|
|
- çok eziyet çektiği halde durumunu iyi göstermek.
- kol kırılır yen içinde kalır tribi. başa gelen kötü bir olayı, herhangi bir nedenle dışarı yansıtmamak anlamında kullanılır.
- çevresiyle iletişim kurmakta güçlük çeken insanlarda da bolca rastalanan durumdur. ama heralde en doğru örnek, aşk acısı çeken bir insanın ailesine her şey yolundaymış gibi görünmeye çalışmasıdır. çok zordur, çok.
- sevgilinize, sizi çok üzdüğünde , kırdığında bile aranız yeni düzelmişse eğer bir kez de sizin kırıldığınıız yanları ona söyleyip ortamı bir kere daha germemek için bu olayı sözlüğe yazıp onun gönlünü serin tutmak.. bir ara vardır ki bağırmak içinizden gümbür gümbür geliyordur ama sabır çekerek susabilirsiniz.. susun bence de belki başka bir sefer bunu daha tatlı dille anlatırsınız .. unutmayın o sizi kırsa da bir parçacık sabır sizi daha mutlu eder sonrasında.. o özür diler, siz de bi zaman sora unutursunuz .. yoksa onu deli gibi sevmiyor musunuz?
- bunun tam tersi vardır bir de. en küçük sıkıntısını dallandırıp budaklandırarak en ufak ayrıntısına kadar milim milim betimleyerek ne tarifsiz acılar çektiğini anlatanlar vardır. dinlerken size de bulaşır bu olumsuzluk. "oy anam yeter artıık!" diye fenalık geçirirsiniz, çığlıklar atarsınız içinizden. samimiyet derecesine göre bazen de dışınızdan...
(kezban, 04.11.2005 01:23 ~ 01:24)
- sevgiliye dert anlatamamak..ömrümden ömür gitti vayahut ömrümü yedin kuruttun beni de kullanılabilir yerine gore..
- (bkz: abartıcılık)
- pollyannacılık.
(emma, 12.03.2006 14:05 ~ 14:05)
- bu durum kişide rutin bir hal alırsa gelecekte kimi durumlarda (özellikle hayati meselelerde) doğru kararı veremez, verse bile kabullenip uygulamaya koyamaz... zira alışmıştır bir kere, durumu ona normal gelir...
- tersine daha çok rastlanan durum.
sektörde çalışan arkadaşlarınız: yauu hiç tadı yok wallaha, hiç memnun değilim
akademik kariyer yapan arkadaşlarınız: ah ulan şimdi ki aklım olsa özelde çalışırdım
öğrenci arkadaşlarınız: ya sürünüyoruz işte, ah bir bitse şu okul
asker arkadaşlarınız: varya hayatımın en kötü günlerini geçiriyorum (hergün feysbuktadır yalnız kendisi)
evli arkadaşlarınız: bekarlık harbiden sultanlıkmış, aman diyim
bekar arkadaşlarınız: bekarlık çok kötü, yaş geldi geçiyor
yurtdışındaki arkadaşlarınız: hepisi de ırkçı bu x'lerin
yurtiçindeki arkadaşlarınız: ulan yurtdışına çıkanlar kurtardı kendini oh mis
- (bkz: güncellenmesi gereken atasözleri)
- vişne vodka içtikten sonra kusup kan kusuyorum demekten daha kötüdür.
(yojimbo, 23.07.2008 21:47 ~ 21:48)
|