özellikle karma albümleri çok çok başarılı olan,epica ile bu çizgisini sürdürmüş,the black halo yla ise hala kulağa hoş gelen müzik yaptıklarını kanıtlayan grup.vokalistleri roy khanoldukça itici durup,çoğu kişi tarafından beğenilmemesine rağmen tam kamelot luk bir vokaldir aslında.
100% power metal icra ettikleri gerçeğinin yanında albümleri güzellik açısından birbirinden farklıdır. mesela bir siege perilous son derece sıradan ve sıkıcı bir albümken karma sizi power metale doyurabilir ve bu grubun diğer albümleri de şahanedir diye düşündürür, lakin yanlıştır.
ayrıca ballad'ları da candır.
yanılmıyorsam ekşi sözlük ten biz zat-ı muhterem kendileri için japon grup diye yazmıştı ve yarılmıştım.adamlar floridalı ama solistleri norveçli zannedersem.
(bkz: roy khan)
amerikan asıllı bir power metal grubu.adını kral arthurdan(yuvarlak masa şovalyeleri)almıştır.
grup elemanları
vokal : roy khan
gitar : thomas youngblood
bas gitar : glenn barry
davul : casey grillo
1. march of mephisto
2. when the lights are down
3. the haunting (somewhere in time)
4. soul society
5. ınterlude ı: dei gratia
6. abandoned
7. this pain
8. moonlight
9. ınterlude ıı: un assassinio molto silenzioso
10. the black halo
11. nothing ever dies
12. memento mori
13. ınterlude ııı: midnight / twelve tolls for a new day
14. serenade
the haunting parçasında simone simons ile düet yapmış ve simone simons'un en büyük hayalini gerçekleştirmiş olan süper bir power metal grubu.(bkz: epica)
şans eseri keşfetmem ile birlikte beni hastası eden gruptur. özellikle the black halo ve ghost opera albümleri grubun aştığı albümler olarak açığa çıkıyor. biredenecho parçası var ki ghost opera albümünde beni benden alır.
tek bir şarkının bile insanın hayatına ne kadar büyük katkısı olabileceğini ya da çok gaz bir şarkının insanı nasıl bunalıma sokabileceğini gösteren gruptur.
enfes bi power metal grubudur. power sevmeyen şu bünyeye power'ı sevdirmiş hatta 'forever' şarkısını bağıra çağıra eşlik ettirerek bıkmadan usanmadan günlerce dinletmiştir. şuan bile dinliyorum. klavyeyi yicem o derece.
hagaden müzik yapan adamlar bunlar. karma albümü olsun(ehele tarkan'la düet yapmışlar ksdaklşşlksadlşkasdlşkadslşkasd yok lan yapmamışlar. dilli düdük dillesin sizi.), epica olsun, the black halo olsun, olsun babam olsun. adamlar iyi çalıyor, vokalleri yaptıkları müzik için birebir. sevilesi, dinlenesi, saygı duyulası amcalar bunlar. pipileri bile var. ayrıca bazılarında göt olduğu bilgisi şu günlerde forumları karıştırmış. bilemiyorum ben doğrusunu. olay yeri inceleme ekibimi göndermem lazım.
aslen opera türkücüsü eğitimi aldığını bildiğim harika sesli roy kahn'ın conception adlı progressive grubundan sonra halada üyesi olduğu gruptur.çok üzücü bir durum söz konusudur bu adam albüm kayıtlarında harikalar yarattığı gibi konser performansı olarak yalnızca bir konserde iyi türkü çığırabildiğini gördüğümden , aslen çok sevmeme rağnem sırf bu sorundan ötürü kimi zaman allah cezanı versin senin demişliğim vardır.gitarcılığını thomas youngblood diye çakma isim soyisimli bir arkadaşın yaptığı grubun aslında parçaları çok güzeldir yalnız bu thomasta konserlerde bok gibidir.sebebide şudur ; albüm kayıtlarında bir çok parça çift gitarlıdır fakat bu hıyarzade konserlerde tek başına çıkmaktadır . bu sebeplerden ötürü kınadığım ama çok sevdiğim gruplar arasındadır.mahalle şarkıcısı gibi simone simons ve roy khan birbirlerine düet yapmaktalardır.dimmu borgir solisti kargath'ta march of mephisto türküsünde yardımcı olmuştur .