çalışırken bir anlık sıkıntıyla, iki bükme hareketi ile, derli topluluğuna bakmadan, uygun bir kalemi saçın ortasından geçirmek suretiyle yapılır. sonra üşenir o şekil dolanırsınız yatağa yattığınızda bir tarafınıza batana dek, kafanıza yani...
(heidi, 29.11.2007 18:59)
teknik resim derslerinde özellikle tüm kızların hatta uzun saçlı erkeklerin yapmak zorunda kaldıkları eylem.ayrıca o anda kalem bulamayanlar saça pergelle topuz yapmaktan,bantla yapıştırmaya kadar değişik yöntemlere başvurulur.toka taşımak lazım vesselam.
*
(bkz:
tokan var mı)
kadınları en çekici oldukları andır bana göre
saç olsa da yapsak dediğim eylemdir.
(casper, 13.05.2009 17:12 ~ 17:40)
saçı çok gür olanlarda işe yaramaz. kıvırcık olanlar yahut saçı gür olmayanlar yapabilir bunu... kullanışlıdır.
saçlarınız dümdüz ve keçi kılı gibi inatçıysa hep özendiğiniz ancak bir türlü gerçekleştiremediğiniz heves olarak kalmaya mahkumdur.
pratik olanların yaptığı eylemdir. saçlarınıdan sıkılmışsanız ve o an tokanız yanınızda yoksa kalem bu işi kolaylıkla görebilir. yalnız bu iş için saçlarınızın kıvırcık olması gerekiyo bence gür bile olabilir acayip başarılı bi eylemdir.
sonrasında dakikalarca o kalemi aramak, başka kalem yokmuş gibi inat etmek yerlere kadar eğilmek, bakınmak, bulamamak sonucu sinir harbi yaşamanıza neden olabilecek durumdur..sonra kazara bir aynanın önünden geçerken kafanızda görürsünüz de kabus biter ya da kayar düşer o kalem yere bir şekilde bulursunuz işte..
kalemi kafada unutup tüm istiklal caddesini ucunda turkcell tavuğu sallanan bir kalemle yürümeye neden olabilen eylem.
(billy, 13.05.2009 17:26 ~ 17:27)
rezil rüsva eden durum olabiliyor. toplantıya kafanızda kalemle girersiniz aksi gibi başka kalem bulamazsınız önemli bir not almak için kafanızdan kalemi çıkarırsınız. herkeste bir gülme durumu oluşur. ama yinede rahattır.
toka gerekliliğini ortadan kaldıran muhteşem yöntem.genellikle resim yaparken pek kullanmadığım temiz fırçayı veya b serisinin o an gerekmeyen bir kalemiyle toplamak konsantrasyonumun toka aramakla bozulmaması açısından ayrı bir şahaneliktir. öğretmeye çalıştığım insanlar sayesinde yaptığım tespit: saç ne kadar uzun ve katsızsa o kadar kolay oluyor. "yaaa seninki gibi olmadı ufff" diye mızmızlanan kızların beni cinnet noktasına getirerek katkıda bulundukları tespittir bu. lan tabi olmaz, sağı solu, altı üstü birbirini tutmayan saça kalem naapsın... sevgilime öğretmişliğim bile vardır, "o kalem kafanda nasıl duruyor?!?" diye bin kere sorması sonrasında. eğlencelidir, tavsiye edilir...
gayet seksi bir durumdur.
ancak kalemin saç içinde durması değildir seksi olan.
hatun kişinin, iki eliyle saçlarını kalemi içinden geçirecek pozisyona sokmak için yaptığı haraketlerdir seksi olan.
ah bir de o kalemi ağzınızla tutmasanız.
'' rahat bir hatunum ben '' mesajıdır.
kalem ile saç toplamanın erkeklere seksi geldiğini bilen hatun kişi saçını bir eda ile toplar. burada eller , ellerin hareketleri , ellerle senkronize olarak saçın hareketi çok seksidir. yönetmen olsam açılış sekansı '' kalem ile saç toplayan kız '' olan bir film yapardım.
genelde gözlüklü hatunlardır bunlar. saçlarını kalem ile topladıktan sonra daha da bir çekici olurlar ve en tehlikeli olanıysa bunun farkında olmalıdır. yaklaştığınızda anlarsınız ancak. çekimine kapılmışsınızdır çoktan. kul köle ederler sizi.
saçları gür ve düz olanların da yapabileceği birşeydir.saçlarını uzun süre toplamaya, toka kullanmaya alışkın olmayanlar için, ideal çözümdür.
saçlarımı bir türlü açık kullanamam. açık olunca da elde ne imkan varsa onla toplarım. eskiden çok denerdim yapamazdım amına koyim ama artık beceriyorum lan. ders çalışırken kolay oluyor, toka filan yoksa yakınlarda. basit çözüm.
pırasa kıvamında düz saçlıların asla yapamayacağı saç toplama şeklidir. öyle imrenerek bakar ancak. hele bir de hem pırasa hem de gürse tokayla bile zor toplanır. habire düşer.
edit: gelen mesajlardan çıkardığım sonuç, bir ben yapamıyormuşum. şahsi beceriksizliğimmiş. ya bana da öğretin kızlar. eksik kalmayayım.
(merlot, 14.05.2009 14:45 ~ 14:53)
rahattır huzura erer bir tarafım senin yanında
ot tıkanmış ağzın nefessiz kalması gibidir diğer yanım
ta ki sen uzatınca o güzel ellerini yarim
rahata erer kelebeğin ömrü kadar uçarım
imkansızı bulmak gibidir gezerken ellerim saçlarında
nasıl da uzak gelir yalnızlık ve ölüm senin yanında
gönlüm git der, kan damlar kalemimden saçlarına dolanır
muhtemelen dik koyup üstüne oturmaktan daha verimli olabilecek eylem. evet böyle de saçmalarım. ok.tşk.by.
iş yerinde en yoğun çalıştığın anlarda saçlarından insana fenalık gelir bazen. işte o anda eline geçen kalemi kafana saplamak suretiyle bu fenalık hissine çözüm getirilmiş olur. ya daa çok daha stratejik bir amaç da yükleyebiliriz. zira verdiği mesaj tam da: "çok yoğun çalışıyorum, başımı kaşıyacak, saçımı toplayacak, kimseyle uğraşacak vaktim yok, halim yok. görün ey çalışma arkadaşların, görün ve değerlendirin saygıdeğer yöneticilerim" anlamında kullanılabilir.
hiçbir zaman yapamadığım ve yapamayacağım şeydir. saçın niteliğinden ziyade benim niteliksizliğimden kaynaklanıyor sanırım. beceriksizim ben, o yüzden.
hayranlıkla izlediğim ve başarabilen üstada inanılmaz saygı beslememe neden olan yer yer fantazik olay .
normal topuz değil de bu topuzu kalemle yapınca sanki siması değişir yapan kadının. kalem fetiştliği desem değil olsa alır kalemi kıçıma sokarım ama o kalem o saça sokuluca farklı bir güzellik ayrı bir saygınlık katıyor sanki kadına. anlamadım gitti arkadaş nedir bu kalemin sırrı. hani yıldız tilbe bile yapsa gider evlenme teklif ederim
* * o derece ama tahta kalem olacak böyle uyduruk plastik kaplamalı zart zurt kalemler aynı havayı vermiyor. yüzü soyulmuş olsun işte efenim ne bileyim arkası yenmiş olsun hiç farketmez ama başka kalemle yapınca
çakma sarışın salaklığı gibi oluyor.
ayrıca esmerelere sarışınlardan daha çok yakışıyor bunu da belirtmeden geçemeyeceğim bir durumdur yani. ya da ben esmer seviyorum şu an kalemden dolayı duygularım çok karmaşık kararsızım.
en az 5 kilo saçım olduğundan asla yapamadığım ve yapana gıpta ile baktığım olay. ne yapalım avuç kadar saçımız yok ki!
en iyi kursun kalemle yapılabilen eylemdir