belki ilginizi çeker
  1. · sözlükle ilgili istekler
  2. · süper marketlerde bulunmayan şeyler
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · öğretmenler günü
  3. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · çok istenip de olunamayan meslekler
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · giyotine yolladılar gitmedim
  8. · gülenay
  9. · beypazarı belediyesi

kalorifer peteği  

1. ısınması gereken her türlü yerleşim yerinde kullanılan;ki evinizin sobalı olmaması lazım,metalden yapılmış,son yıllarda kare ve beyaz şekilde olan,eskiden gavur ölüsü kadar ağır ve hantal bi alet olan,ısıtmaya yardımcı araç.
    (sycrone one, 25.12.2005 14:08)
  2. bir aralar kalorifer peteklerinin üstüne yeşil muzları koyup ısındırarak kabuklarını sarı hale getiriyorlardı.
    (jamesdean, 25.12.2005 14:18)
  3. ısı geçiş yüzeyini arttırmak için girintili ve de çıkıntılı (bkz: kanat) olarak imal edilen kalorifer tesisatı elemanı. gavur ölüsü kadar ağır olan versiyonları dökme demirden imal edilmektedir ve ısı depolamak için idealdir, geç ısınırlar ama geç de soğurlar. ancak yapılarda izolasyon kullanımının artmasıyla birlikte daha erken ısınıp erken soğuyan petek türleri (bkz: panel radyatör) kullanılmaya başlanmıştır.
    (esbjorn, 25.12.2005 14:20)
  4. lise yıllarında nice ilişkinin başladığı yerdi. (bkz: aşkımızın başladığı yer tam olarak burası)
    (wondrous, 03.07.2006 00:47)
  5. kışın ısınma gereci, yazları ise hiperaktif çocuklar için bir hollywood film seti olarak kullanılabilen icat. örümcek adamı izlemişim. kim tutar beni. tam da gizli güçlerimi filan sorguladığım dönemler. tamam dedim, ben örümcek adam olayım. kalorifer borularına tırmanıyorum. öyle böyle değil ama. 1-2 ay içinde epey beceri de geliştirdim. hatta annemi feci kızdırdığım zamanlarda en tepesine tırmanıp kaçıyorum.
    eh bu duruma annem de kendince tedbirler geliştirdi. terlik... 1-2 ay içinde o da hayli başarılı atışlar yapmaya başladı. ve bir gün... öyle bir atış ki. anında yerdeyim.
    şok tabi. ama ben hala kaçma derdindeyim. kalkayım doğrulayım dedim. ama o da ne. sol kolum normalden farklı bir pozisyonda. kolumu düz tutunca dirseğimi görüyorum.
    kolum çıkmış...
    uzunca bir süre aksiyon filmi izletmediler bana. zor günlerdi.
    (red label, 13.02.2009 02:35)
  6. (hplovecraft, 13.02.2009 02:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil