kadın. 'farkımız peki?' dedi kadın gözlerinde başkasıyla ona bakarken. 'sen başkasına, ben sana hazırlıyorum kendimi.'
'sonuç ne olacak biliyor musun?' sorusuna başını salladı kadın cevabı bildiğine dair. 'bence bilmiyorsun.' dedi ellerini ovarken kadının. 'karışacağız farkında olmadan. o senin çözülemeyen problemin olacak, sen benim kafama takılan tek soru, yine sen onun etkisiz elemanı. birbirimize karışacağız.'