belki ilginizi çeker
  1. · anemi
  2. · demir eksikliği anemisi
  3. · tavuk karası
  4. · alyuvar
  5. · sıfır beden sevgili
  6. · sözlük yazarlarının hastalıkları
  7. · kan iğnesi
  8. · biyotin
  9. · herkes mi obsesif kompulsif olur anasını satayım
gündem
  1. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  2. · günün tek kelimelik özeti
  3. · marjinal isim meraklısı aile
  4. · annelerin yakışıklı anlayışı
  5. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  6. · yeşim salkım
  7. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  8. · tıp okuyarak en zor bölümde okuduğunu sanmak
  9. · reservoir dogs

kansızlık  

1. diğer ismi anemidir.kandaki hemoglobin ve demir eksikliği için kansızlık denmiştir.ama kimiler bunu kanımz az gibisinden de yorumlayabilir.diğer ismi anemidir.yazın ortasında üşüme, bir iki gün dengesiz ve yetersiz beslenme sonucu uyuşukluk ,halsizlik belirtileridir.
    (pudra, 15.09.2004 17:50)
  2. aç kalmış vampirlerin hastalığı.

(bkz: anemi)
    (rasmus, 24.02.2007 17:07)
  3. (bkz: kansız)
    (gibigibi, 24.02.2007 17:08)
  4. bir öykü kitabı adı
    (bkz: selçuk orhan)
    (z string, 01.01.2008 03:41)
  5. muhteşem üçlü başlığına neredeyse çorap, patik ve terlik yazacak kadar üşümem sebebiyle - bir ağustos ayı istisna - kendimde olduğundan şüphelenerek doktora gittiğim hastalık. tam tersi çıktı. kan değerlerinin normalin üzerinde olması da aynen kansızlıktaki gibi belirtiler verirmiş. dört ayda bir düzenli kan vermemi söyledi doktor.

yüzümdeki yorgunluk, hüzün ve vazgeçmişliği anlayamayıp " kansızsın sen " yaftasını yapıştıranlara seslenmek istiyorum müsadenizle:

sizsiniz kansız !
    (lillkill, 11.05.2009 10:42 ~ 11.09.2009 05:48)
  6. çok fazla çay-kahve tüketmenin ve dengesiz beslenmenin engellenemez sonucu; bu iki faktör de öğrenciliğin engellenemez (kanımca) sonuçlarından. o halde utanmadan iddia ediyorum: öğrenci dediğin kansızdır.
    (morumtrak, 11.05.2009 11:03 ~ 11:03)
  7. elleriniz sürekli soğuksa ananenizin size yapıştıracağı hastalık, tedaviside pekmez içmek. ben denedim hiçbi boka yaramıyor. kan vericem ben falan dediğiniz de evde kıyametler kopuyor hatta, ne kanın var da neyini veriyorsun diye. bio-strath diye bi şey var, tadı pekmezden hallice lakin soruna büyük ölçüde çözüm olabiliyor. denedim, ordan biliyorum.
    (cant a thing with ashes, 11.05.2009 11:12)
  8. soğuk kanlı olarak addedilir bu hastalığın muhattabları genelde; zira elleri ayakları hep buz gibidir. hani ilaçları, düzeltme yolları belli zaten de bir de ağrı kesici niyetine anı kurtarmaya yönelik ilaçlar var ki bence en iyisi her daim yanınızda olan saıcak kanlı biri. misal lisede resmen kanı kaynayan bir sıra arkadaşım vardı ve sürekli bana ayaklı sobalık yapardı; tabi sırada her daim birinin eli diğerinin içinde oturan iki kişi biraz abes oluyor ama üşüyen bünye bişicik tınlamıyor o anda.
    (morumtrak, 11.05.2009 11:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil