gündem
  1. · zongul ducks
  2. · darwin i bitiren balık
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  5. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  6. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  7. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  8. · yağmur altında ıslanan saçlar
  9. · abhaza ile abazayı karıştırmak

kapıyı açar mısın cümlesine aldırmayan iett şoförü  

1. durağa gelmeden elli metre önce basılan inecek var düğmesine rağmen kapıyı açmayan, üstüne, yanaşıp yolcu alırken arkadan bağıran inmeye hevesli yolcunun talebine kayıtsız kalan, üç yaşında bebekmiş gibi "bana ne, bana ne" bakışıyla aynadan yolcuyu süzen ve yolcu kişisi bıyıklı, kıllı bir erkek değilse kapıyı açmayan şoför modelidir.

kuytuda tecavüzcü coşkun'un eline düşesice, kafası cama sıkıştırılasıca, hatta köpeklerce kovalanasıcadır.
    (ağ kablosu, 05.04.2007 23:03 ~ 23:05)
  2. inecek var şöffeer beey cümlesini hiç tınlamıyacak tineyete sahip iett şoförüdür.
    (ses deneme, 05.04.2007 23:29)
  3. bu şoförler kendilerini tepkisiz kalma,yorum yapmama ve duyduğunu çaktırmama konularında geliştirmiş olup; duraklar dışında kapıları açmama konusunda son derece inatçıdırlar.ancak trafik çok olup,aynı yerde yarım saat beklendikten sonra, artık arkadan gelen kapıyı açarmısın kaptan nidalarından kafası şişen şoför kapıyı açmak zorunda kalır...
    (blinkin, 05.04.2007 23:39 ~ 23:39)
  4. (akaydo, 05.04.2007 23:40)
  5. eğer durakta durduğu halde açmıyorsa, kibarlıktan anlamayan iett şoförüdür. hele bir, " kapııııııı" diye kükreyin ondan sonra bütün kapılar önünüzde açılacaktır. malesef bu acı bir türkiye gerçeğidir.
    (bkz: türkiye de en çok sesi çıkan haklıdır)
    (tekmeleyen kuş, 05.04.2007 23:47)
  6. öho şoförleridir genelde. mal babasının ya, artizlik yapar. tek de değildir, kavga olsa muavin vardır. muavin de boş gelmez, sandalyeyi alır. şoför zaten sağ elinde vitesin eksikliğini hissettiğinden levye kullanır.

kapııı lan diye kalın tondan mümkün bir ikazla şoför kendine gelir, tabii bu sesi çıkartacak bir gırtlak bir de göt lazım efendim. o götü taşıyacak da cüsse.
    (venom, 05.04.2007 23:51)
  7. düğmeye basmadan inmeye çalışan, hatta şöför amcaya malum olmasını bekleyen o kadar angut gördükten sonra adamcağızlara da hak vermemek elde değil. bazen de gerçekten düğmeler arızalıdır adam farketmez. ama en zoruda körüklüde, en arkadaki bayanın halidir. şöföre dek bütün erkekler bayana yardımcı olabilmek için olağanüstü bir çaba sarfederler.
    (alatrka, 05.04.2007 23:58 ~ 23:58)
  8. durağa 5-10 metre kalmıştır trafik hınca hınc dakikada yarım metre ya ilerleniyor ya ilerlenmiyor.bütün kapıların ışıkları cayır cayır yanıyor insanlar sabırsız kısık ve ürkek sesle bir teyze şoföre hitaben "kapıyı açabilir misiniz" der.işte her şey burda başlar şoför duyma engelli moduna geçer ve sanki saatte 200km yapıyormuş gibisinden yola odaklanır.ikinci bir ses üçüncü bir ses derken olay isyan boyutuna ulaşır.tam halk şoföre doğru yürümeye başlarken durağa ulaşılır ve yolcular kısık bir sesle a.kodumun çocuğu diyerek otobüsü boşaltır belki de bu şoförlerin en büyük zevki çünkü genellikle gözlemlerime göre yolcular iner inmez üstüne bi sigara yakarlar.
    (zaman makinesi, 06.04.2007 00:25)
  9. otomatik kapının çarpmadığı durumlarda bu vazifeyi yerine getiren zat-ı muhteremdir
    (uncle, 06.04.2007 01:49)
  10. tarih: yaklaşık 3 ay önce
    yer: başakşehir mevkii

akşam saatleri, trafik alabildiğine sıkışık herkes birbirine yapışık vaziyette ilerliyor, ter kokuları falan otobüsün içi durulacak gibi değil. eve yakın bir durakta inip yürümeye karar verdim daha fazla dayanamayıp. otobüs durağa yaklaştığında düğmeye bastım ve kaptanın kapıyı açmasını bekledim, aam her nedense zat-ı muhterem es geçti. iyi niyetimi muhafaza etmeye çalışarak "kaptan arka kapıyı açar mısın?" diye seslendim. hareket yok. bir daha. yine aynı. sesim yükselmeye başladı yine yok. sıcak bir yandan inememe stresi kafa bir milyon. o an sinirle "kaptan sana kafam girsin" diye bağırdım. otobüste kısa bir sessizlik, ani bir fren, bana çevrilmiş bakışlar, kaptanın aynadan beni süzüşü ve akabinde açılan kapıyla beraber benim inişim.

arada farklı cümleler kurmak gerekebiliyor demek ki.

(bkz: hikayenin anafikri)
    (ambrassador, 13.10.2008 23:16)
  11. kapıyı açar mısın cümlesine aldırmayan eshot şöförü versiyonu da olan şöfördür..

düğmeye basarsın, kıçını yırtarsın bağırırsın ama nafiledir...nah açar o kapıyı sana o..
    (insansevmeyenhayvan, 13.10.2008 23:25)
  12. basıp gider kendisi.

tanım: aldırmaz kişi.
    (maia, 13.10.2008 23:28)
  13. bu tiplerin bir de ego otobüslerinin şoförü olanları da vardır.
    (artı1, 13.10.2008 23:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil