|
|
- verem hastalığında, ağır geçen bir öksürük krizi sonucu kanama fazla ise gözlemlenen pis hadise.
- mecazi olarak çok çile çekmektir..
- (bkz: hematemez)
- (bkz: raistlin majere)
- türk filmlerinde en çok rastlanan durumdur.
aktrist öksürür ağzından kan çıkar,avucuna dökülür o da bunu kameraya gösterir.tabi yavaşçana ve ağlayaraktan.hayır biz zaten anladık senin verem olduğunu niye kanı gösterip midesi çabuk harekete geçen insanları filmden soğutuyosun??
- türk filmlerinde karasevdaya tutulmuş her genç kızın başına gelir. baba yelkenleri suya indirir ve kızını o delikanlıyla başgöz ederse bir aya geçer. öncesinde kına gecesi yapılırsa kızımızın hayat boyu kanser olma ya da kalp krizinden gitme olasılığı eksilere düşer, mutlu mesut yaşarlar.
- küçük bir aksırıktan sonra gerçekleşmişse, büyük bir olasılıkla verem'in habercisi olan şey.
(bkz: tüberküloz)(aytok, 28.06.2007 17:23 ~ 17:23)
- türk sinemasının en iyi filmlerinden biri olan eşkiya da geçen bir sahne geldi aklıma hemen paylaşalım
baran otuz küsür sene sonra keje yi görmüştür ve...
beni hapiste vurdular keje ölmedim.hastalandım bir ciğerimi orda bıraktım yine ölmedim.çok dövdüler beni kan kustum gene ölmedim yaşadım .seni bir kez daha görebilmek için yaşadım...şimdi bana diyorlar ki susmuşsun.kimse sesini duyamıyormuş.benimlede konuşmayacakmısın keje...
- (bkz: bademcik ameliyatı)
|