ana haber bültenine reklam koyarak tarihe altın
* harflerle geçmiş haberimsi.
dünki bülteninde, halı saha maçı yaparken ayağını inciten ve ambulansla hastaneye kaldırılan bir akp'li milletvekilinin haberini verirken "akp'li milletvekilinin cumhurbaşkanı seçimlerine kadar iyileşmesi bekleniyor" cümlesiyle verdiği ayarla beni benden almış olan haber bülteni.
saat 19.00
* olmadan seçim sonuçlarını ilk veren haber bültenidir.
(iset, 22.07.2007 18:53 ~ 19:01)
sunuculuğunu
mehmet ali birand'ın yaptığı haber bülteni.
geçen gün kapanış müziği olarak
enter sandman çalmış ve beni oldukça şaşırtmıştır.
(grasp, 27.07.2007 11:34)
an itibarı ile bünyeyi küfürlere zorlayan bir kapanış yapmıştır. devler ligi yolunda fenerbahçe'ye başarılar dileyen sayın birand; herhalde ya beşiktaş'ın şansa ihtiyacı olduğunu düşünmediğinden, ya da türk takımı değil de rum takımı sandığından, beşiktaş kulübünü yok saymıştır. hadi diyelim ki birand unuttu. kapanış fenerbahçe 100. yıl marşı ile olmuş, yine kapanışta da beşiktaş'ın esamesi bile okunmamıştır. kısaca ayıptır günahtır, kanal d yetkilileri bilmelidir ki beşiktaş da bir türk takımıdır.
ota boka "yılın x'i" diye spot atan haber servisidir. "son elli iki yılın en sıcak günü, yılın sıcağı!", "işte bu da yılın yağmuru, istanbul sular altında!", "kübra gül artık kübra sarıhmermer, yılın nikahından özel görüntüler. şu an yenilen düğün yemeği menüsünde neler var?". lan ayrıca bize ne düğündeki menünün yemeklerinden.
dün kanal d haber'de öğrendik a.r.k'nın adını. sadece adını değil. tc kimlik numarasından cep telefonuna kadar gördük. kimdir a.r.k.?
a.r.k. hakimler ve savcılar sınavına girmiş bir kişi. milletvekilinin elindeki notu yanlış okumadıysam başarılı da olmuş. ancak torpil istemiş. bir milletvekili aracılığıyla, adalet bakanından istiyor hem de. vay anasını, ne kadar taşaklı adammış değil mi?
parti genel kurul toplantısı sırasında elden ele geçen tomar tomar torpil notlarını fantastik zoomlu kameralarıyla kayda alırken haberciler bu notu çok net çekmişler. isim, kimlik numarası ve hatta en altta telefon... hiç sansürlemeden olduğu gibi gösterildi not. ali rıza kılınç, resmen teşhir edildi. hiçbir gizlisi saklısı kalmayacak sekilde.
akabinde adalet bakanı da "bana tomar tomar kağıt veriyorsunuz, vermeyin. torpil yapmam." diyordu. a.r.k. düştü, bir tokat da bakandan, torpilinden, yedi.
haberin ardından ali rıza'nın telefonu zırıl zırıl ötmeye başlamıştır. insanlar arayıp dalga geçmeye çalışmıştır belki. "ne o? tutmadı mı torpil? yerin dibine mi girdin?" diyen bile olmuştur. kanal d, bravo sana. bir torpilciyi buldun teşhir ettin. cümle alemin gözüne soktun. dahası kimlik numarasından telefon numarasına kadar verdin.
iyi halt ettin.
bu akşam, ağzında emzikle askere uğurlunan gencin görüntüsüyle çok fena canımı yakmıştır. daha dün emzikle dolaşan bu gençleri muhtemel bir ölümün buz gibi kucağına 'uğur'luyoruz, şanla şerefle. hiç tanımadığım bu pırıl pırıl çocuk, ki bana göre gerçekten çocuk yaşta, bir emzikle korkunç güzel bir mesaj vermiştir. gitmek zorunda. vatan-millet, ailesi o ndan bunu bekliyor. düzen, 20li yaşlarında ölmesini, öldürmesini, sağ kalırsa manen çökmüş olarak yaşamasına dayatıyor o na. bir çakıltaşı vermemenin bedeli bu gencecik insanlar. bu sorunu 30 yıldır bu hale getiren insanlar hiç utanmadan yaşamaya devam ediyorlar. halihazırda başta olanlar, hiç utanmadan fırsattan istifade küçük oyunlarını tezgahlamaya devam ediyor. daha sonra yayına bağlanan bir kişi, adını hatırlamıyorum, görüntüden ötürü birand ı kınamıştır. çünkü, hiç işine gelmeyen insani bir olaydı seyrettiği.
mab lakaplı kişinin hafta içi sunduğu aksiyon dizi filmidir.
en heyecanlı bölümü daima girişleridir. yılın 365 günü illaki çoook önemli bir olay olur ve bu olay aksiyon filmlerinden çarpılan müziklerle sunulur...
yıllarca rain man filminin soundtrackinin kullanıldığı haber bülteni.
(bkz:
iko iko)
an itibariyle ana haberinde "pkk böyle püskürtüldü" başlığıyla yayınlanan amatör kamerayla çekilmiş bir görüntünün üstüne, koca harflerle "köylü kamerası" yazısını yapıştıran haber bültenidir. amatör falan da değil, bildiğin köylü kamerası yazmışlar. hakiki, hormonsuz...
kurulduğundan beri ilk kez muhalif haber yapmayı deneyen haber bülteni.
deniz arman'ın sunduğu günler daha seyredilebilir olan haber bülteni.
taklitte,çalıntıda son sınır olan haber.şöyle ki geçen gün
abdüllatif şenerin açıklamalarına yer veriliyo.adam konuşurken arkada bir fon müziği var.o da ne? yahu bu bizim
hitman ın film müziklerinden biri olan train station değil mi?bu kadarıda pes dedik.bari orjinal bir müzik yapın ya.bu kadarınada pes.hani kaliteli yayıncılık,hani ilkeli habercilik.
inanılmaz hayat dolu, sevgi kelebeği sıfatını sonuna kadar hak eden, dünyadaki tüm sorunlar karşısında dik durmayı, ayakta kalmayı, hayata olumlu bakmayı başarabilen, özendiğim sunuculara sahip haber bülteni.
haber: nişan töreninin yapıldığı ev çöktü, 65 kişi enkaz altında kalarak yaralandı.
bu haberi gülümsemeyle gülme arasındaki bir yüz ifadesiyle sunan deniz arman, bir buda rahibinden daha hoşgörülü, bir selena'dan daha yardımsever, bir hero nakamura'dan daha sempatiktir gözümde.
mehmet ali birand hepsinin atası zaten.
çok saygı duyuyorum.
bu akşamki haberlerde yer alan bir haber:
atatürk orman çiftliği ampullerinden ilk 3 harfin
ampulleri son 2 aydır yanmıyormuş. gündüz 'atatürk orman çiftliği' gece 'türk orman çiftliği'ne dönüşen yerin, patlak ampullerini değiştirirlerse, atatürk o zaman aydınlanacak! mış.
kanal d haber'e teşekkürler. yorum yapmaya gerek yok.
mehmed ali birandın sunduğu,çakma komedi filmidir.ntv ve cnn muhabirlerindeki ciddiyet,şıklık,diksiyondan eser yoktur ve devamlı olayları,cümleleri karıştırır.el kol hareketleri bir süre sonra gözünüzü yormaya başlar ve,sizinle dalga geçiliyormuş hissine kapılmanıza sebep olur.haberlerde bir o kadar dandiktir,akşam yayınlayacakları dizinin özetine kadar her haltı "ana haber" bülteninde yayınlamak ilginçtir.
(mehmed ali tez diksiyon kursuna gönderile)
mab'ın iyice çekilmez hale getirdiği haber bültenidir.hani içerik içerik olsa katlanalım bu adamın'' amerikalıymış da türkçe'yi sonradan öğrenmiş'' hallerine! bülten başlarken ekrana'' yalnızca çevik sinirliler izlesin'' ibaresi konulsun lütfen,insaniyet adına...
haşim kılıç ile ilgili yayınlanan bir tekzipin yapılan haber süresinden daha uzun sürdüğü haber bülteni.hala devam ediyor durduramıyoruz.
şu sıralarda
çağdaş yaşamı destekleme derneği ile kafayı bozmuş olan ve bu dernek için "70 milyon lira", evet evet tam "70 milyon lira" toplayabilmek için bir kampanyayı destekleyen haberler yapan, bangır bangır "bu derneği destekleyin" diyen haber programıdır.
yahu 70 milyon lira ne demek? daha birkaç haber önce açlıktan, işsizlikten, krizden falan bahsediyordunuz, şimdi 70 milyon lira toplamaktan falan bahsediyorsunuz. bir de
mehmet ali birand demiyor mu "bir sms 5 lira, atın, 10 sms atın, 15 sms atın..." diye? oldu mehmet ali oldu... 10 sms'yi bulduk da milletin çağdaş yaşamını desteklemeyi şiar edinen derneğe yardım için atacağız... ne çabuk unuttun daha birkaç haber önce bahsettiğin yoksulluğu, işsizliği?..
neyse... son dönemlerde iyice zıvanadan çıkmış bir haber programıdır. muhalefet olacağım, muhalefet yapacağım diye kimi şeylerden ödün vermeye başlamıştır.
münevver karabulut'un öldürülmesi olayını 'kesik baş cinayeti' olarak adlandıran kanal.
yuh diyorum.
10 yaşında bir kız çocuğuna gözlerinin önünde kurşunlanmış kardeşinin neresinden vurulduğunu iyice bellemesi için iki defa sorarak ağlatan ve bunu ropörtaj diye sunan zihniyete sahip program.
- alnından vurulmuştu.
- alnının ortasından mı?
- ......
allah sizi bildiği gibi yapsın.
dün akşam ne kadar atatürkçü olduğunu kanıtladı. ankara metro inşaatında çalışan işçilerin seyyar tuvaletleri milli eğitim bakanlığı'nın bahçesindeki atatürk heykelinin dibine konmuş sanırsam. kanal da bunu haber yapmış. hemen ertesi gün de, bakanlık'tan zannediyorum, gelen bir emirle tuvaletler ordan kaldırılmış. cumhuriyeti kurtaran bu güzel eylemleri için tehlikenin gayetle farkında olan bu güzel kanala ve onun haber ekibine ne kadar müteşekkirim bilemezsiniz. türkiye laiktir laik kalacak.
(bkz:
popülistim biçim biçim)
susan boyle'un fiziksel değişimini
susan 'boyle' oldu başlığıyla verebilecek espri yeteneğine sahip editörleri olan bülten.kelime oyununuzu yirim.gidinin komikçileri...
edit : imla falan
(pervazsız, 19.07.2009 20:00 ~ 20.07.2009 00:35)