istanbul metrosunun her vagonunda reklamları bulunan ve artık bunları görmekten gına getiren, televizyon izlemeyen bana bir şey ifade etmeyen tv kanalı
tmsf yönetimindeki star'dan uzaklaştırılan hulki cevizoğlu'nu, "ceviz kabuğu" programıyla tekrar izleyebileceğimiz, güzel şeylerin olabileceğini de gösteren kanal...
düzeltme: hulki cevizoğlu bu kanalda ana haber bültenlerini sunacak. ceviz kabuğu programı ise flash tv'de yayınlanacak.
"6 kez ihraç edilen polis müdürü saçan iddaları yanıtlıyor" , "türkiye'de bir ilk" şeklinde ne anlama geldiğini anlayamadığım bir yazıyı an itibariyle ekranında gösteren kanal.
kesinlikle magazin haberlerinin bulunmadığı kanaldır..ana haber bülteni sadece bu kanaldan izlenir kanımca.mesela bir örnek sunmak istiyorum:
geçtiğimiz günlerde tayyip erdoğan'ın komşusu fenalaşmıştır ve ambulans geç gelmiştir.bu olayı irdeleyen iki kanalı ele alalım
samanyolu tv: "ambulansın bu kadar geç gelmesi,akıllarda 'ya başbakana bir şey olsaydı' sorularını uyandırdı"
kanaltürk: "ambulansın bu kadar geç gelmesi,akıllarda 'başbakanın evine bu kadar geç gelen ambulans,vatandaşın evine ne kadar zamanda gider kimbilir' sorularını uyandırdı"
evet,budur.kanaltürk izlenir.
ps: iki kanal arasındaki en önemli 5 farkı bana mesaj yolu ile ileten ilk arkadaşın seri artı oy veren cicisi olacağımdır.
tuncay özkan'ın turgut yılmaz'dan borç -baya yüklü bir miktar- alarak kurduğu televizyon kanalı. ayrıca band of brothers gibi kaliteli bir diziyi yayınlayarak da takdirimi kazanmışlardır. şu sıralar da türkiye'de vizyona girmeyen ve sözde ermeni soykırımı propagandası yapan ararat filmini yayınlama hazırlığı içerisindedirler.
danıştay üyelerine yapılan saldırı anından itibaren canlı yayında olan ve olayı tüm boyutlarıyla ekrana getiren, habertürk'ün yayıncılık konusunda kendisine örnek alması gerektigine inandığım kanal. an itibariyle de geniş bir kadroyla bugün meydana gelen olaylar, ardından verilen demeçler tartışılıyor.
2 sene önce amerikan futbol liginin (bkz: nfl) maçlarını vererek beni kendine bağlamış ancak sonraki sezon maçları yayınlamayı bırakıp beni kendinden soğutmuş kanal..
pazar günleri saat 12 de cüneyt arcayürek ve tuncay özkanı
cuma günleri saat 23 de hulki cevizoğlunu seyredebilirsiniz
kendisini demokarsi bekçisi,özgürlük savaşçısı gibi gösteren şekilci tuncay özkanın kanalı. sorarım sana tuncay:"ifade özgürlüğüne,insan haklarına ve özgürlüklerine karşı yapılmış olan hrant dink cinayetinde niye yayını kesip,flaş haber olarak girmedi?o vakitlerde bu olaydan daha mı önemliydi ki sikindirikten diziler,tv programları?"başka sorum yok.bi uzaklaş be tuncay özkan.
akphükümetinin bütün bankalara yazı göndererek gazetecilerinin, program yapımcılarının hesaplarını didik didik ettirip bir açık yalamaya çalıştığı kanal. şimdiye kadar bir açık bulamadılar bildiğim kadarıyla ve bulacaklarından da şüpheliyim. muhalif olduğu için hükümet tarafından böylesi saldırılara demokrat partidöneminde uğrardı basın. bu da demokrat parti'nin sonunu getiren etkenlerden biri olmuştur zaten. program ortasında kanalın sesinin kısılması, yayınının engellenmesi, sadece muhalif olduğu için maliyenin üstüne salınması basın özgürlüğünü kısıtlamak, muhalefetin sesini kısmaya çalışmak, sansür uygulamak değildir de nedir.
yaklaşan seçim döneminden kaygılanan, dolayısıyla oy kaygısına düşen, eleştiriye tahammül edemeyen ve kendisini eleştirenlerin üzerinde bu tahammülsüzlükle baskı kurmaya çalışan hükümetin, maliye bakanlığı aracılığıyla yürüttüğü son icraatıyla gündeme gelen muhalif televizyon kanalı.
önce ana haber bülteni bir günlüğüne durduruldu daha sonra program yapımcılarının özel hesapları da dahil olmak üzere mali incelemeye alındığını öğrendik sonrasında program* esnasında yayını kesildi. bu kadar ilgiyi(!) hak edecek ne yaptı acaba dedirten kanal.
türkiye'de tek ve en gerçekçi muhalefeti yapan,bunun yüzünden de baskıya ve denetime maruz kalmış,kadrosunda cüneyt arcayürek gibi bir değeri de barındıran,eleştiriye,objektif bakışa ve demokrasiye değer vermeyenlerce yokedilmek istenen televizyon kanalı.
tuncay özkan'ın ulusalcı/milliyetçi bir profil ortaya koyan kanaltürk'ü abd'li bir medya devine satma girişiminde bulunması, benim gözümde oldukça büyük bir çelişki yaratıyor. tabii ki fatih altaylı'nın yazdığı şeyler ne kadar inandırıcıdır, tartışılır. yine de aklımızın bir köşesinde bulunsun.