bir gotik mekanı olan ankara-konur sokakta ,sokaktan geçen her vatandaşın görebileceği durumdur. zaten yoldan geçerken sürekli insanlara garip bakışlar fırlatırlar bu da yetmez "benim çok talibim var " "coolum abi ben" modunda olmak için yapmayacakları şey de yoktur. ellerinde telefon,rehberdeki tüm onlara göre çıkılcak kişilerle irtibata geçerler. bu da yetmezmiş gibi ilgi bekleyen insan moduna da girerler. bir de telefondan müzik dinleyenleri de vardır ki kaçılacak cinstendir. zaten 1 gb lık müzik arşivinde bildiği gruplar sınırlıdır. aynı şarkıyı 100 defa dinler dururlar. erkek tavlamak için yapmayacakları şey yoktur bunların.
bu görüntünün sorumlusu kenan evrene ayrıca teşekkürler.
umrumda olmayan kızdır. ister ilgi çekmek istesin, isterse sırf hoşuna gittiği için yapsın; umrumda değildir. neden kimin ne yaptığıyla bu kadar ilgileniriz ki? yapacak daha önemli bir şeyimiz olmamasından mıdır yoksa kendimizi iyi hissetme yollarından biri midir bu?
ben ilgilenmiyor muyum etrafımla? elbette ilgileniyorum ama yaşadıklarımdan öğrendiğim belki de en şaşaalı şeydir "tü kaka" yı gerekli yerde kullanmak. kaldı ki; özgürlüğün başkalarının özgürlüğünü kısıtladığımız yerde bitmesinden yola çıkarak (bkz: hukuka giriş); bu gotik motik kızımız kimsenin özgürlüğünü kısıtlamıyorsa; özgürdür. varsın istediği yerde istediğine mesaj çeksin.
nerden gelip nereye gideceğini bilmeyen, genelde siyah temasını elbiseleriyle yansıtmaya çalışan... ki gotiklikte siyah giyilmesinin asıl sebebi soğuk ortamlarda yaşadıkları için siyah çizme kalın giysilerin vücudu daha sıcak tutması içindir.ama bizim namı değer gotik dediğimiz kızlar bir elinde ipod bir elinde telefon simsiyah giysiler ayakkabılar ve gözün altına çekilmiş simsiyah makyajla ağustos sıcağında konurun ortasında dolaşırlar.(o sıcakta siyahla terden geberirisin, ayakkabıda vurur üstüne üstlük makyajında akar)önemli olan hüznü yansıtabilmektir simsiyah giyinip mal bakışlar altına girmek gerekmez.
gelelim kaldırımda oturup telefonla mesaj çeken gotik kızlara bunlar tamamen özenti ve ilgi odağı olmak isteyen dışarıdan bakıldığında ben asiyim tavrı takınmaya çalışan fakat makyaj budalasından öteye geçemeyen akıllarından çok farklı şeyler yatan kızlardır.sorsanız gotiğin anlamını bile bilmezler.yeterki popularitem artsın...
hadi lan ordan
aynı zamanda konur sokağı kesen yüksel caddesi üzerindeki banklarda da çok sayıda vardırlar. sanki hepsi aynı fabrikadan çıkmış gibidir. herşeyleri fixtir : saç şekli, saçboyası,gözde siyah sürme, çenede pier-cing, ayağında converse yahut vans.telefonlarıyla ekranının camından, sürmelerine, bozulup bozulmadığına ve pier-cinglerinin yüzleriyle bir mükkemmel bir bütün oluşturduğunun hazzına tekrar varmak için pür dikkat bakarlar. sanırım psikolojik desteği ihtiyaçı olanlar listesinde en başa gelecek güruhlardan bir tanesi.
her cuma camiye gidip namaz kılan insan kadar ilginç yaratıklardır(!)...
insanların yaşam tarzı diğerlerini neden bu kadar ilgilendirmekte hala anlamamaktayım.hadi tikky lere laf atsan bişey diyemem.sonuçta bir tercih meselesi değildir o kadar herkesin tikky olabilecek kadar parası yok bu memlekette.ama sana ne kardeşim kaldırımda kendi halinde oturan elin kızından???
sen allah a tapıyosun, rızasını kazanmak için dışardan hayli ilginç görünebilecek hareketler yapıyosun.nerden biliyosun onun da popülariteye tapmadığını?ben bu eleştiriyi yapanlara onlar "yeter ki allah beni daha çok sevsin" diyince "hadi lan ordan" diyo muyum?
şimdi bu gotik hatunların kendilerini dünyadan soyutladıklarını hayatta tek dostlarının kendileri gibi gotik başka bi hatun olduğunu göz önünde bulundurur ve bunların siyam ikizi gibi beraber olmaya mahkum olduğunu da düşünürsek o telefon ne işe yarıyo.ya gotik değilsin şekil yapıyosun yada yılan oynuyosun o telefonla.
bunlar ankara konur sokaktan meşrutiyete doğru yayılma eğilimi gösterirler. ot çeken, gitar çalan değnekçileri vardır; her taraflarında piercing vardır. çok pis yalarım...madafaka...
tebrik etmek istediğim mükemmel tespit. aklım çıkacak hayranlıktan (hele okuyun bi devamını)
tamam, tikkylerden, emolardan, gotiklerden hoşlanmak zorunda değil kimse. hoşlanmamanızın sebeplerini de ayrıntılı anlatırsınız, böylece kişisel fikrinizi belirtmiş olursunuz ve biz de sizin -burada konu gotikler olduğu için gotiklerden devam ediyorum- gotiklerden haz etmediğinizi anlamış oluruz. bir keredir yani bu, söylersiniz biter.
durum böyleyken, nedir bu gotik takıklığı anlamış değilim. ne yapsalar yaranamıyorlar. rexx'in önünde takılsalar suç. yazın siyah giyseler suç. kaldırıma oturup mesajlaşsalar suç. onlar da insan be. herhangi bir arkadaşıyla herhangi bir saçma muhabbeti yapıyor olabilir o mesajlar aracılığıyla, sevgilisine onu ne kadar çok sevdiğini yazıyor olabilir ya da annesine akşam biraz gecikeceğini haber veriyor bile olabilir. gotikleri uzaylı seviyesinde algılamak oluyor bu türlüsü.
+ yav bu gotikler pek bi garip. dokuz gözlü olmalarını geçtim bi de mesaj yazıyo şerefsizler.
- harbi ya. kaldırımda da oturuyolar bi de. çüş be.
"anne selam az önce bileğimi burktum kaldırımda oturuyorum gelip beni alır mısın? bi de biri bana bakıyo ve mütemadiyen 'bunu sözlüğe yazıcam' diye mırıldanıyo, korktum, acele gelirsen sevinirim" mesajını yazan kızdır.
gotikse nasıl kaldırımda oturur? aman tanrım! bir de mesaj çekiyor öyle mi?
muhtemelen birini bekliyordur ve kaldırıma oturmaktan da sonsuz bi mutluluk duymuyordur, senin benim gibi insandır.
gözünüzde canlandırdığınız görüntüye göre değişebilir aslında. çok antipatik bi tablo da olabilir bu. ama iyi niyetli olmak lazım.
bu kızın bir de yakın arkadaşı var, onun adı da "kaldırımda oturup duman işareti ile mesaj çeken gotik kız". çer çöp toplamış, onları yakıp birilerine mesaj ulaştırmaya çalışıyordu. artık ne çektiyse bilemiyorum (mesaj olarak ne çektiği umrumda değil, ne çekti de kafa 1.5 milyar ytl olmuş onu düşünüyorum). eeh ne saçmalıyorum ben be, şair burada gereksiz sözcük kullanımından doğan anlatım bozukluğuna dikkat çekiyor.
- burası türkiye cumhuriyeti, tabi ki telefonla mesaj çekeceğim. ayakkabı ile çekecek değilim ya?*
kaldırım gülü demek isterdim ama sibel can'dan sonra bu tabire olan yakınlığım epey bir azaldı.o yüzden bu gothic kıza diyecek laf bulamıyorum.kendi haline bırakılsın en iyisi.
bir de arabalı vapurda dalgın dalgın denizi izliyormuş gibi takılan enteresan tip vardır.onun da aklından "ulan manyak karizma yaptım" gibi şeyler geçiyordur galiba.halbuki kimse tınlamaz böylesini.ben tınlıyormuşum galiba.aklımda yer etmiş.