belki ilginizi çeker
  1. · hareket eden otobüsün peşinden koşan muavin
  2. · toplu taşıma araçlarındaki fahri muavinler
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  2. · 100 opera
  3. · yeşim salkım
  4. · ugg
  5. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · disko kralı
  8. · lost
  9. · bir derdim var

kaptan devam et adamı  

1. dolmuş ekolunun vazgeçilmeziydi..ne oldu bilmiyorum ama sayılarında bir düşüş meydana geldi..doğal seleksiyon herhalde, 2000'li yılların başından itibaren yerini dolmuşta ön koltukta oturan, daha sakin ve primer amacı para toplamak, sekonder amacı ise şöför ile başkanımız temalı geyiğe sarmak olan adamlar yerini aldı..

"başkanımız bu yolların yapılacağını temenni etti ama bir çalışma yok..baksana köstebek yuvalarına, çukurlara..seçimler yaklaşırken düzeltilir allah bilir"

hepsi recep ivedik'in ikinci filminin fragmanında hareket halindeki uçağın kapısına vurarak "devam et kaptan!" diyen şahan* neticesinde aklıma geldi..bir de üstüne serbest çağrıştım, hiç işim yokmuş gibi; (bkz: kaptan mağara adamı)
    (zeus, 11.01.2009 11:17)
  2. toplu taşıma jargonundaki teknik ismi fahri muavin'dir..
    (zeus, 11.01.2009 11:18)
  3. kaptan devam et adamı ve kaptan arasında böyle kibar ve efemine bir konuşma gerçekleşmez. konuşmanın tam metni,

"başkan geçen gün kalkmış, yolları yapacağız diyor. baksana kardeşim köstebek yuvası gibi yollar. arkadaş, bak bana 20 yıllık dolmuşçuyum. seçimden önce iki asfalt döşerler sonra beş sene ne soran olur ne eden, sen ben girer çıkarız bu yollara anca"

şeklindedir.
    (wondrous, 11.01.2009 17:03)
  4. bunun bir üst level i ise hareket eden otobüsün peşinden koşan muavindir.
    (faaip de oiad, 11.01.2009 17:06 ~ 17:12)
  5. lisede, servisten o durakta inecek kızı tutup bağıran öğrencidir. haliyle kız inemez, artık sonraki durağa..
    (air, 11.01.2009 17:09)
  6. yerini, son zamanlarda artan gbt taramalarından sonra görevliden kimlikleri alıp, dolmuştaki herkese "ahmet, bekir, ayşe..." diye bağırarak dağıtan, kimliği vermeden önce de şöyle bi suratına bakıp kimlik sahibi olduğundan emin olan adama bırakmıştır.
    (perfectlynothing, 11.01.2009 17:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil