belki ilginizi çeker
  1. · kalp ağrısı
  2. · aşk acısıyla uykudan uyanmak
  3. · gece açılması gereken başlıklar
  4. · mide ağrısı
  5. · kalbim ağrıyor
  6. · bir milyon baloncuk
  7. · seviyor olup da söyleyememek
  8. · senden başka
  9. · ayrılık acısı
  10. · can sıkıntısı
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  3. · colin kazım richards
  4. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  5. · aşk ı memnu
  6. · marjinal isim meraklısı aile
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · babanın travesti olma durumu
  9. · massive attack

kalp ağrısı  

sayfa  / 2
  1. işte yine başbaşayız içimin acısı
    yine birlikteyiz
    ver elini
    sus ve ne olur incitme beni

ey kalbimin ağrısı
    ver elini
    çıkalım seninle soluksuz kalmadan sessizce
    bu karanlık ve uğultulu ormandan

içimin acısı, kalbimin ağrısı aşkım
    işte yine başbaşayız
    ver elini
    sus ve ne olur incitme beni

(bkz: cezmi ersöz)
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 05.10.2004 20:28 ~ 20:39)
  2. kalp krizinin habercisi olduğu söylenen korkutucu ağrı.

edit: kalp ağrısı diye bir ağrı olmazmış, çünkü kalbin fiziksel olarak ağrıması diye bir şey söz konusu olamazmış. bir veya iki günden fazla süren kalp ağrısı hissi muhtemelen mevsim değişikliğinden kaynaklanırmış fakat yine de ultrason ve ekg'ye gerek görülmeliymiş.
    (pandemonium, 06.01.2007 13:41 ~ 30.01.2007 00:37)
  3. aşkın bittiği yerde başlayan şey...
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 24.05.2007 12:01)
  4. tek kardeşimin otistik olduğunu öğrendiğim gün yataktan ter içinde uyanıp herşeyin bir rüya olmasını dilediğim anlarda çektiğim, ilacı olmayan ağrı.
    (ceceri, 11.09.2007 18:46)
  5. bir tek sevdiğiniz insan tarafından gerçekleştirilen olaylar dizisi sonucu meydana çıkan his.

bilmiyorum ne düşünüyorsun
    şen gözlerin gözlerime takıldığında
    dudağını hafiften ısırman nedendir kim bilir
    belki de ben büyütüyorum seni aklımda
    belki sen de onlardan birisindir
    belki sarhoşluğumdur güzel gösteren seni
    ve hayin kalbimdir sevdiren seni
    her ne olursa olsun sebebi halimin
    bitmesin istiyorum
    bana baktığında yaşadığım
    kalp ağrısı zamanlar
    (alchera, 11.09.2007 20:35 ~ 20:40)
  6. olmasa mektubun yazdıkların olmasa
    kim inanır senle ayrıldığımıza
    sanma unutulur kalp ağrısızamanla
    her şeyi unuturak yaşanır sanma

dizelerinde geçen unutulmaz şey.
    (i see mal people, 19.11.2007 15:09 ~ 15:09)
  7. ilkay akkaya'nın sesi ile birleşince dönüpte kalbindeki sancıları saydıran kelime dağarcığımla tarif edemeyeceğim parça.bir şarkı bir insanı bu derece dağıtabilir mi?cevap:evet.bundan önce içimi yakan çok şarkı dinledim,acı hatıralar yüklediklerim oldu,hayatımın bir bölümüne ayraç olanlar ama bu farklı.son derece basit,yanı başınızda söyleniyormuşçasına samimi ve yıllarca bir yerde bekletilmiş acılar gibi kekremsi.sayfalar doldurmak istiyorum bu şarkı için ama ne fayda.son söz ona bırakmam lazım

"sus ve ne olur incitme beni"
    (tangocu kedi, 28.02.2008 00:32)
  8. angina pektoris.
    (labarba, 23.03.2008 01:25)
  9. tarifi, ilacı ve tedavisi olmayan ağrı çeşididir. en kötüsü tam geçti artık dediğinizde hissedilen ve şiddeti diğerlerinin üzerinde olandır.
    (billy, 20.05.2008 12:46)
  10. babanızın mezarı başında ''onunla'' sohbet ederken burnunuzun sızlamasıyla birliktelik gösteren tarifi imkansız acıdır.
    (hale yediler, 20.05.2008 12:50)
  11. istanbul ağrısına denk bir ağrıdır. istanbul ağrısı ise her türlü sevginin yarattığı bir ağrıdır. memleketi özlersiniz, istanbul ağrısı depreşir, sevgiliyi özlersiniz istabul ağrınız depreşir... ana-babayı özlersiniz aynı şey, kardeşi, arkadaşı, simit ile çayı, bir parça maviliği... kalbiniz ağrır işte...
    (kaynak kişi, 20.05.2008 12:54)
  12. kalp hastalığının habercisidir doktora gözükmek gerekir.
    (nickim fantastik karakter icermiyor, 20.05.2008 12:55)
  13. insanın ruhunu örste döve döve biçimlendiren ağrıdır.
    (neyapmali neetmeli, 20.05.2008 15:09)
  14. halide edip adıvar'ın en güzel romanlarından biridir.
    (kirmizi, 03.07.2008 20:57)
  15. içerideki ağrı da değil sızılardan oluşan bütün bir acıysa belirsizlik ve umutla umutsuzluğun karıştığı noktadır. siz bir şeyleri düzeltmek adına çaba gösterdikçe battığınızı hissedersiniz, karşı taraf siz battıkça kılıç savurur, yarayı temizlemek adına daha fazla yaralar açar. direncinizi ve gücünüzü kaybetmeye başladığınız o yenik anda, ağzınızdan çıkan kelimeler durumu toparlamak yerine dibe sokar, kendi bastığınız balçık zeminle beraber aşağı çökeceğinizi hissedersiniz.

"ne olur" denir sevgiliye, "bir inan."

büyütülen şeylerin ne olduğunu tam olarak idrak ettiğinizi sandığınız ve müdahale edeceğiniz anda "çok büyük sıkıntılar" olduğu söylenen ufak detaylara aklınız ermemeye başlar, algınız düşer, mantığınız ve duygularınız birbirine girer, kapışır, dövüşür, arada siz ve ezilen kalbiniz kalır. en azından dirençle sebep-sonuç aramadan önce güç toplamak için birbirine tutunmak gerektiğini bilmezmiş gibi üstelersiniz karşılıklı. laflar sözler ağırlaşır. boka sarar.

ürettiğinizi sandığınız çözümler karşı taraftan "bununla birşeyleri örtüyoruz, savunma mekanizmaları bunlar" gibi tepkiler aldığında tamamen çaresizsinizdir. ve bir de her şey üstünüze geliyordur, sorgular, nedenler, sonuçlar, çıkarımlar ve hiçbirini haketmediğiniz yargılar... oysa o kadar iyi niyetliydiniz ki her şeyin en başında, o kadar dürüst olmaya ve güven telkin etmeye çalışıyorsunuz ki. ama bir yerde bir şey eksilmiş, kırılmış, veya öyle olduğuna inandırıldınız. eksilen giden bir şey yok sizden yana, istediğiniz tek şey her şeyin güzel olacağına "birlikte" inanmanız. tek şey baskıdan uzak ve gönlünüzün rahat, aklınızın temiz olduğu bir aşk.

sağlam basmaya çalıştıkça kırılan tahtalardır o ağrının, acının sebebi. devrilen çamların dikenlerinin ellerinize batması ve sevgilinin o elden tutmaya çalışmak yerine çamın devrilme nedenleriyle uğraşıyor olmasıdır...

acıtır* ve yeniden umutların en acıklısına tutunursunuz, sevgili uykusundan uyanana ve yeni bir kavganın eşiğine gelinceye kadar.
    (wykka, 10.07.2008 12:42)
  16. dayanılmaz ama en dayandığın...

ağla kalbim ağla.
    sus sesin duyulmasın
    içinden ağla.
    (özlemce, 10.07.2008 12:57)
  17. haykırmak isteyip yapamadığınız, çığlık atıp "ben yaralıyım yok mu doktor" olan diyemediğiniz ve çözümü olmayan bir ağrı. keşke bir hapı olsa da içip kurtulsanız.
    (guenhwyvar, 10.07.2008 12:59)
  18. bir kaç kelimeyle, üstesinden gelinebilecek ağrı. '' yok '' diyorsunuz sadece. kalp sizin değil mi ? o kalbi bilerek, isteyerek ağrıtmadınız mı ? o zaman çözümü de sizsiniz.
    (juliette, 04.09.2008 20:25)
  19. fiziksel olanıyla başa çıkmak kolaydır; bir ağrı kesiciye bakar.

ama eğer ağrıyan kalp, gözyaşına da sebep oluyorsa, işte o zaman ağrı kesiciyi ruhunuza yapmanız gerekir. işte ağrının geçmemesinin sebebi bu imkansızlıktır.

ilaç istiyorsanız, zamana güvenin, yeter.
    (nick bulmak zor iş, 11.08.2009 03:05)
  20. yaralarımın çoğaldığı yerdeyiz işte. yine sen, yine ben. bilincimi, benliğimi yitirmeden, ben daha ölmeden önceki gibi. yine çok büyük susuyorsun, yine çok acılar çekiyorsun kendi içinde. ben acılarımı susarak yaşayamadığımdan yine çok konuşuyor, çok anlatıyorum hayat üstüne. bir sokaktan geçiyoruz, tek ses adımlarımızın ezmesi asfaltı. ne kadar çok konuşuyoruz değilkmi? paylaşacak hiç mi birşey kalmadı? söyleyecek tek lafın bile yokmu şimdi? oysa ne kadar da erkendi herşeye, seni ne kadar geç bulmuştıum oysa. anlıyorum aslında seni, sen hayatı yaşamadan öğrenemeyeceksin. illa yaşayacaksın benim yaşayıp geçtiğim acıları. ama biliyormusun kalbim ağrıyor işte. ne yaparsam yapıyım geçmiyor acılarım.

acılarımı seslere yükleyince adı sanı duyulmadık notalar yaratıyorum bazen. kendi türkümü kendim yakıyor, geçip oturuyorum cam kulelerime. biliyorun ki ilk fırsatta yıkılacaklar üstelik ve ben unutacağım kendimi bile. acılarımın baş tacısın ve ne olur konuş. üstelik gel diyen sendin şimdi fütursuzca git diyen de. şuurumu yitirdim farkında değilim aslında. amonyak kokusu değil beni kendime getiren acıların bilediği yalnızlık. biliyormusun? hayat dalğa geçiyor benle sürekli. mutlulukları mutsuzluk yapmada ustalaştım enikonu. ah kalbimin ağrısı, yalnızlığımın cezası.

farkına varıyorum bazen, sen gideli çok olmuş. üstelik arada sırada sesini duyar olmuşum yinede. bazen acı ile bazen özlemle karanlığa haykırır olmuşum. en çok o zaman sayıklar olmuşum;
    ey kalbimin ağrısı
    ver elini
    çıkalım seninle soluksuz kalmadan sessizce
    bu karanlık ve uğultulu ormandan

ben yönümü yitirdim çünkü, pusulam yitik kıtalara çıkıyor hep. gemi su almada hızla, filikalar kayıp. işte yine başbaşayız. bir karanlık denizin ortasında.
    (slaw, 04.10.2009 17:13)
  21. insanın içini acıtandır. birini düşünürsünüz(ki zaten aklınızdan çıkaramıyorsunuzdur) ve kalp bölgesinde yoğun bir sıcaklıkla birlikte ortaya çıkar. elinizi göğsünüze götürdüğünüzde atışların hızlandığına da şahit olursunuz. siz ayvayı yemişsinizdir. bu ağrıyla yaşamaya alışmak zorundasınızdır. çünkü sizin hiçbir zaman mutlu olmaya hakkınız yoktur.
    (defanstaki son adam, 06.10.2009 16:53)
  22. (iron fist, 06.10.2009 16:53)
  23. her acı kalp ağrısına, her kalp ağrısı da acıya neden olmaz. tek ilacı zamandır. ancak fazla kalp ağrısı neticesinde zamanla hissizlik baş gösterir.
    (fitnefücur, 06.10.2009 17:14)
  24. aslında iki çeşit hastalık belirtisinin sonucudur. birincisi gerçekten hastasınızdır. kalbinizde sorun vardır ve tıbben çaresi var ya da yoktur. o duruma göre değişir.

ikincisi aşk hastalığıdır. kalp ağrınız uyutmaz, yemek yedirmez, yüzünüzü güldürmez. o üzüldüğünde o ağrı deli gibi oturur kalbinize. hissedersiniz an be an. kalbinize bir bıçak saplanır. ılık ılık bir şeylerin aktığını hissedersiniz. sevdiğiniz yanınızdaysa sorun yok ama eğer uzaktaysa işte o ağrı hayatınızı mahveder. ne tedavisi ne de başka bir yol vardır. işte kötü olan da budur. tek ilaç sevgilidir bu ağrıya.

hangi hastalık daha kötü işte orası ciddi anlamda muammadır.
    (coolgirl, 06.10.2009 17:24)
  25. (bkz: perikardit)
    (janken, 06.10.2009 17:30)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil