kalemi ödünç isteyip geri getirmeyen insan modeli   

adana çık aradan

1. kalem kolleksiyonculuğu yapan insan modelidir. unutkanlıktan yapanlar varsa da özellikle yapan ruh hastası çeşitleri mevcuttur. kalem almak için paraya kıyamayıp ondan bundan kendi deyimleriyle hacılayarak,fakat şahsıma göre çalarak kalem biriktirirler. özellikle askerlik sırasında yazıcılık gibi görevlerde bulunanlar,bu tiplerden çok çekerler. bağlı bulunduğum astsubayın kalemi ödünç isteyip geri getirmeyen insan modeli olmasından dolayı 6 aylık askerliğim sırasında 20'ye yakın siyah pilot kalem kaybettim. ortalama 2 ytl'den 40 ytl'lik bir kayıp da düpedüz hırsızlıktır,ötesi yoktur.
    (battal boy cekirge, 14.06.2006 17:41)

2. (bkz: kleptomani)
    (cursedpower, 14.06.2006 18:18)
  3. (bkz: hayvanlar alemi)
    (ed, 14.06.2006 20:23)
  4. -abi ben sana bir kalem vermiştim yok mu o?
    -ya uf püh <bilimum sıkılma efektleri> nasıl desem... ben ameliyattan sonra getireyim sana kalemi. temizlerim de güzelce.
    -yok abi sende kalsın en iyisi.
    (yedinin yedincisi, 14.06.2006 21:30)
  5. bu insan modeli size çok güzel çay ısmarlar
    +abi gel sana çay ısmarlayayım
    -oo, senden beklenmeycek hareketler bunlar
    (kasaya gidip gelir)
    +abi bende bozuk kalmamış, varsa 1 ytl versene(çay 0,3 ytl bu arada)
    -al amına koyayım, yine bana ısmarlarken kendin beleşe getirdin çayı
    (equalizer, 14.06.2006 21:34)
  6. ortaokul ve lise yıllarında hastalık haline getirdiğim bir olaydı. sorunlu bir çocukluğun verdiği sorumsuzlukla aldığım kalem, silgi veya kitapları geri vermek taahhüdüne rağmen geri veremezdim. aldığım kalem, silginin albenisi değildi bunu yaptıran. kimsenin malında da gözüm yoktu. bilinçsiz bir tüketiciydim. yarım saat sonra kimden aldığımı unuturdum. kaybederdim. ihtiyacı olan bir başkasına verirdim.yapılan hayvanlığa rağmen arkadaşlarım hiç vazgeçmeden bana verirlerdi kalemlerini. bazı sınavlarda yüzsüzlük sınırı aştığım kimi arkadaşlar onların görüş alanlarına girdiğimde usulca kalem kutularına sokarlardı fazla kalemlerini.

lise yıllarında uzmanlığım kitaplara kaydı. okuldaki arkadaşların kimilerinin kitaplarını istiyor,ihtiyacım olup kullanmam gerektiği halde dolaba atıyordum. dolabım biyoloji, fizik test kitaplarıyla doluydu. kimileri biyoloji kitabını almak için sıramın altına veya dolabıma baktığında iki sene önce verdiği matematik test kitabını buluyordu. bu olay andaçtaki yazılara bile konu olmuştu. o yılları şimdi gülerek hatırlıyorum...
    (tonguç, 15.06.2006 13:35 ~ 15:28)
  7. psikopat derecede kalem toplama hastalığı olan insanlar..(bkz: mimar)
    edit: mazur görülesi durumdur.
    (jineps, 15.06.2006 15:25 ~ 15:26)
  8. kalem bir erkek tarafından, tanımadığı bir kızdan ödünç istendiyse mutlaka geri dönecektir:

-ehehe..teşekkürler, çok güzel kalemin varmış..
    +??!
    -kalem diyorum, harika yani..sahibine çekmiş..

bu noktadan sonra kızın mizah anlayışına, iq ve eq seviyesine göre olaylar gelişir. noktayı genelde okkalı bir "siktir git" koyarken, istatistikler kalem sayesinde tanışıp evlenen çiftlerin de olduğunu söylüyor.
    (jugis nomen, 15.06.2006 15:28)
  9. istemeyerek de olsa içinde bulunduğum bir durumdur; her seferinde kendi kendime bunu kaybetmeyecem diye söz versem de o kalem kendi kendine kayboluyo sürekli..
    ya da artık kalemi geri alamayacağını bilen sahip kalemin işi bitince çaktırmadan yürütüyo da olabilir, tabi yaa!
    (ya moor, 15.06.2006 16:02)
  10. gözlemlerime göre derse sadece vize zamanı uğrayan ve 3.-4. kere alan mühendislik öğrencilerinin çoğu bu modele dahildir.
    (kay scarpetta, 15.06.2006 16:53 ~ 16:55)
  11. ortaokulda matematik dersinde çizdirilen kıytırık küpler, deltoidler, koordinat sistemleri için ayrı çizim kalemi aldıran manyak bir hocanız varsa, aynı hoca ders başında kalem, pergel kontrolü yapıyorsa ve tüm sınıflara giriyorsa hayatınızı cehenneme çeviren insandır.
    matematik dersinden 2 ders önce gelir biri
    - ya bizim ders matematik kalemim yok seninkini alabilir miyim? teneffüste hemen getiririm
    + tamam al ama getirmeyi unutma sizden sonra bizim matematik dersimiz var.
    - yok canım unutur muyum hiç ders bitsin hocayla çıkıp getiricem kalemi.

ders biter, teneffüs olur kalemi getiren olmaz. teneffüsün son dakikalarında yan sınıfa gidilir, kalemi alan kişi ortada yoktur. sınıfa dönülür. hoca derse girer. yoklama yapar, sıra kalem kontrolüne gelmiştir.
    - chrystal kalemin pergelin nerde?
    + ııhh şey aslında kalem getirmiştim ama ....
    - ne aması yalan söyleme, kalem filan getirmemişsin bir de bahane uyduruyosun. ne kadar sorumsuz bir insansın, derse kalem bile getirmiyorsan derste olmana gerek yok çık dışarı !
    + ama ama.....
    - dışarı
    dersten çıkılır, kalemi alıp geri getirmeyen insana küfredilir. bir daha yedek kalem olmadıkça kimseye kalem filan verilmez.
    (chrystal, 15.06.2006 17:18)
  12. (bkz: kender)
    (bkz: çorlamak)
    (ketenkele, 27.05.2007 09:07)
  13. sinir bozucu bir insandır. durum daha da sinir bozucudur. nihayetinde bir kalemdir. geri istemek de ayıptır. ama sonuçta o sizin kaleminizdir. 1 kalem böle gider bir diğeri daha gider. sonra bir diğeri daha. çözüm kalemkutu taşımamaktır. kendinize yeticek kadar kalemi çantanıza atıvereceksiniz.
    (zinzoline, 27.05.2007 11:42)