belki ilginizi çeker
  1. · ilker başbuğ
  2. · diyanetin 29 nisan 2007 tarihli basın açıklaması
  3. · efkar i umumi
  4. · efkarıumumiye
  5. · maraş katliamı
  6. · tan
  7. · 1934 trakya olayları
  8. · çilingir
  9. · kayseri olayları
  10. · malatya olayları
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  2. · thierry henry
  3. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · zongul ducks
  7. · annenin gençlik fotoğrafları
  8. · sofra
  9. · panter içinde uyanmak

kamuoyu  

1. olaylara halkın yorumu, bakış açısı. halk oyu
    halkı arasıra yoklayarak öğrenilir.
    (srce, 08.12.2004 00:01)
  2. genelde anketler yapılarak yoklanılan toplumun görüşü...

(bkz: kamuoyu yoklaması)...
    (8844455, 08.12.2004 00:41)
  3. eski türkçede umumi efkar şeklinde kullanılan kavram.
    (selenge, 27.01.2005 19:25 ~ 09.02.2005 21:31)
  4. küçükken anlamazdım bunu ben..televizyon programlarında "kamuoyu merak ediyor","kamuoyu tedirgin","kamuoyu şöyle","kamuoyu böyle" gibi şeyler duyunca şaşırırdım "kim lan bu kamuoyu,tedirgin oluyo borsa düşüyo" diye..belirtildiği gibi halkın bakış açısı imiş..fakat ben komuoyu değil mi kardeşim?..ben neden tedirginleşip borsayı düşüremiyorum,bana niye anket yapmıyorlar..
    (close2death, 27.01.2005 19:31)
  5. halkın kamuyu ilgilendiren konulara ilişkin kanılarının toplamı. genel kamunun üyelerinin siyasal konular ya da güncel olaylar hakkındaki tutumlarının anlatımları.
    kamuoyu konusunda çalışmalar yapanların kabul ettikleri bir gerçek, bu terimin tek ve açık tanımının olanaklı olmadığıdır.

kamuoyu kavramı büyük ölçüde aydınlanma'nın bir ürünü olup kamuoyu düşüncesi 17.yy'ın sonlarının ve 18'yy'ın liberal siyaset felsefecileriyle ve özellikle 19.yy'ın demokrasi kuramıyla yakından ilişkilidir.
    (neverwinter nights, 21.04.2005 01:48)
  6. bu kadar gıcık olduğum bir kelime daha yok.. nası oy ya bu? oyu diyosan benim oyum olur, senin oyun olur, ali'nin oyu olur ama kamunun oyu olmaz ammına koyiim.. bu kadar özensizce geliştirilmiş bir kelime daha olamaz yeryüzünde.. herkesin oyu eşittir kamuoyu. yok yaaaaaaaaaaaaa
    (jack diego, 23.10.2009 09:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil