belki ilginizi çeker
  1. · başbakana armağan edilebilecek şarkılar
  2. · vur kaç
  3. · bencillik
  4. · adapazarı
  5. · nicolas anelka
  6. · eminönü
  7. · adalet mülkün temelidir
  8. · çarşıdan aldım bir tane eve geldim yok
  9. · istiklalde koşmak
  10. · erkeğin peşinde koşan kız
gündem
  1. · the twilight saga new moon
  2. · beşiktaş
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · 1980ler türkiyesi
  9. · religion

kapkaç  

1. bu aralar türkiyenin gündemine oturmuş mevzu.
    beyoğlu belediye başkanı mıydı neydi biri bi laf etti:
    "sokakta satılan telefonu almayacaksınız o zaman,arz talep meselesi"dedi.
    cidden çok atıp tutuyoruz her konuda adam haklı.sokakta satılan tüm telefonlar tabi ki çalıntı değildir,ikinci eldir belki bazıları ama sonuçta bu da yasal bi şey değil.
    aslında ne desek boş.bi yerden kurtarsak başka bi yerden kaçar.çünkü fakir bir milletiz,bi şeyler yolunda gitmiyor.herkesin parası olsa olmaz ki bunlar..kleptoman değil ya bu adamların hepsi..**
    (16 inç fileli çorap, 18.11.2004 20:01 ~ 11.07.2006 07:00)
  2. (creepingdeath, 18.11.2004 20:10)
  3. sanıldığının aksine pkk nın yaptırdığı bir şey değil, parasızlıktan dolayı yapılan hadisedir, son çaredir. bunda da suçlu malesef yapanlar değil o insanları bu hale sokanlardır.
    (seekter, 18.11.2004 21:09)
  4. cengiz imren gibi kişilerin* doğudan çocuk kaçırıp ya da para ile satın alıp istanbul'da zorla yaptırdığı şey. cengiz imren gibi biri* için son çare olamayacağına göre arkasında başka şeyler de aramak gerekir.

ayrıca kapkaççı çantasını kaptığı kadını sonra bıçaklıyorsa onu çalmak zorunda bırakan toplumun bu konuda sorumluluğu ne kadardır? acaba toplum el birliğiyle kaçan adamı durdurup bıçaklamaya mı zorlamıştır?

kapkaç adi bir suçtur.
    (azwepsa, 19.11.2004 10:19)
  5. (mavio, 19.11.2004 10:45)
  6. (bkz: kap dur)
    (goku, 19.11.2004 12:44)
  7. manga şarkısı...
    faili meçhul olduk hepimiz
    kesildi dilimiz kesildi sesimiz
    nereye kadar daha gideceksiniz?
    satılık değiliz, bunu böyle biliniz

kimleri kestiniz kimleri yediniz?
    sandınız ki bizi iyi yemlediniz
    satılık değiliz, bunu böyle biliniz

“giydiğiniz şeyler uymadı bize beyler”
    diye sokakları bile dar ettiniz
    nereye kadar daha giydireceksiniz ?
    satılık değiliz bunu böyle biliniz

nereye kadar daha giydireceksiniz?
    soruyoruz artık hesap verin herkese
    manga geliyor manga geliyor

vur ve kaç bunun adı kapkaç / satılık değiliz
    vur ve kaç bunun adı kapkaç / köleniz değiliz
    vur ve kaç bunun adı kapkaç / satılık değiliz biz bunu böyle biliniz

faili meçhul olduk hepimiz ve de
    kesildi dilimiz, kesildi sesimiz
    nereye kadar daha neremizi vereceğiz ?
    satılık değiliz bunu bildiriniz

sarmış akbabalar leşlerimizi
    toplayalım artık kendimizi
    nereye kadar daha dinleyeceksiniz ?
    satılık değiliz bunu bildiriniz

kimlere kefil ettiler acaba bizi ?
    kimlere sundular kellemizi ?
    kimler bekliyor son nefesimizi ya da
    kimlere sattılar acaba bizi ?

soracağız artık hesap verecekler
    buradan ileriye gidemeyecekler
    kapmaya kaçmaya son verecekler
    manga geliyor manga geliyor

vur ve kaç bunun adı kapkaç / satılık değiliz
    vur ve kaç bunun adı kapkaç / köleniz değiliz
    vur ve kaç bunun adı kapkaç / satılık değiliz biz bunu böyle biliniz
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 25.12.2004 21:21)
  8. itü sınırları dahilinde bile olabilen sinir bozucu olay
    (vishnu, 10.02.2005 21:09)
  9. (atlantis, 22.12.2005 00:41 ~ 00:43)
  10. çığrından çıkmış, terör haline gelmiştir*. para için değil, uyuşturucunun etkisiyle azıtan sadistliği tatmin etmek için yapılır hale gelmiştir. ülke çapında çetelerin yönetiminde zorla kaçırılan/satın alınan ve eğitilen gençlere ve çocuklara yaptırılmaktadır. bu çeteler günün saatine ve ortamın kalabalıklığına göre gasp ve kapkaç arasında değişen suçlar işlemektedirler. insanların direnmemesi, cüzdanı telefonu eliyle teslim etmesi artık hayatta kalmak için yetmemektedir; kaçmaktan başka çare yoktur.

hırsızı yaklamanız durumunda çetenin o bölgede görevli olan diğer 10+ üyesinin sizi karambole alması ve ne olduğunu anlayana kadar birkaç bıçak ve şişin postunuzu delmesiyle sonuçlanabilecek olaydır. korunabilmek için gözü hep açık tutmak, yürürken sürekli arkaya ve etrafa bakıp paranoyak tavırlar sergilemek, şüpheli birilerini farkettiğiniz anda hiçbirşey düşünmeden tabanları yağlamak gerekmektedir. ciddiyim, herkes dingil gibi baksa da koşun. şişlenmekten iyidir.

olaya 3. şahıs konumunda şahit olunması durumunda ise tavsiye edilen transit geçmektir. polisi aramak için bile önce gözden uzak bir köşeye saklanılmalıdır. eğer ille müdahale etmek isteniyorsa olay mahalinde 2 saniyeden fazla zaman geçirilmesinin can güvenliğini tehlikeye atacağı mutlaka dikkate alınmalıdır. görünen en makul müdehale senaryosu orospu çocuklarından birisini göze kestirip ense-boyun-kafa arkası civarına bayıltıcı nitelikte bir darbe (yumruk, dirsek, sopa) oturttuktan sonra arkaya bakmadan koşmaya başlamak şeklindedir. harekete geçmeden önce (çetenin kavgaya karışmamış üyelerinin halen etrafta dolaştığı da dikkate alınarak) mutlaka tabanvayın güzergahı belirlenmeli ve operasyondan sonra mümkün olan en hızlı şekilde bir araca binilmelidir. açıkçası tek başına yiğitlik yapmaya değecek bir durum değildir, zira şakası yoktur.
    (goyathlay, 28.12.2005 14:02 ~ 14:06)
  11. birinci şahsın kapkaççı, ikinci şahsın anneniz olması durumunda... buyrun üçüncü şahıs olun.
    (atlantis, 28.12.2005 14:08 ~ 14:08)
  12. son çıkan haberlere göre diyarbakırda kapkaç çetesi ortaya çıkmıştır. okulda okuyan çocukları bir şekilde kaçırıp, kandırarak kapkaç eğitimi veriyorlarmış. yakalanan ele başlarından birinin açıklamasına göre hırsızlık yapsın diye para ile çocuklarını satan aileler bulunuyormuş. bu çetedekiler çocukları hırsızlık konusunda eğittikten sonra büyük şehirlere ihraç ediyorlarmış.

haberlerde çocuklarını bu çetenin elinden kurtaran bir anne vardı... çocuğunu bu illetten kurtarmak için üç ay zincire bağlamış evladını. ve sonuçta kurtarmış onların ellerinden. kurtarmış kurtarmasına ama yine çocukların peşine düşmüşler... bu işin sonu nereye varacak yarabbim demekten kendimi alamıyorum. nerde emniyetimizi sağlayanlar... nerede suçluların peşinden gidenler... off off
    (spoiled, 16.03.2006 19:38)
  13. eğer bir bayansanız ve omuz çantası taşıyorsanız arabalı kapkaççılar için hedef haline gelmeniz an meselesidir.yanınıza sinsice bir araba yaklaşıverir çantanızı boynunuzdan geçirmişseniz olay daha da dramatikleşir.beline kadar arabadan dışarı sarkmış bir adam çantanızı almak ister tam olarak da başaramaz işte bu sırada siz de kendinizi araba tekerlekleri yanında sürüklenirken bulursunuz çantanız adi bir şey değilse ve adamın elindeki çanta sapı bir türlü kopmuyorsa bu olay canınıza mal olur.

bir de sırt çantası sorunsalı vardır ki bu daha çok öğrencilerin en sık karşılaştığı sorundur.kalabalık bir ortamda yürürken arkanızda üç kişi belirir (yani benim başıma gelende öyleydi)*.yavaşça çantanızın ön gözünü açar ve cep telefonunuzu alır.göz ucuyla bir şeyler görür gibi olursunuz, refleks olarak eliniz çantanıza gider ve o sırada çantanın ön gözünün açılmış olduğunu farkedersiniz bu sırada arkadaki üç kişiden ikisi önünüze geçer hızlı adımlarla gözden kaybolmaya çalışır."telefonum hangisinde?" diye düşünürken önden giden adamın birini takip etmeye başlarsınız bu sırada yanınızda bir arkadaşınız varsa ona da diğer adamı takip etmesini söyleyebilirsiniz.takip ettiğiniz adamı kolundan yakalar ve hiç düşünmeden "ver telefonumu" dersiniz.adam "ne telefonu, ben de yok" diye diretmeye çalışsa da sesinizi yükselttikçe adamın sesi kısılır ve cebinden çıkardığı telefonu size geri verir tabi bu sırada lafını da söylemeyi ihmal etmez "ne kıymetli telefonun varmış be"
    (bkz: hem suçlu hem güçlü)
    (sandra dee, 30.05.2006 16:10)
  14. (bambuk, 30.05.2006 16:12 ~ 16:13)
  15. park etmiş araçların yanından yürümemeye çalışın. zira araçlarıyla o kadar sessiz yaklaşıyorlar ki yanınıza, bacağınıza değen şeyin bir köpek olduğunu düşünebiliyorsunuz o anda. park etmiş araç ile kendi araçları arasında sizi sıkıştırıp asılıyorlar kolunuza ve basıyorlar gaza. daha ne olduğunu anlayamadan yerde sürükleniyorsunuz metrelerce. şansınız varsa çantanın sapı kopuyor, adam da çantayı aldım sanarak belki, sizi bırakıyor.

başıma gelmez denmemeli. hiç umulmadık bir anda, mekanda karşılaşabiliyorsunuz bu gözü dönmüşlerle. başa geldiği takdirde gücünüz elverdiğince çığlık atın. caydırıcı olması yönünden oldukça etkili.
    (mütefekkir, 04.05.2009 02:54)
  16. bir dönemin gündem suçu. gazetelerin neredeyse tüm sayfalarına taşacak, televizyon haberlerinde spor servisinde bile yayınlanacak kadar çok olan kapkaç haberi, neden bir anda tüm popülaritesini yitirdi. kapkaç denen şey acaba bu kapkaç yapan gençler arasında; "çok popüler oldu, ne öyle herkes yapıyor", "ben yapmam herkesin yaptığı şeyleri, farklıyım ben" türünden tavırlar sebebiyle mi azaldı? bunu anlamak için bir dönemin popüler kapkaçcılarından, kapkaç rıza ile sizler için konuştum:

- merhaba rıza.
    - merhaba abi.
    - n'oldu rıza artık kapkaç yapmıyor musunuz?
    - yok abi ya, bıraktık. ekonomik kriz bizi de vurdu.
    - anlıyorum.
    - misal geçenlerde öylesine, maksat piyasaya canlansın diye kapkaç yapim dedim...
    - evet.
    - kaptım çantayı, açtım içini. fix abi; mendil, ayna, ped.
    - anladım rıza, teşekkür ederim.
    - abi bi saniye, cüzdanı alim.
    - gasp var?
    - gasp var abi. gaspa devam.
    - buyrun. peki o zaman, size iyi günler.
    - yürrü, malın evladı seni.
    (hosaftan anlayan esek, 26.05.2009 02:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil