belki ilginizi çeker
  1. · kalbim egede kaldı ama kütük divriği de
  2. · başka yerde hissettiren şarkılar
  3. · götü itüde bıraktım
  4. · to kyma
  5. · dıvıştı
  6. · ege denizi
  7. · son sardunyalar
  8. · ege yi düşünmek
  9. · izmir
  10. · 7 mayıs 2005 imlk tekne partisi
gündem
  1. · domuz gribi
  2. · ugg
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · yılmaz özdil
  5. · google wave
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · intro
  9. · anne gardrobumda ablamın çeyizlik tencereleri var

kalbim egede kaldı  

sayfa  / 2
  1. cigarami sardim karşı sahile
    yaktım ucuna acıları
    ağlari attim anılar doldu
    ağlar hasretimin kıyıları
    yareme tuz diye yakamoz bastım
    tek şahidim aydı
    aman aman
    bir elimde defne
    bir elimde sevdan
    kalbim egede kaldı
    kadehimi vurdum karşı yakaya
    efeler kalktı serefe
    sevgimi attım dostlar coştu
    bir ağıt yaktı kadere
    yareme tuz diye yakamoz bastim
    .....
    aman efendim
    ayrılık ölümden beter
    canım efendim
    yeter bu hasretlik yeter
    aman efendim
    bana bir merhaba gönder

sezen aksunun yorumunu konuşturduğu efkar saatlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan parça.
    (allah kızlara güvenseydi zar koymazdı, 05.10.2004 03:43 ~ 04:32)
  2. işte benim gibi egeden kop(arıl)an insanların, koşuşturmacanın arasında durup iki dakika dinleyebililerse kendilerini, içlerinden taşacak söz.
    (dreamorreal, 12.03.2005 22:01)
  3. başka bir tadı olan şarkıdır. sezen abla bütün tadları bilmek zorunda mıdır diye düşündürür.
    (gülümsün, 12.03.2005 22:02)
  4. gurbetteyken (bkz: istanbul) daha bi içten söylenen daha bir hüzünlendiren şarkı
    (papu, 13.03.2005 01:58)
  5. "karşı yaka" olayının bariz bir şekilde "karşıyaka" olması, bu şarkıyı karşıyakalılar için çok daha özel yapar... ne güzel şarkıdır.. kafa tüylerim bile diken diken olur hep
    (hepten aykırı, 23.04.2005 23:12)
  6. johnnyenglish ve dawsan'ın pazartesi gününden itibaren söylemelerinden korkulan şarkı.
    (stocky2001, 24.04.2005 10:16)
  7. aspat'ta gecenin bi yarısı ney eşliğinde söylendiğinde ilk defa duyduğum beni benden alan, istanbul gecelerimin avuntusu..
    (napoleon, 24.04.2005 11:30)
  8. evimi özlediğimde kendimi söylerken yakaladığım şarkı
    (new mohican is walk on water, 26.06.2005 21:48)
  9. ege sahillerine adımını atmış her insanın kalbi bir parça ege de kalır. sonrada bu şarkı çok dahaa yüklü bir anlam kazanır...
    (püskül, 26.06.2005 22:59)
  10. egeli bile olmayan bir insanın nasıl olup da böylesine kalbine dokunabileceğine,her dinleyişinde tam göğsünde,kıvrım kıvrım kıvranmasına sebep olan bir acı hissetmesine yol açabileceğine insanın hayret ettiği fakat buna rağmen tüm bunları başarabilen bir sezen şaheseri.
    (guest8644, 16.07.2005 02:44)
  11. eski sevgilin egeliyse ağzına takılıp kalması muhtemel şarkı.
    (jelly bom, 28.10.2005 14:54)
  12. "yeter bu hasretlik yeter!" kısmını her seferinde bağırmayı seviyorum. egenin her bir karesinde geçirdiğim anılarımı seviyorum. çocukluğumu, gençliğimi, ilk aşkımı, gelecek hayallerimi seviyorum. ege'den bu kadar uzak olmak her ne kadar bana koysa da, bir gün döneceğimin imkansızlığını, tüm bunları bir daha yaşayamayacağımı biliyorum. şarkıyı dinleyip iç geçirerek devam eder artık hayatım. ömür versin sezenime rabbim.
    (centrocampista, 20.03.2006 03:42)
  13. okul kantininde 8 kez arka arkaya koyup kimseyi düşünmeden "kadehimi vurdum karşıyakaya" sözlerini beklediğim şarkı..
    (janveljan, 06.04.2006 14:14)
  14. sezen aksunun rebetiko türü olan ve en tarz şarkılarından biri olan eser. ege'nin izmir'in avcunda yaşayıp başka yerlere alışamayanların mottosu. ege izmir'e atfedilmiştir ama yaraya yakamoz basmak, ağlara anıların dolması, karşıyakaya vurulan kadeh insana şimdi izmir'de olmak vardı anasını satayım dedirtir. minik serçe'nin izmir'e vefa borcunun karşılığıdır ne de olsa. nerede dinlenilirse dinlenilsin özletendir, ağlatandır.
    (adenozin tri psikopat, 01.08.2006 17:57)
  15. öz ve öz bir karadenizli olarak hiç gocunmadan söylüyorum;
    evet, karadeniz doğa harikalarının bulunduğu, yeşili ve mavisiyle insanın içini ferahlatan bir manzaraya sahiptir ama hırçındır. karadenizli olmayan zor alışır bu yöreye. ama (en azından ben öyle görüyorum) ege'nin daha yumuşak bir havası var ve burası insanı kalbinden bir anda vurabiliyor. dünya bir yana ege bir yana demiyorum! gidip, oranın havasını doya doya içine çekip, yöre insanlarıyla bir iki muhabbet etmenin tadına varmış biri olarak kalbim ege'de kaldı hakkaten, diyorum.
    haydin gaari, gidivieerin gaari ege'ye.
    (gülümsün, 16.08.2006 12:40)
  16. ege üniversitesine gitmek için her seferinde beni gaza getiren ve içimi gıdıklayan parça. dgs de bu sene olmadı, ama gelecek sene izmir'e gideceğim, öyle yada böyle.
    (jamesdean, 16.08.2006 13:25)
  17. barışı sevgiyi ve birlikteliği anlatan bir sezen aksu şarkısı. iyi ki varsın miink serçeiyi ki varsın ki bizi bu bestenle tanıştırdın
    (rafraf8, 08.06.2007 21:42)
  18. eğer izmirde büyük bir aşk yaşıyorsan ama bazı nedenlerden dolayı orda değilsen (bkz: tatil) birde sevdiğin uçağa binerken "kalbim egede kaldı:(" die bi maj attıysa, her dinlediğinde ordaki hatıralarını canlandıran, daha bi özlediğini hissettiren sezen aksu şarkısı....
    (chino, 28.06.2007 01:51)
  19. her egeliyi canevinden vuran şarkı. özellikle ege den uzakta olanlar.
    (jenesaispas, 19.08.2007 21:34)
  20. tadına varmak için illa ki izmir'de bir aşkın olması gerekmeyen; direkt olarak izmir şehrine beslenen sevgiyi de anlatabilen mükemmel parça.. sigara eşliğinde ege'ye karşı dinlenmesi bünyede kombo etkisi yaratan leziz şarkı..
    (ruhsuzkz, 19.08.2007 21:34)
  21. hem ege univ. de okuduysanız, hem aşık olduysanız, hem de bırakıp gelmek zorunda kaldıysanız içinizi en çok delen şarkıdır. izmirli olmasanızda izmirliymişsiniz gibi hissetmenize neden olan şarkıdır.
    (sodyum, 19.08.2007 21:42)
  22. sözlükte okuyunca canım dinlemek çekti. nette ararken bilgisayarcığımın klasörlerinden birinde bulduğum ve ........ olsa bu kadar sevinmezdim dedirten şarkıdır. bi girdi de sevincimden yazayım dedim.
    (sodyum, 19.08.2007 21:52)
  23. ankaraya geldikten sonra farkettiğim acınılası durum..
    (herşeyibırak, 18.03.2008 22:31)
  24. 1993 çıkışlı deli kızın türküsüalbümünden, bestesi atilla özdemiroğlu'na sözleri sezen aksu, şehrazat ve yelda kataş'a ait olan en güzel ege şarkısı.

cigaramı sardım karşı sahile
    yaktım ucunda acıları
    ağları attım, anılar doldu
    ağlar hasretimin kıyıları

tek şahidim aydı, aman aman
    bir elimde defne, bir elimde sevdan
    kalbim ege'de kaldı

kadehimi vurdum karşı yakaya
    efeler kalktı şerefe
    sevgimi attım, dostlar tuttu
    bir ağıt yaktık kadere

tek şahidim aydı, aman aman
    bir elimde defne, bir elimde sevdan
    kalbim ege'de kaldı

aman efendim ayrılık ölümden beter
    canım efendim yeter bu hasretlik yeter
    aman efendim bana bir merhaba gönder
    canım efendim, canım efendim...
    (sezenehir, 14.04.2008 19:50 ~ 19:51)
  25. hiç bir zaman bir izmirliye hissettirdiği kadar güçlü duyguları başkalarına hissettiremeyecek olan şarkı.
    (pakanajuhla of boreat, 14.05.2008 00:19)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil