iki katı dozajda iki bardak kahve tüketildikten sonra sizi gecenin köründe
headbang yapmaya sevk edebilir.
metabolizmayı uyarır, tuvalete gönderir, sigara yaktırır, şekersizse susuzluğu giderir-ağız tadını resetler, keskin tadıyla açlığı giderir, hazmettirmesiyle tokluğu giderir.
(karga, 22.06.2009 04:02)
(onder, 22.06.2009 04:10)
kusturur. evet kusturur. zira eğerki çekilmemiş kahve alır onu evde kendiniz çeker ve normal bir kahveymiş gibi 4-5 kaşık atıp başka hiçbir şey katmadan içerseniz kusarsınız.
fazladan uykusuzluk kazandırır
kolanın veya enerji içeceğinin içine katıp içme gafletine düşünce iki gün zombi gibi ayakta kalma lüksünüz olur
kalp çarpıntısı en klasik olanıdır... telvesi fal bakma işlemi için kullanılacak olursa hassas bünyelerde yapabilecekleri hayalgücü ile sınırlıdır...
küfrettirir.
gavur bir memlekette, sıcak, normal bi kahve almak için ilk kez sturbucks a gidilir, duvardaki yazılara bakıp "frappucino" denir ve sora buz gibi kremalı bişeyle dönülür. la havle çekilir, ve üstteki kremanın nasıl yeneceği bir türlü çözülemez.
ikinci gidişte hatadan ders çıkarılıp exprosso denilir ve yine sorulan sorulara, yes, owrayt gibi cevaplar verilir, bu sefer gelen şey ise küfür gibi bir şeydir zaten. koca bardağın dibine iki damla zift! öylece bakakalınır," bi yannış olmasın bacım" bakışları fayda etmez ve o iki damla şey için bilmem kaç dolar para verilir.
sonraki sefer starbucks yerine dunkin donuts denen mekana gidilir ve "kofi, yes yes, owrayt" hatta işi ilerletip "with milk" falan da denilir. muzaffer bir edayla çıkılan dükkandan alınan şeyin süt kreması içinde yüzen poşet çay olduğu daha sonra anlaşılır.
daha sonra yeterince tecrübe ve gaza erişen bünye tekrar sturbucks a gider ve " i want big hat kafi, i dont nov its neym" falan denilir. keh keh yapıp normal bi kahve verirler ama nerden nasıl süt, şeker konulacağı çözülemez ve iki adet kahveyi (biri arkadaş için) ve bir paket keki birlikte taşıyamayan ve daha sonra öğreneceği "kerıyır" kutulardan bihaber kahramanmız yani ben kahveyi bi güzel dökerim.
sora da küfrederim tabii haklı olarak.
uyandırır.
uykusuz geçirdiğiniz gecenin sonunda kendinizi okula/iş yerine nasıl attığınızın farkında bile değilken içilen bir bardak kahvenin yaptığı uyarıcı etkiyi hiçbir şey yapamaz. kokusu yeter.
hatır, hem de 40 yıl boyunca. (bkz:
öeh)
(fular, 22.06.2009 11:38 ~ 11:38)
kanıtlanmış olanları için: parkinson hastalığı riski azaltıyor, safra bezini olumlu etkiliyormuş, bazı tür diyabetlere iyi geliyormuş. efendime söyleyeyim, antioksidan etkisi varmış. buyrun kaymağı:
http://www.vitamedica.com/...
fekat; ben ne zaman tüketsem aynı gün içerisinde defalarca aşık oluyorum hissi uyandırıyor. kalbim pır pır , sanki uçacakmışım gibi. sonra öğrendim ki çarpıntı yapıyormuş, özellikle de kansızlık probleminiz varsa.
bir de unutmadan; kahve bir programlama dilinin ortaya çıkmasına da sebep ve esin kaynağı olabilir. biliyorsunuz
java yapıldı, sırada nescafe var.
arka arkaya çok içerseniz, hareketlendirir, adamın götünü başını oynatır.
dün akşam yemekteyiz programındaki geçkin teyzenin 'selülüt' diye telaffuz ettiği portakal efekti
(bkz:
kahvenin yaptırabilecekleri)
herşeyi yaptırıyo şerefsiz evde kalmayınca!
*
yokluğu baş ağrısı yapar.
-kafein ver bağa,damardan ver
diye sayıklatabilir ayrıca.
karın ağrısını ve mide ağrısını, hazımsızlığı hacamat eder, ortadan kaldırır.
onsuz bir güne başlanabileceğini düşünemiyorum.insanı öyle bir etkisi altına alır ki kurtulmak ne mümkün. bol köpüklü
türk kahvesinin yeri daha bir başkadır tabi ki. günde 3-4 fincan içmezsem kendime gelemiyorum yahu o derece bağladı beni kendine.
umut verir. e tabi fala inanana.