belki ilginizi çeker
  1. · penguen dergisinde ayrılık
  2. · gotik hatun
  3. · her şeyin yeterli olması
  4. · altıncı nesil yazarlar dayanışma derneği
  5. · agnostisizm
  6. · mutsuzluğun formülü
  7. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem

kanaat  

1. hocaların vermesiyle daha bir değerlenen, sinif geçiren not fasilitesi.
      (bkz: kanaat notu)
      (chaconne, 20.11.2004 03:44)
    2. bir esnaf mesajıdır. her ilçede, her semtte illa ki bir "kanaat bilmemnecisi" vardır. bu esnaflar "ben dürüst bi şekilde paramı kazanırım, aza kanaat ederim, ama işimi iyi yaparım." gibi bir izlenim vermek amacıyla dükkanlarına bu tür bir isim koymuşlardır. yıllar yılı da bu insanlara halk güvenip inanmış, onlarda kendinden bir şeyler bulmuştur.
      (vishnu, 06.03.2005 00:15)
    3. (bkz: kanaat lokantası)
      (aqua, 06.03.2005 00:17)
    4. (bkz: kanaat getirmek)
      (viola, 06.03.2005 00:17)
    5. (bkz: kıt kanaat)
      (raynor, 05.05.2007 12:53)
    6. en büyük hazine olduğuna dair rivayetler dolaşan kavram. hani concept olanından. hani ingilizce söyleyince çok artistik olup, türkçe söyleyince hiçbir şeye benzetemediğimiz kelimelerden olan. (konu dağıldı toparlayalım). kanaat etmek, eldekilere şükretmek ve elde olmayanlara göz dikmemek olarak özetlenebilir. (mi? özetledim valla). ancak yine de dikkatli olmak lazım, kanaat ile miskinlik karıştırılmamalı. miskin bir insanın kanaat sahibi olması sorun değil ama kanaat sahibi olmanın sebebi miskinlik ise ortada bir gariplik vardır. bir an önce camı açıp, dile gelen ilk kelimenin son sesli harfi uzatılmak suretiyle bağırılmalıdır. (ya da ben saçmalıyorum).
      (şiirbaz, 23.05.2007 13:42)
    7. (bkz: idare edemem anne idare edemem)
      (leda, 19.02.2008 14:37)
    8. en büyük hazinedir.tamahkarlık almış başını gitmiş. kimse kimseyi düşünmez olmuş.insanoğluna bütün dünyayı verseniz ayı ister güneşi ister diğer gezegenleri ister,gözü doymaz.daha fazla daha fazla diyerek ortalığa saldırır.ee sen bu adamları neyle doyurabilirsin ki? ben söyliyim :ancak toprak doyurur. böyle insanları görünce kanaatkarlik en büyük hazine olmasın da ne olsun.
      (buyukdusunuryinebuyukdusundu, 19.02.2008 14:49)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil