görseller
kaplumbağa terbiyecisikaplumbağa terbiyecisi
kaplumbağa terbiyecisikaplumbağa terbiyecisi
belki ilginizi çeker
  1. · hacivat karagöz neden öldürüldü
  2. · rahle üzerinde oturan kadın
  3. · kaplumbağa
  4. · pera müzesi
  5. · mavi senfoni
  6. · fotoğraf olsaydı
  7. · osman hamdi bey
  8. · erol aksoy
  9. · sirklerde inek olmaması sorunsalı
  10. · erkek çocukların hayallerini süsleyen meslekler
gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  4. · yeşim salkım
  5. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  6. · 29 kasım 2009 barcelona real madrid maçı
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · şeker adamın laneti
  9. · sınıfta en çok kendi çocuğunu döven öğretmen

kaplumbağa terbiyecisi  

1. osman hamdi beyin en ünlü tablosu, fiyatı ile ilgili trilyon lafi geçiyordu ama emin değilim.
    (mezun, 29.04.2004 10:42)
  2. kaplumbağa yetiştiren ve eğiten kişi
    (ati, 29.04.2004 18:11)
  3. (bkz. splinter)
    (mavio, 29.04.2004 18:27)
  4. bu iş çok zor olur, hayvan bezgin sonuçta. şu şekilde bir diyalog yaşanmıştır her halde eğitimlerinde.

k.t. + atla oğlum
    tos1 -hebeeee
    k.t. +hadi sen gel kızım
    tos2 -tosul tosul.. ıh ıh... huf (son sürat koşaraktan)
    k.t. +olmuyor olmuyor daha ser'i lütfen arkadaşlar hadi bir kez daha
    tos3 -guzzz
    k.t. +şş uyuma hadi güzelim, antremandayız
    tos3 -gulpa (ayılma efekti), tosul tosul (ilerleme efekti)
    k.t. +hadi gençler şimdi bu sopayı atıyorum, tos3 git getir kızım hadi
    (k.t. sopayı atar)
    (tos3, boynunu çıkarıp takip eder sopanın havada süzülüşünü boynunu kıvırarak)
    k.t. +hadi kızım koş getir
    tos3 -bu ne lan, ybsg, köpek miyiz biz, ot getir bok getir,
    tos2 -sakin sakin yaşarız yüzlerce sene, ot yeriz uyuruz falan, ömür törpüsü müsün be sen bize.
    k.t. +hööyt isyan mı çıkarıyonuz, şş akıllı olun
    tos1 -kapıcam şimdi burnunu akıllı ol, kabuuma saklanırım bi bok da yapamazsın
    k.t. +...
    tos1 -de siktir git şimdi, hadi başka yerde oyna
    k.t. +yemeğinizi verdim suyunuzu verdim bu mu lan ödülü bırakıyonuz mu beni.
    tosbağalar -gayet evet.
    k.t. +eeh be, sizle mi uuraşçam lan ben, size belediye baksın.
    tos3 -hadi anca gidersin
    k.t. +göreceksiniz, resim yapıcam, ressam olucam bende. paranın dibine vurup gelecem karşınıza; fakir ama gururlu bi kaplumbaa terbiyeciniz vardı diye.
    tos2 -diyosun
    (azureel, 18.08.2004 09:27 ~ 09:28)
  5. bugün erol aksoy koleksiyonu için yapılan müzayede sonucunda müze pera'nın 5 trilyon olarak ödeyerek aldığı tablo.
    (stocky2001, 12.12.2004 19:04)
  6. türkiye'nin en değerli eseri..
    (zeus, 12.12.2004 19:09)
  7. (myrmidon, 16.01.2005 18:55)
  8. volkswagen servisindeki ustalar.
    (myrmidon, 16.01.2005 18:56)
  9. fatih solmazın birkaç haftadır penguende üzerine iğrenç espriler yaparak bokunu çıkarttığı eser. tamam, mona lisa üzerine bile bir çok espri yapılmıştır ama bunu yapanlar arasında seviyeyi bu kadar düşüren ve bu kadar saygısız davranan olduğunu sanmıyorum.
    (haşmet asilkan, 02.02.2006 02:06)
  10. kaplumbağa terbiyesiz de olsa , elinden bir şey gelemeyecek olan terbiyeci çeşididir.terbiyesizlik yapan kağlumbağa hemen kabuğuna çekilir ve kırbaç canını acıtmaz , böylece terbiyeci de hıncını alamadığı için sinirlenip terbiyesizlik yapabilir.
    (zaknafein, 18.03.2006 05:07)
  11. orijinalini pera müzesinde görüp hayran olduğum, puzzle olarak alıp evde yapmaya çalıştığım fakat yaparken canımdan bezip "atarım bunları camdan aşağı" naraları atmama neden olan muhteşem tablo.
    (madam butterfly, 18.03.2006 09:40)
  12. resim osmanlı'da batılılaşma ya da modernleşme sürecinde yapıldığından değişimle ilgili mesajlar taşımaktadır. resimde bir derviş figürünün betimlenmesinin nedeni -ki osman hamdi bey kendisini resmetmiştir- osmanlı'da derviş kültürünün önemli yer tutmasıdır. resimde kaplumbağalar kalın kabuklarıyla değiştirilmeye çalışılan ve değişime karşı koyan insanları temsikl etmektedir. derviş ise onları zor kullanmak yerine müzik ve hoşgörüyle eğitmeye çalışmaktadır, birnevi değşimin dayatma zoruyla değil eğitimle olacağını anlatmaktadır. dervişin kıyafetleri ve çalgıları onu doğrudan bir tarikatle ilişkilendirmemektedir, yani derviş sadece resimde eğitmen figürüdür. son olarak, duvardaki mavi çinilerden mekaın bursa'daki yeşil camii'nin üst katındaki odalardan birisi olduğu sanılmakta.

kaynak: pera müzesi
    (tilburgdaki erasmus ogrencisi, 20.07.2006 18:56)
  13. osman hamdi bey'in en ilgi çeken, 1906 tarihli eseridir. osman hamdi bey resimde kendini derviş misali bir kaplumbağa terbiyecisi olarak çizmiştir.
    (endoplazmik retikulum, 18.04.2008 11:23 ~ 11:31)
  14. eski sahibi erol aksoy olup şuan ki sahibi müze pera olan osman hamdi bey'in en ünlü tablosudur.
    (kız babası, 18.04.2008 12:02)
  15. emre caner'in kapı yayınlarından çıkan ve osman hamdi'nin hayatını konu alan romanı..

evet akıcı bir dille yazılmış ama ben sevmedim, sevemedim..osman hamdi'nin ne kadar modernist olduğunu, olaylara ne kadar geniş bir açıdan baktığını anlatayım derken ülkesini, milletini küçümsemiş yazar..

osman hamdi'yi bu romandan çok çok önce öğrenmiş, araştırmış biri olarak beni rahatsız etti romandaki tavır..bir ömre sığmayacak pek çok iş başaran osman hamdi, emre caner'in bahsettiği kadar küçümsemiyordu kültürünü..o kültüre hizmet etti zira..

eksisi ve artısıyla osman hamdi bir osmanlıydı..kaplumbağaları bu yüzden terbiye etmeye kalkmıştı..diğer türlü kendisi kaplumbağa olurdu..
    (gölgeningücü, 08.02.2009 18:41 ~ 18:44)
  16. türk resim tarihinde en çok reprodüksiyonu yapılan tablolardan biridir.
    (feklavye, 12.02.2009 09:36 ~ 09:37)
  17. kocaman, sıcacık bir resimdir. yanına gidildiğinde çarpıcı bir ışık kullanımı vardır. zaten resmi bu kadar ünlü yapan o muhteşem ışığıdır. ülkemizde kalması, gelecek neslimiz adına sevindiricidir. keşke daha fazla sayıda eser böyle yurt içinde kalsaydı. keşke ülkemizde, hem resmi, hem özel, yüzlerce müze olsaydı. ama yok. hepisinin toplam sayıları ancak onlarla ifade ediliyor. yeni nesillerde ve zengin müteşebbislerde maalesef konuyla çok ilgili değil. varsa yoksa müzayede. para. pul.
    (felix ziem, 12.02.2009 09:55)
  18. resimden sanattan uzak bir millet olmamıza rağmen osman hamdi denilince tek bilinen, ve nerede görülse kim görse ismi bilinen değerli tablo.
    (karyatid, 12.02.2009 10:44)
  19. prof. dr. edhem eldem'e göre osman hamdi bey bu resimde 1869'da dönemin en gözde seyahat dergilerinden biri olan tour du monde'da yer alan japonya ile ilgili bir makaledeki gravürden esinlenmiştir.bu gravürdeki "kaplumbağa terbiyecisi" davulu ve şarkılarını kaplumbağaları eğitmek için kullanır.kaplumbağalar önce tek sıra haline dizilir; sonra da en büyükleri en altta kalacak şekilde birbirlerinin üzerinden alçak bir masaya çıkarlar.

(görsel: kaplumbağa terbiyecisi/75676)
    (burakk, 16.04.2009 21:39)
  20. - mesut atla şu çemberden. bunu atlat daha alevlisinden atlayacan tüm dünya bizi konuşacak.
    - ya bi siktir git allasen. kavanozda yaşıyoduk ne güzel.
    - mesut mesut mesut..... zaten 150-200 yıl yaşıyonuz. bu ömre neler sığar. cam fanusun içinde geçmez hayat.
    - eee ne yapacaz. alevli çember mi çözüm?
    - oturamayız öyle fosur fosur, bişeyler yapmalıyız. 30 kupona alınmadı bu vatan...
    - ne alaka şimdi.
    - bilmem öyle deyince gaza geliyon da. zorluklar falan işt....
    - bi siktir git. çok biliyomuş gibi vatanı. ben bizzat içindeydim. çanakkalede yaşıyoduk o zamanlar kaçamadım da vücut biraz ağır olunca. baktım kaçamıyom ülkem için savaşıyım dedim. kabuğumu siper ettim korudum vatanı. sonrada gel burda amelelerle uğraş. çok şey mi istiyom rahat bırak lan beni. gaziyim lan ben gazi....
    - sonra noldu mesut?
    - çıktım yola 20 yılda falan ankaraya geldim. sorada seninle karşılaştık, allah benim belamı versin...
    (eni viçi vokke, 16.04.2009 22:09)
  21. kaplumbağanın terbiyesini sorgulamak bir kere ayıptır... mesela, bugüne kadar hiçbir kaplumbağa diğerini türü,büyüklüğü, yaşam şekli ve standardı, dünya görüşü yüzünden aşağılamamıştır. hiçbiri diğerinin daha yeşil olmasını siyasi simge olarak düşünmemiş, gerici, örümcek beyinli gibi hakaretlerde bulunmamıştır ve hiçbiri daha yeşil olmasından kendine bir çıkar sağlamaya çalışmamıştır.

dahası, bugüne kadar hiçbir kaplumbağa diğerine borç takmamıştır. en çok birkaç gün geciktirmiştir, o da maaşların gününde yatmadığındandır…
    (sistre cila, 19.06.2009 13:13)
  22. bu tablonun eşin kaynağının, lale devrindeki sadabad eğlenceleri sırasında, hava karadıktan sonra sırtlarına mum dikilerek serbest bırakılan kaplumbağalar olduğu söylenmektedir. osman hamdı beyin en önemli eserlerinden birisidir
    (dolunay, 17.09.2009 02:45)
  23. selçuk erdem'den.
    http://twitpic.com/...
    (asymmetry, 23.10.2009 23:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil