bir peter handke kitabının türkçemizdeki adıdır.
kaleci, penaltıyı atacak elemanın gözlerine bakar ve şunları düşünür: "sağa baktı. demek ki sola atacak. ancak bütün penaltıcılar bunu yapıyor ve bunu o da, ben de biliyoruz. yani o, benim onun sağa baktığımı görüp sola atacağını önceden bildiğimi bildiğinden, sağa bakıp yine de sağa atacak olabilir. peki ya bunu da düşündüğümü düşündüyse. yani sağa bakmasına rağmen, herkesin batığı tarafın tersine attığımı bildiğimi bilip yine de sağa atacak olduğunu kestirdiğimi düşünüyorsa sola atacaktır o zaman. evet, ama ya sağa bakmasına rağmen sola atacak olduğunu önceden bildiğimi düşünüp buna rağmen sağa atacağını da kestirdiğimi fark edip sola atmaktan vaz geçtiğini..." diye devam eder.
tabi, aynı endişe penaltıyı atacak elemanda da vardır.
kurtarmak ya da kurtaramamak. işte bütün mesele bu.
(misuf, 28.06.2006 16:37 ~ 03.07.2006 10:54)
bence kaleci için çok büyük stres yaratmaması gereken bir durum. çünkü bir kaleci penaltıdan gol yedi diye yargılanmaz yargılanamaz. sonuçta çok kolay bir olay değildir penaltıyı kurtarmak. tam tersine olurda kurtarırsa çok büyük alkış toplar. ama aynı durumda bir futbolcu ise asıl göte gelen odur. atarsa eee ne var herkes atar penaltıyı denir. olurda kaçırırsa; o an, elemanın hayatında dönüm noktası olabilir. yapılan maçın dakikasına ve önemine göre.
olmayan endişedir hatta rahatlık anı kahramanlık anıdır penaltı kaleci için. gol yersen kimse bir şey demez ama kurtarırsan günün kahramanısındır...
(ceyus, 23.06.2008 00:08)
+oğlum nereye atıcak lan sağ mı sağ sağ yok sol sol mu lan?ortaya mı atar acaba oğlum nereye atıcak lan,dur gözlerine bakıyım anlarım belki,yok lan hiç renk vermiyor.acaba dışarı atar mı ya,hadi be hacı dışarı at be nolcak be hadi be oğlum,aha vurdu zıpla laan
+gol...
"....ocağı açık unuttum!!"
senaryosunu
wim wenders ve
peter handke'nin yazdığı 1971 yapımı wim wenders filmi.