|
|
- adı üzerinde olan ve doğada bolca yer alan bir renk.
- gerçekçiliğin, plan ve sistemin rengidir. kansas üniversitesinde bir sergide, duvarların rengi değiştirilebilir hale getirilmiş. fonda beyaz kullanıldığında insanlar sergide yavaş hareket etmiş. fon kahverengiye döndüğünde ise insanlar müzede daha çok yeri daha az zamanda gezmişler. kahverengi insanı hızlandırır. bu yüzden fastfoodlar iç mekanda kahverengi kullanır. kahverengi toprak rengidir. kıyafetlerde pek tercih edilmez, çünkü kahverengi giyen insanlar kalabalıkta dikkat çekmezler.
- ingilizcesi brown olan renk. kakaolu kekin rengi, toprağın rengi, kahvenin rengi. bu kahverengi denen renk apayrı bir renktir. kırmızı, mor, turuncu, pembe, gri... bunların hepsi sanki özelmişçesine isimler taşımakta iken, boynu bükük kahverengi illaki bir betimleyici ile anılmak zorundadır: kahve. sanki diğer renklerin yanında ezilmiş gibidir biraz. halbuki biz kahveseverlerin** üzerine titrediği bir renktir lakin kahverenginin bundan haberi yoktur. nasıl olsundur...
ulan iki saattir uzatıyorum da, nasıl etsem de sorsam diye düşünüyorum. tee 3-4 yaşından beri beynimi kemiren soru şudur efendim; "kahve ne renk"?*
- takım elbisede, hatta ve hatta herhangi bir giyim-kuşam öğesinde sevmediğim renk...
- kış rengim.
siyahın resmiyetine,iç karartıcılığına,fazla tercih edilebilirliğine karşı duran asil renk.
sıcak ton,adı üstünde kış rengi!
- (bkz: senin en güzel yerin kahverengi gözlerin)
- dinlendirici mi yoksa sıkıcı mı olduğuna toplum tarafından bir türlü karar verilemeyem bir ara renk.şöyle ki cafe veya restoranlarda kahverengi masa tercihinin sebebi insanlar sıkılsın bunalsın çabuk kalkıp gitsin,yeni müşteriler aksın düşüncesiyken bazı özel hastahanelerde kullanım nedeni hastaları sakinleştirsin,rahatlatsınmış.
- (bkz: kahperengi)
(camel, 17.08.2007 01:36)
- snookerda 3 puan değerindeki top. snooker masasının alt bölgesindeki yarım çemberin ortasında bulunur. genelde oyuncuların rakip oyuncuya snooker bırakmak için kullandıkları, beyaz topu arkasına sakladıkları üç toptan*** biridir.
(bkz: 147)(misuf, 23.09.2007 05:36 ~ 05:36)
- çapa'da bulunan bir kafenin ismidir aynı zamanda. hüzünlü bir renktir. sonbaharı hatırlatır ama sevmek gerekir.
- açığının da koyusunun da, garip bir güven, aidiyet, huzur hissi verdiğini düşündüğüm renk. gözlerde bile tek geçtiğim renk... kimbilir, toprak rengi olmasıyla alakası olabilir mi?
dipnot: kahverengi sevenlerin karar verme yetisinin güçlü olduğundan emin değilim. kahverengine bayılan, kararsızlıkta umutsuz vaka olan birini yakınen tanıyorum. çok yakın.(tatalu, 01.12.2007 23:24 ~ 08.12.2007 19:03)
- kahve denilen şey bulunmadan önce kendisine ne dendiğini çok merak ettiğim renk. düzgün kullanılabilirse insana çok yakışan renktir ayrıca.
- ismini kahveden almış olmasından dolayı diğer renklerin yanında ezik kalan bir renktir. açığına açık kahverengi yerine sütlü kahverengi denmesi de ilginçtir (başka renkler için düşünürsek mesela sütlü mavi, sütlü yeşil.. bak olmadı).
(devil, 22.12.2007 00:31)
- (bkz: depresyon)
- önemsiz görülmüş olsa gerek kendine özgü bir ad verilmeyip kahve rengi işte ya kahverengi olsun bunun adı denilmiş renk. ne yani yeşile yaprakrengi diyor muyuz! tdk yetkililerine buradan sesleniyorum: kahverenginin itilip kakılmasına artık izin vermeyeceğiz. bu haksızlığa bir son verin. kişiliği yeterince yok sayılmış, hakkında "aman o renk giyme göze batmak istemeyen ezik bir tip olduğunu ifade eder" gibi tezler gündeme getirilmiş bu renk artık kendi adına sahip olmalıdır. cafcaflı bir şey olsun yeni adı, sevilsin.
- bu rengi üzerinde taşıyanın da karşısındakinin de negatif enerjiyle donandığını ve asinerjiyi yoğunlaştırdığı söylenir.
hatta iş görüşmelerine giderken asla tercih edilmemeliymiş bu renk. aksine ben de o kadar severim ki. negatif olduğumu da hiç kimse söylemedi, aksine poztifime taparlar.
demek ki pozitifi görünce, negatifini saklayan bir renk bu. daha çok sevdim şimdi bak.
|