kahve falına bakarken bayılmak 

adana çık aradan

1. genellikle taksimdeki kahve falına da bakılan cafe tipi yerlerde görülmesi muhtemel eylem. gördüklerinden sonra heyecanlandığından dolayı bayılan teyzenin gördüklerini hemen anlatması için 20 yeni türk lirasının antik efes resmi olan kısmı koklatılır ve seansa devam edilir.
    (hansvoralberg, 02.04.2005 01:14)

2. üç vakte kadar yol yada kısmet görmesiyle heyecanlanan falcının yaşadığı olay.
    (lapsus, 02.04.2005 01:19)
  3. bir vakte kadar oha falan olmak.
    (bkz: t minus one)
    (azureel, 14.06.2005 20:10)
  4. yüreği kabarmıştır.*
    (close2death, 14.06.2005 20:51)
  5. (bkz: meme yapmıştır meme)
    (close2death, 14.06.2005 20:52)
  6. gözlerdeki tarayıcıdan beyine veri aktarımındaki ani düşüş nedeniyle, android'in kendini restart etmesi durumudur.. endişe etmeye gerek yoktur, sadece koruma amaçlıdır.. bu restart olayı aynı zamanda android'in yanıbaşındaki vantilatör*ün herhangi bir nedenden durması ile de gerçekleşir.. aşırı ısınan işlemci* herhangi bir hasara yol açmamak için kendi kendine kapanır..
    (lethromar, 11.02.2006 11:58)
  7. çıkan falda ki korkunçluklardan ötürü falcı şahsın bayılması olayıdır.
    (sadakatsiz, 09.06.2008 18:15)
  8. cin çarpmıştır zira fala cinlerle bağlantı yaparak bakılır.(her fal değil tabi şu herşeyi bilen gerçek falcılardan bahsediyorum)
    (tersdönenşemsiye, 09.06.2008 18:23)
  9. bunu yaşayan kişi ayıldığında boş bir bakışla "karanlık... hepsini yutacak... geliyorlar... eski köprünün altında..." deyip sonra katatoniye girerse geleneksel tatlar içeren bir gerilim filminin giriş sahnesi gerçekleşmiş olur. tabii fal bakan kişinin bayıldıktan sonra fincanın yere düşüp kırılması hatta gerçekleşecek olaylar yüzünden arada kaynayacak elemanın eline de kırıkların sıçrayıp elini kesmesi de gerilimi ve klişeyi arttırıcı detaylar olabilir.
    (iao, 09.06.2008 18:44)
  10. genellikle hep rol yapan falcılar yüzünden ciddiye alınmayan fakat falcının gerçekten de fenalaşması sonucu gerçekleştiğine şahit olduğum durum.

olayın kahramanı fiziksel olarak gayet sağlıklı, yakınlarımın iyi tanıdığı ama benim hakkımda bilgi sahibi olmadığına emin olduğum orta yaşlı hanımefendi ile eş dost ortamında şans eseri karşılaşmış ve yeni tanışmış otururken, kahve falıma bakmasını beklediğim kişi ortamdan ayrılmak zorunda kalınca kapattığım fincanı alıp; hayatımda ailemin bile bilmediği bazı sırlarımı tam da ben onları düşünürken etraftakilere açık vermeden sadece benim anlayabileceğim bir şekilde yorumlayıp (burda önemli olan ve onu diğer falcılardan ayıran nokta kesinlikle genelleme yapmayıp bunu bazı ayrıntılarla kanıtlıyor oluşu) ben buna bile henüz inanamamışken bunlarla ilgili ilerde olacakları anlatmaya başlamasıyla birlikte fenalaşması sonucu gerçekleşti.
    söylediği yaklaşık tarihlerde, söylediği gibi yani benim hiç beklemediğim bir şekilde ve ben falı bile tamamen unutmuşken ailemden söylediği kişilerin de etkilendiği ve çok çok zor günler geçirmeme yol açan olaylar gerçekleşti.
    onun söylediği gibi falıma bakarken gördüğü "çekeceğim büyük acıları ve gözyaşlarını hissetmesi" sonucu bayıldığına o an ben de inanmamıştım, söylediklerini komik bulmuş ve gerçekleşmesi zor olaylar olarak görmüştüm. çünkü ben kanıtlayamadığım şeylere inanmam ve durumun hiçbir mantıklı açıklaması da yok.
    (anna blume, 09.06.2008 19:20)