gündem
  1. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  2. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  3. · 100 opera
  4. · dersim katliamı
  5. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  6. · aşkın yedi seviyesi
  7. · banu güven
  8. · ragnarok online
  9. · türkiye iş bankası

kankayla sarhoş olmanın verdiği keyif  

1. bileşenlerden biri rakıysa tadına doyulmayacak , tekrarı iple çekilecek duygu yoğunluğu.
    (togisama, 05.09.2004 02:57)
  2. eğer bu iki en yakın dost(ruh ikizi) karşı cinstense daha bir zevkli hale gelir. aşırı yakınlığın verdiği rahatlıkla artık konuşmalar her noktaya gider.

h g: kızım iyice sarhoş oldun, yavaş iç şunu yaa amma hızlısın
    p l: sen kendine bak ehhe 9.da sallanmaya başladın, sana şu kızı ayarliim dur, iyi dalga geçeriz hem
    h g: ya dur sonra elimizden bi kaza çıkar, hem şu harç işi ne olacak senin, lazımsa tamamlarım?
    p l: salla parayı sağolasın, bak kız taş, iyi rol çekerim de oturturum yanına
    h g: (pis pis düşünmeye başlarım)...getir!! yok rahat dur be kızım, elalemin kızlarını bırak şimdi
    p l: neyse canım, geçen gün....
    h g: ....
    (hell guardian, 05.09.2004 02:58)
  3. (bkz. sevgiliyle sarhoş olmanın verdiği keyif)
    (pyrotechnician, 05.09.2004 15:55)
  4. siz tuvalette kusarken,kankanın alnınızı düşmesin diye tutması sonucunda,sarhoş kafayla içinizden ''iyi ki varsın kankam ya''demenize sebep olan durumdur.
    (take me back, 22.09.2005 12:23)
  5. çocuk yaşlarda aranıza kilometreler girdiyse asla tadamayacağınız zevk..
    (amy, 22.09.2005 21:25)
  6. sevgili aradığı zaman telefonu açmama ve bir gün sonra gururla "kankam'la içiyorduk" diyebilmek...
    (daghan, 22.09.2005 21:34)
  7. diğer tüm sarhoşluklardan çok daha güzel ve özeldir.çünkü yanınızdaki kankanızdır, dostunuzdur.en ufak bi rahatsızlık hissetmezsiniz acaba neler saçmalıyorum diye.ve eğer kankayla farklı yurt/evde kalınıyorsa kendi halinize bakmadan onu merak edersiniz; acaba evine/yurduna dönebilmişmidir diye...üstüne bi de sözlüğe yazarsnız; ayılınca okurum diye...
    (crimsonspider, 07.03.2006 00:24)
  8. sarhoş olduktan sonra kol kola istiklal caddesinde "önümüze gelene bir tekme" oyununu oynamanız bunun en güzel işaretidir.

(bkz: ben bunu gördüm)
    (dna, 21.10.2006 17:17 ~ 17:18)
  9. benim gibi iki bira içince nerden gelip nereye gittiğini şaşıran biriyseniz bambaşka keyifler almanız da mümkün.

hayır kanka dedik, kardeş dedik pezevenk üç biranın ardından resmen eve attı beni. sabah üstümde onun gömleği ile uyanınca bir an durumu kavrayamadım. "çok sarhoştun abi ne bulduysam geçirdim üstüne" demesi de beni ayıltmadı ta ki altımdaki donun benim olmadığını anlayana kadar. "işedin olm altına" dese de inandırıcı bulmadım. yüzüne vurmadım ama kahvaltımı ettikten sonra çıktım gittim. o sinirle donumu onun evinde unuttum, anı diye sakladı kesin pezevenk. şu an bile ellerim titriyor yazarken. hala aklımda bir soru işareti var, yeminler ediyor, saçmalıyorsun diyor ama gel de sil bu anıyı kafandan.

be pezevenk bari götüme benim donumu giydireydinya!! çişli mişli en azından kafam rahat olurdu aq.
    (diazepam, 27.06.2008 10:40 ~ 10:42)
  10. sarhoş olmanın en güzel en rahat durumudur.çünkü kankandır o senin, her şeyini bilir, her derdini sonuna kadar dinler, akıl verir, gaz verir.sevgilinle ya da aile fertlerinden biriyle içsen belki eski bi tartışma konusu çıkar ortaya ya da içlerde kalmış bi şey dillenir bi huzursuzluk yaşanabilir.ama kankayla içmek bambaşkadır.hem içersiniz hem eğlenirsiniz. birlikte ağlar, birlikte gülersiniz.küçücük yurt odasında aman kimse duymasın diye parmaklarınızın üstünde halay bile çekebilirsiniz.uzun uzun konuşursunuz ancaaakk ta ki kankanız sızıp uyuyana kadar.ondan sonrası onu yatağa yatırmak, ortalığı toplamak ve sizin de yatağa yatıp sızmanızdan ibarettir.
    şu yaz günlerinde, ondan uzakta çok aranmaktadır, çok özlenmektedir.
    arada kıtalar olmasa kalkıp gidilecektir ama uzaktır işte.
    (sonbahar rüzgarı, 16.08.2008 01:28)
  11. insanın iyi ki yaşıyorum dediği anlardan biri.safi neşedir eğer dertli bir mevzu nedeniyle içilmemişse ve efkar yoksa bünyelerde.laf lafı açar,kahkahalar gırladır.bir taraf genelde daha çok çarpılır,diğeri ona göz kulak olur.bazen kanka çok dağıtır.ertesi gün gece yaptıkları anlatılır,o muhabbet apayrı komik ve güzeldir.
    edit büdüt: önemli bir işlevi de varmış,saçma sapan kişilere saçma sapan mesajlar atmayı önlüyormuş sevgili kankanız.
    (düttürü dünya, 16.08.2008 01:30 ~ 01:50)
  12. (bkz: paha biçilemez)
    (o6kara, 16.08.2008 01:33)
  13. anlatılamaz bir keyiftir. telefonunuza hakim olmanıza da yardımcı olur. insan, o kafayla arar marar kafasına takılan kişiyi, aman diyeyim.
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 16.08.2008 01:46)
  14. içkinin kokusuyla bile çakırkeyf olmasına rağmen ısrarla muhabbete dahil olmak isteyen bir dostla hep daha fazla kahkahanın eşlik etiği keyiftir.

bünyesi kuvvetli taraf içer, ağlar, konuşur, daha çok konuşur, (hele de kadınsa) daha çok ağlar... kankası ısrarla ilgilendiğini göstermeye çalışır ancak bir taraftan gözyaşlarını silmeye bir taraftan devrilen gözlerini zapt etmeye çalışmaktadır. konuşulanların hiçbiri yeni değildir, onlarca kez anlatılmış, ille de bir daha yaşanması imkânsız olan güzel anılar tekrar edilir. kimsenin kimseden saklısı gizlisi yoktur.

her iki taraf da iyice kendinden geçmeye başlamışken biraz sağlam olan diğerini yatağına taşır, üzerini örter, ortalığı toplar. sarhoş kafayla "iyi ki..." diye başlayan cümleler kurulur ve sızılır.

okurken fark ettim ki; silinen gözyaşlarının kime ait olduğu anlaşılmıyor. sarhoşken kimin acısına ağlanır bilinmez, kahkahalar ve gözyaşları birbirine karışır. kankayla sarhoş olmanın keyfini anlatmak için bu örnek bile yeterlidir. *
    (hüzünden bozma mutluluk, 03.10.2008 18:37 ~ 18:38)
  15. çakırkeyf olmaya başladıktan sonra kıkırdamaya başlamaktır. karşılıklı kıkırdamaktır. kahkaha atmak değildir. kıkırdamaktır. kankadır, azdır, çok değerlidir. sonradan pek bulunamayandır. kıkırdayacağınız tek kişidir. başka bir sürü arkadaşla gülünür hatta ağlanır ama kankayla kıkırdanır. hele sarhoşken. siz sarhoşken kankanın suratı japon çizgi filmlerindeki kahramanlar gibi olur. onu görünce daha da kıkırdarsınız."lütfen.. lütfen sarhoş olma sylviaa....." lütfeeeeeeeeeeenn....." kıkırdarsınız. sonra o da kıkırdar.
    kolunuza girer. neden kıkırdıyorsun diye sormaz. neye kıkırdıyorsun diye hiç sormaz. içinizi bilir. siz de onu bilirsiniz. hakkınızda "acaba bunu mu demek istedi" diye düşünmez. sizi bilir. siz de kıkırdarsınız. sonra o da kıkırdar. kankadır, candır.

edit:o günden sonra votkaya 6 ay tövbe ettim. biradan şaşmamam lazımdı. karıştırdım birde. vişneli meyve suyunu bile sevmem. votka vişne içtim. kankam içelim dedi. içtik. üçbuçuk ayım kaldı. kankam kapıda. bekliyor. kankam votka seviyor. ben artık sevmiyorum. ama kankam seviyor. kankam o benim.tekrar kusucaz.
    (sylvia manson, 03.10.2008 19:07 ~ 19:46)
  16. hiçbir şey ile karşılaştırılamayacak olan keyiftir. önce karşılıklı boş boş konuşarak oturur, sonra hayatı sorgulayan felsefik cümleler kurmaya başlar, sonra da herşeyi siktireder geceyi mutlu mesut tamamlarsınız.

--- coşkuyla ele kadehler alınır ve hikaye başlar;
    şurda farazi konuşuyoruz: ahhaha bitti tayyi* staj falan kalmadı, oh şerefe hadi…
    tayyizemane: kalmadı tabi ya canım benim oh...

--- birkaç bardak sonra içkinin içinizdeki acıyı hissetmenizi sağlamasıyla;

farazi*: ya tayyi sevgi dediğin şey ne, var mı yok mu, insanlar birbirlerini çıkarları için mi seviyolar yoksa alışkanlıklardan dolayı mı, mesela bir anne çocuğunu daha sonra ondan çıkar sağlayabilmek için mi sever yoksa o sadece onun çocuğu diye bilinçsizce mi sever? sadece bu iki şık varsa hangisi daha kötü?
    tayyi*: canım benim böyle konuları kesin yargılara bağlamak çok gereksiz şeyler değil mi, zaten bir konu hakkında en sağlıklı yorumu onu yaşadıktan sonra yapabiliyorsak sen neden boşuna önyargılı ve karamsar yaklaşasın ki olaya.

---birkaç bardak daha sonra, içinde acı fln kalmamış yani;

farazi: ya tayyi düşününce herşeyin bir anlamı var di mi ya? yaşadığımız sancılı olaylar kadar mutlu olmuyo muyuz sonra, oluyoruz. eee neden üzülüyoruz o zaman biz?
    tayyi: kızım işte senin mutluluğunun fazla olmasının nedeni zaten çektiğin acının fazla olması değil mi. çift taraflı yani herşey. o yüzden takmican.
    farazi: bu cümle ise değil ancak ve ancaktır diyosun yani
    tayyi: hayır canım benim siktir et diyorum, siktir et.
    (şurda farazi konuşuyoruz, 11.01.2009 01:22 ~ 01:25)
  17. sevdicekle sarhoş olmaktan sonra en keyifli sarhoş olma durumudur. kanka kişiyle dövüşülür, küfürler edilir, ağlanılır ama bunlar yapılırken (ağlamak hariç) bir yandanda öküz gibi gülünür.
    (arcturus b, 11.01.2009 01:36)
  18. kanka kişi şu an askerdeyse; eski günler hatırlanıp, kah hüzünle kah gülümsemeyle kadeh kaldırılır gelecek güzel günlere. bir gün yeniden açılacak içkiler, arka planda çalacak en güzel melodiler ve yine kadehler tokuşturlacak...
    (ciğercinin önünde takılan kedi, 11.01.2009 01:42)
  19. (bkz: kankayla çıplak uyanmak)
    (bkz: içkinin şişede durduğu gibi durmaması)
    (morbid angel, 11.01.2009 01:47)
  20. eğer gerçekten o sıfatı hak edecek biriyse hiç bir şeye değişilmeyen bir keyiftir. siz anlatırsınız o dinler, o anlatır siz dinlersiniz anlattıkça rahatlarsınız içtikçe tekrar rahatlarsınız... varmı daha ötesi? sanmıyorum.
    (kuyruğunu yakalayan kedi, 11.01.2009 01:48)
  21. kanka ayağı göt ayağı olarak takılınan karışı cinsle sex yapma imkanının zirveye vurduğu şanslı anlardır. hakkaten süper keyif veriyor olması gerekir...
    (smerjin, 11.01.2009 01:50)
  22. kanka denilen kişinin kardeşten öte olduğu düşünülürse ,içildiğinde bünyede şişede durduğu gibi durmayan içkinin rahat rahat içilebileği tek kişi kankadır.malum içmesi iyi ,hoş,güzel de ya sonrası!eğer iyice durum abartılmışsa bünyenin içkiyi dışarıya atma çabası sırasında yanınızda sizi kendinize getirecek birinin olduğunu bilmenin verdiği mutlulukla daha da bir keyiflenilebilir.içki içildikten sonra açılır geride kalmış, kimseye anlatılmayan,hatta sizin bile unutmak için çabaladığınız her anı depreşiverir hafızanızda ve kilit vurulamayan dilinizden ,dökülüverir arka arkaya.o anda hüzünlenirsiniz ve karşılıklı başlarsınız gözyaşlarını yere indirmeye.ne kadar hüzünlenilse de yalnız olmadığını bilmenin mutluluğuyla keyfiniz iyice artmış olur.
    (n excantric matmazel, 11.01.2009 22:22 ~ 22:22)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil