görseller
kapteeeann orta kapıııiea 

belki ilginizi çeker
  1. · buyrın efenim buyrıııyyğn
  2. · kaptan mağara adamı
  3. · kapteeeann orta kapıııiea
  4. · kaptan orta kapı
  5. · orta kapıyı açar mısınız
gündem
  1. · beşiktaş
  2. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · yaran diyaloglar
  5. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  6. · mutluluk veren küçük şeyler
  7. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  8. · arda boyları
  9. · umut sarıkaya edebiyatı

kapteeeann orta kapıııiea*  

1. iett otobüslerinin çoğunda duyabileceğimiz, yurdum insanına özgü replik:
    şahıs durağa gelmeden önce düğmeye basmaz.
    tıklm tıklım otobüste inmesi gereken durağın o olduğunu otobüs duraktan ayrılmak üzereyken farkeder.
    ilk önce bi düğmeye basar,tabi şöför durup kapıyı açmaz.
    ilk tepki gelir:şöför bey kapıyı orta kapıyı açar mısınız?(bayan),kaptan orta kapıyı açar mısın?(erkek)
    şöför motor gürültüsünden kendini bile duyamaz haldedir, haliyle kapıyı yine açmaz.
    inmeye çalışan şahıs, biraz utanır, ve tekrar :orta kapıyı açabilir misiniz?
    şöför yine duymaz, bu sefer şahıs erkekse sinir yapar, bayansa rezil olduğunu zanneder.
    ortamdan sıkılan insanlarda orta kapıyı aç kaptan inecek var derler ama nafile.
    en sonunda bir ses:
    kapteeeaan orta kapiiiiea
    dediği anda kpı açılır, herkes huzura kavuşur.
    (akaydo, 23.03.2004 22:40)
  2. bi halk kahramanı "kaptan orta kapı"
    (hiperuzaysalfizikçi, 14.10.2005 02:07)
  3. (kenny, 20.05.2006 20:36)
  4. hırbo könkürmesi.

bugün öğleden sonra, saat 2 gibi otobüs bekliyorum vatan caddesinde. tam yarım saat bekledim. artık fitil olmuştum ki otobüs göründü karşıda. rüzgar bi taraftan, sinir bi taraftan. daldım otobüse. o anda bir karmaşa yaşandı ve geçen muhabbet şuydu.

hırbo: "kaptaaeeen orta kapıııiiee
    kaptan: .....
    hırbo: "kaptaaeeeeeeeeeeen"

ve kaptan şu repliğiyle 6 saatlik yorgunluğumun tamamını aldı götürdü.

kaptan: "düğmeye basın düğmeye. mağcera* aramayın!!"

noluyo lan. ne macerası? adam otobüsün camından falan da çıkmaya çalışmadı hani. kahkaha attım bir an. bütün otobüs bana baktı tabi. napiyim kendimi tutamadım. bir otobüs şöförünün macera anlayışının beni bukadar güldüreceğini hiç düşünmezdim. ama oldu bikere. (hehe macera yaa. hay allahım)
    (aberrant, 27.04.2007 00:48 ~ 01:13)
  5. bana şunu hatırlatan hadise;

(bkz: buyrın efenim buyrıııyyğn)
    (kunduz, 27.04.2007 00:50)
  6. kaptanın nedense olumlu ya da olumsuz, sözle ya da davranışla cevap vermediği cümledir. karşılığında kaptan angut angut bakar. daha sonra aynı cümle farklı ağızlardan duyulmaya başlar.kaptanın harekete geçtiği an tam da bu andır.ama eğer ki o kapının açılmasını bekleyen bir teyze varsa kaptan için hayat hiç eskisi gibi olamayacaktır bir daha...
    (dying brokenhearted, 27.04.2007 14:43)
  7. yıllar boyunca söyleyemeyi hayal ettiğim ve geçende 525'te söyleyince müthiş mutluluk duyduğum söz grubudur, efsanedir. çok güzeldi ya. kaptan orta kapı!
    (blue danube, 23.11.2007 13:15)
  8. körüklü otobüslerde söylendiğinde kafa karışıklığına yol açan cümle. zira bu araçlarda iki orta kapı oluyor hangisinin açılmasının istendiğini anlamak şoför için zor olabilir.
    (diazepam, 09.12.2007 03:04)
  9. bazen düğmeye basılsa bile kaptanın sadece arka kapıyı açtığı durumlarda söylenen cümle."kaptaaaaan arka kapııı" şeklinde başka bi versiyonu da bulunmaktadır
    (zeyneq, 09.12.2007 11:44)
  10. söylenmesi / bağırılması bünyede ciddi bir gerginlik yaratan cümlecik. çok bağırsan otobüsteki uyuyan güzel kızları uyandırmaktan ve "yuh, hayvan" tepkilerinden, bağırmasan "ya duymazsa şoför bağırdığımı", "aha sıçtık, rezil olduk amına koyim" düşüncelerinden sıyrılmak akabinde aman ne olursa olsun deyip kapteeeann orta kapıııiea diye bağırmak ve sesin çatallanmasıyla hazin sona varılır.
    (ford ka, 13.10.2009 20:18 ~ 14.10.2009 09:07)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil