kagemuşa

1. bu başlıkta
  2. bakın dur
  1. yedinci nesil yazar. hoşgelmiş.

(, 31.01.2010 15:24)

@4687943

2. hoş gelmiş yedinci nesil yazar. klavyesine kuvvet, şenlendirsin buraları.

(, 31.01.2010 21:30)

@4691870

3. hoş gelmiştir...

(, 01.02.2010 14:04)

@4697494

4. çeçen direnişini "çeçen faşizmi" adlı kaynaktan, islamı "turan dursun"dan, kuran kendi el yazmalarından öğrenen, gayet sık rastlanır bir metot yanlışına düşen bir yazar daha. sevin itüsözlük! bir kavram karmaşan daha oldu. şu halde tahtaya çıkıp 100 kez "özgürlük mücadelesi" yazması gerekiyor. feci halde anlam kargaşasına gark olmuş. ha bir de bol ve etik sahibi kitaplar okuması gerekiyor. itü sözlük'teki yazarlık çabasında başarılar diliyorum.

(, 02.02.2010 15:38 ~ 15:45)

@4706912

5. yedinci nesil tecrübesiz yazarlardan yardımlarını esirgemeyen yedinci nesil yazar.

(, 02.02.2010 16:32)

@4707286

6. japonca gölge samuray anlamına gelen kagemusha kelimesinin türkçe okunuşlusu.

(, 02.02.2010 16:43)

@4707368

7. açıkçası akşam akşam beni koparmış yazar.

kişinin nick altında cevap vermek hiç yapmadığım birşey fakat sanırım mecbur kalınca yapıcak başka birşey yok.
    kuranda peygamberler dışında genel olarak isim kullanılmaz dedim.ki bunu tam olarak emin olmadığım için söyledim belki olabilir diye.şu an aklıma hz. meryem geliyor mesela.herneyse.

öncelikle birini göt etmek istiyorsak araştırmamızı iyi yapmamız lazım.ahzab suresinden ayet le örnek vermek isteyince biraz araştırma yapmak lazm.zira ben bok attıkları kitabı hiç okumadıkları belli oluyor derken gayet ciddiydim ve açıkçası ilgili şahsın savunması bu gerçeği bir kez daha gösterdi.

evet şimdi ahzab suresi 37. ve 38. ayetlere bakıyoruz ki söz konusu ayetlerde peygamber olmayan bir şahsın ismi geçtiği iddiasıyla göt edilmek isteniyorum.peki ne diyor ayette:

"hani sen allah’ın kendisine nimet verdiği, senin de (azat etmek suretiyle) iyilikte bulunduğun kimseye, “eşini nikahında tut (onu boşama) ve allah’tan sakın” diyordun. içinde, allah’ın ortaya çıkaracağı bir şeyi gizliyor ve insanlardan çekiniyordun. oysa kendisinden çekinmene allah daha layıktı. zeyd eşinden yana isteğini yerine getirince (eşini boşayınca), onu seninle evlendirdik ki, eşlerinden yana isteklerini yerine getirdiklerinde (onları boşadıklarında), evlatlıklarının eşleriyle evlenmeleri konusunda mü’minlere bir zorluk olmasın. allah’ın emri mutlaka yerine getirilmiştir."

yani burda senin azat etmek suretiyle iyilikte bulunduğun kişi diyerek hz. zeyd kastediliyor.tabi islam a laf atmak isteyen fakat eleştirdikleri kitabı bir defa bile okumak yerine dandirik forumlardan copy paste yapılınca doğal olarak yanlış oluyor.genelde kuran meallerinde parantez içinde bilgi verilir.mesela burda iyilikte bulunduğun kimse den sonra parantez içinde hz.zeyd yazar.ama tabi ki hırs insanı bu şekilde rezil edebiliyor.

yani kısacası hz.zeyd in peygamber olduğunu iddia etmediğim gibi iddiam da kendisini güçlendircek bir kanıta kavuşuyor.kuran ı okumadan laf etmek.sanırım ergun poyraz okuyup tayyip erdoğana hem şeriatçı hem yahudi demek gibi bir paradoks.

ikinci olarak turan dursun un nasıl bilimsel olarak göçertildiğine gelince gene birkaç örnek verelim.turan dursun der ki kuran daki hikayelerin benzerini görünce tevrat ve incilde şok oldum çalıntı olduğunu anladım.halbuki turan dursun dediği gibi bir kuran alimi olsaydı kuranda birçok kez yapılan tevrat ve incil referanslarını görür ve çalıntı değil devamı olduğunu anlardı.ateist bile olsa bunu iddia edemez en fazla kuran tevrat ve incilin devamı olduğunu iddia eden bir kitap dolayısıyla çalıntı suçlaması komik derdi.zira kuranda bunlar tevrat ve incilde de anlattığımız kıssalardır minvalinde cümleler bulmak mümkün.

turan dursun konusunda ayrıca komik bir paradoks daha ortaya çıkıyor.kurana ve peygambere laf sokan kişiler sizi haksız duruma düşürebilmek için ortalıkta dolaşan bir rivayeti ya da bir hadisi kutsal kabul edebiliyorlar.kutsalda seçicilik sendromu falan heralde.hz. aişe nin evlilik yaşı nın 17 olduğu ortaya çıkmıştır zira islam hristiyanlık gibi değildir birçok yazılı kaynağı ve vesikası vardır dolayısıyla olayların geçtiği zamandaki hadiseler tarih bilimi yardımıyla aydınlatabilir ki hz. aişenin evlilik yaşıda bu sayede aydınlatılmıştır.öğrenmek isteyen bu konuda ki ilgili girime yada başkalarının yazdığı girilere bakabilir.yani turan dursun karbon testiyle değil tarih bilimiyle çürütülmüştür.peygambere ve kuran a laf atan birinin 9 yaşında salıncakta sallanırken götürüldüm tarzı 11 eylül sonrası holywood filmi senaryosunun giriş cümlesi ezikliğinde ki bir cümleye iman etmesi sanırım kalbindeki din açlığından kaynaklanıyor.

kısacası burda yazarımızın iddia ettiği gibi her gün okuduğu kuran a iyi bakmayıp içinde zeyd kelimesinin geçtiğini görmeyen biri değilim.bilgisi için söylemek gerekirse kuran da ebubekir ömer osman ali aişe isimleride geçmez fakat ahzab suresindeki ayetde olduğu gibi belli referansalarla o kişi tarif edilir.fakat olay gene bir yaratan üslubuyla anlatılır incil deki gibi insan üslubuyla değil.bunu bilmek içinde imanlı müslüman olmaya gerek yok kitap okumayı bilen hemen herkes bunu anlayabilir.bunları öğrenmesi ileride yapıcağı sallama girileri bir miktar önler diye düşünüyorum.

ayrıca kendisine teşekkürlerimi bildirmeyi bir borç biliyorum.zira düzenleme olursa diye girilerimi alıntılamış.fakat ben kendisinin girilerini alıntılamaya değer bulmuyorum dilerse bu yeni öğrendiklerinin ışığında yazdığı yanlış girileri düzeltebilir zira şahsımdan kendisinin yaptığı gibi çaresiz ve ümitsiz bir iddia çürütme salvosu gelmeyecektir.

ne demişti o youtube daki başkan kız "içimde ateş var atalay üzüyorsun beni" dışında.hah şimdi hatırladım

"ben sizinde yazılıdan yüz almanız için dersi anlamanız için uğraşıyorum tahtaya yazıyorum".

işte ben sizinde dersi anlamanız için bunları bu itüsözlük tahtasına yazıyorum.

yumurcak tv konusuna gelince.iyi seyirler.

(, 05.02.2010 01:57 ~ 02:15)

@4726239

8. bana yaptığım hatayı göstermiş olan yazardır.nedenine gelince anladım ki sözlükte ki insanların her yazdığım anlıycak kapasitede olmadığını tahmin edebilmem gerekirdi.

şimdi açıklamaya gelelim.açıklayalım ki anlayamayanlar tam olarak anlasınlar.neydi bizim derdimiz.hz. muhammedin çocuk sevgisi başlığındaki kuran alimi ateistlerimiz hz.aişe nin 9 yaşında evlendiği kuran da yazar hemde ben 9 yaşındayken salıncakta sallanıyordum sonra beni götürdüler şeklinde yazıyor demişlerdi.

peki karşılığında ne dedik.kuran da peygamber isimleri dışında isim yazmaz öyle ali bunu yaptı ayşe bunu yaptı gibi incile benzer şekilde insansı bir üslup yoktur dedik.
    peki peygamber dışında kimsenin adı geçmez mi.geçer elbet.daha en başta elyesa zülkifl ve zülkarneyn in peygamber olup olmadıkları bilinmemektedir.hz. meryemin adı da geçer.dolayısıyla bizim normal insan adı geçmez dememizin sebebi kuran da "sonracığıma ebubekirle şuraya gittik" tarzı bir ifade olmadığını anlatmaktır dedik.

karşılık verilen cevap ise "ohaaaa olm baksana zeyd in adı geçiyor sen zeyd e peygamber mi diyorsun" şeklinde oldu.yılmaz özdil sözlükte dedim bir anlığına.kuran da ki her ayeti bilmiyorum yani hafız değilim.kuran da az da olsa peygamber dışında isim geçtiğini de biliyorum en başta herkes hz.meryem i bilir.anlattığımız amaç kuran da hz. aişenin ağzından nakledildiğine inanılan o dandik hikaye şeklinde bir hikaye olmadığı ve olamayacağı çünkü üsluba aykırı olduğunu anlatmaktı.dolayısıyla bilmiyorum ilgili şahıs mı yazdı ama bi bok bilmeden kuran a laf atanlardan kastımız hz. aişe ye ithaf edilen o film jeneriği şeklinde ki repliğin kuran da yer aldığını iddia edenlerdi.

ki eğer bunu iddia eden kagemuşa ise zaten daha fazla birşey yazmasına gerek yok bu kadar rezillik yeter.

ve elli kere dedim tekrar diyorum.o kadar komik ve salakça bir paradoksla karşıma çıkılıyor ki cevap verilmesi imkansıza yakın.bana dediği şey şu.bak sana buhari hadisi veriyorum hadi buna cevap ver.arkadaşım buhari hadisinden örnek veriyorsan ve doğruluğuna inanıyorsan islam a inanıyorsun.hz. muhammed e ve hadislerine inanıyorsun.o zaman nasıl oluyor da islam a laf atabiliyorsun.eğer ateistsen ve islam a laf atmaksa amacın hadise iman ederek nasıl yapıyorsun bunu.

şimdi birşey öğretelim.eğer laik bir insansan ve bunu bilimsel bir perspektiften tartışıyorsan hz. muhammedi in hadislerini ancak tarih bilimi doğruluklarını teyit ettiği takdir de referans olarak kullanabilirsin.bahsettiğin hadisin senetlerini inceledin mi.hakkında yazılanları okudun mu.

al sana geçmiş zamanda kullanılmış hadisler:"kadınlarınıza danışınız ve ne derlerse tam tersini yapınız" .bu hadis olduğu iddia edilen söz nizamülmülkün siyasetnamesinde vardır.o zamanlar hadis diye uydurulmuş sonra dan geyik olduğu tescillenmiş.buhari sadece hadisleri toparlamış alimlerden biridir.yazdıkları kuran hükmünde değildir yani.

peki bu şahsımızın sürekli alay konusu yaptığı hadise ne.ben diyorum ki hz. aişenin evlilik yaşının 9 olduğu çürütüldü ve 17 olduğu biliniyor diyorum.peki şahsımız ne diyor."ooolum nası çürütüosnz lan karbon 14 mü kullanıyosunz eki eki" diyor.bende kendisine diyorum ki tarihi olarak kayıtlarına kesin olarak ulaşılabilen hadiseler sayesinde çürütülmüştür diyorum.bana gelmiş hadis kitabını gösteriyor.yahu anlamadım buhariye iman mı ettin.hadis kitabında yazan herşey doğru mu.

eğer biraz araştırsaydın buhari nin kitabında daha önce de yanlış hadisler bulunduğunu bilirdin.o yüzden laf sokmaya çalışmadan önce dersini iyi çalışmasını tavsiye ediyorum.

özetlersek.

kendisine kuran ın üslübünda hz. aişeye ithaf edilen "9 yaşında beni salıncaktan aldılar" şeklinde bir cümle olamıycağını anlattım ve isim verilmez dedim peygamber dışında.ki orda bir kelime hatası yapmışım cok nadir de olsa bilinir herkes en azından hz. meryem i bilir.

kendisi cevap olarak zeyd in adı geçiyooooor diyerek sevindi birşeyler söyledi.halbuki dediğime bir cevap değildi.eğer kuran da "merhaba ben aişe,beni 9 yaşında salıncaktan alıp evlendirdiler" şeklinde bir laf geçiyorsa buyursun göstersin biz de öğrenelim.ne de olsa sayemizde son günlerde baya bi kuran okudu.

ikinci olarak hz. aişe nin evlilik yaşı konusunda bilimsel verileri ve tarihçilerin çalışmalarından bahsettim.bana kendisi gibi bir ateiste yakışmıycak şeklinde hadisle örnek verdi.anlamadım sen nasıl oluyorda dini bir bilgiyle yanıt veriyorsun tarihi bir olaya.

olan bundan ibaret.yumurcak tv algılamasını bozmuş sanırım zira dediklerimi anlamayıp enterasan cevaplar veriyor.şimdi bu yazdıklarıma gene kuran dan alakasız ayetler gösterirse şaşırmıycağım.

(, 05.02.2010 22:32)

@4731485

9. ayrıca buhari nin güvenlirliği için müslümanlar namazın kaç rekat kılıncağını ondan öğreniyorlar gibi bir referans vermiş.bir kere önce 4 sünni ekol imamından sonra imam ebu yusuf tan sonra şiilerin 12 imamını bilmesi gerekir biraz.

he ayrıca en önemli kavram karmaşası şurda ki bunu kendisine kesinlikle alay etmek için falan değil tam tersine direk olarak bilgi vermek için söylüyorum içtenlikle.buhari nin yaptığı şu dur.islam dünyasında hadisler senetlerle ulaştırılır.yani ben bu hadisi şundan aldım der.o da bundan almıştır o da şundan almıştır denir.bu şekilde hadisin kaynağına inilmiş olur.

yani içindeki hadislerin çok çok fazlası yanlış olan hadis kitaplarında bile bir sürü doğru hadis bulunabilir.yani buhari inin kitabında yanlış hadis bulunması kendisinin cahilliğiyle bilgisizliğiyle falan alakalı değildir.elinden gelen çabayı göstermiştir.senetler konusunda da oldukça titiz davranmıştır.fakat belli hadisler için şüpheli denir örneğin.zira senetleri yoktur ya da senet silsilesinde kayıplar vardır emin olunamaz ya da direkt olarak islam anlayışıyla terstir.

dolayısıyla kendisine buhari kitabında neden yanlış hadisler olmuş olduğunda söylemiş olayım dedim.umarım gurur meselesi yapmaz da dediklerime kulak verir.

(, 05.02.2010 22:38)

@4731516

10. hala kuran da zeyd ismi geçtiği için haklı çıkabilmeye çalışan kişidir.kuran da insan isimleri geçmez derken incildeki gibi insan yani tekil kişi anlatımı ile olay anlatılmıycağını anlatmaya çalıştığımı kaç kere söylemem gerekiyor bilmiyorum.turan dursun hz. aişe nin evlilik yaşı konusundaki kanıtları görmezden gelen ve ateist olduğu halde buharide yazan herşeye iman eden fakat hadis rivayet etme kültürü hakkında birşey bilmediği için iddiaları temelsiz olan yazar.
    dediğim gibi madem bu hadise konusunda bu kadar ısrarcı ve kendine güveniyor dedikleri gibi kuran da "9 yaşında salıncakta sallanırken beni evlendirdiler" şeklindeki ayeti göstermesi hepimiz için aydınlatıcı olur.yoksa kuran da başka insan isimleri geçtiğini biliyoruz zaten.meryem azer haman isimlerini de biliyoruz.neyse.belki amerikayı yeniden falan keşfeder kendisi o zaman da haklı çıkar bambaşka bi konuda.

(, 06.02.2010 00:23)

@4732282

11. elpinoras'ın eksikliğini hissettirmeyen yazar.

(, 19.02.2010 22:42 ~ 22:42)

@4804567

12. derya gibi bir yazar. her girisini özenle saklıyor arşivliyorum.

(, 19.02.2010 22:44)

@4804588

13. bir adam hırsızlık suçundan dolayı idam edilecektir. ancak şingen'in küçük kardeşi takeda nobukado, şingen'e ikiz gibi benzeyen bu adamın hayatını kurtarır ve şingen'in kagemuşası yapar. önce kaçmaya çalışan bu adam, şingen ile görüşünce onun büyüklüğünden etkilenerek kagemuşa olarak yaşamayı kabul eder.

takeda şingen'in ordusu, tokugawa ieyasu'nun kalelerinden noda kalesini düşürmekteyken aniden barış istemiştir. sebebi de şingen'in ölümüdür. takeda klanı bu ölümü gizlemek istemektedir çünkü şingen vasiyetinde, "eğer ben ölürsem üç yıl gizleyerek memleketimizin savunmasını güçlendirip asla hücume geçmeyin" demiştir.

düşmanlarını kandırmak için önce yandaşlarını kandırması gerekmekteydi. o yüzden kagemuşa hakkındaki gerçeği sınırlı sayıda yakınlar bilmekteydi. kagemuşa zamanla, gerçek şingen gibi yönetmeye başladı. şingen'in oğlu katsuyori hücuma geçmek istediğinde de kagemuşa "harakete geçme. dağ haraket etmez." diyerek engeller.

fakat kagemuşanın gerçek şingen olmadığını bilen katsuyori tek başına yola çıkar. katsuyori'nin tek başına kazanması imkânsız olduğundan kagemuşa takeda'nın bütün ordusunu yollamaya karar verir. şingen'in ölümünün ardından üç yıl geçmesinin ardından kagemuşa attan düşer ve şingen'in kuması eskiden kawanakajima muharebesinde aldığı kılıç yarasının olmadığını farkeder. artık takeda klanı şingen'in daha önce ölmüş olduğunu açıklanmak zorundadır. katsuyori yerine geçmiş ve kagemuşa tekrar sıradan bir adam olmuştur.

vikipedi'den.

(, 19.02.2010 23:50 ~ 20.02.2010 15:32)

@4804936

14. 7.nesillerin içinde en fazla dikkatimi çeken yazar. boşa yazmadığını hemen her girisinde göstermekte. özellikle çaylaklık dönemimde girilerini oldukça inceledim ve dolu bir kişi olduğunu daha iyi anladım. umarım aynı şekilde yazmaya devam eder, bozmaz kendisini.

(, 20.02.2010 11:20)

@4806381

15. türkçeden anlamıyormuş. evet, kendisi itiraf etti. bu yüzden necip fazıl okumasını asla tavsiye etmiyorum kendisine zira onu da anlamayacaktır. anlamadığı gibi çıkıp "bu nasıl türkçe?!" gibi inciler saçmasından korkuyorum.

(, 28.02.2010 15:05 ~ 16:38)

@4844087

16. 8 mart 2010 elazığ depremi'ndeki can kayıplarının sorumlusu olarak kapitalizmi gösteren 7. nesil yazar.
    enteresan.

(, 09.03.2010 00:32)

@4879521

17. (bkz: döktürüyor efendim, durduramıyoruz)

sağlam bilgi birikimi ve daha ziyade bıkmak bilmeden, sabırlı bir şekilde sözlüğe kattığı kaliteli, uzun ama akıcı girilerinin her biri okunası yazar. yedinci nesilin en iyilerinden (hatta bence en iyisi).

edit: eksileyen yedinci nesiller; oğlum sizi de seviyorum tabii yahu, kıskanmayın hemen.

(, 16.03.2010 20:01 ~ 11.06.2010 22:11)

@4909693

18. kendini necip fazıl'a rakip gören yazar. hedefini çok büyük tutması geleceği açısından önemli. şairlerin sultanı olmak kolay değil. bir de necip fazıl gibi düz yazı yazma yöntemlerini kaleme alırsa çok sevineceğim.

işin acı tarafı şiirde kelimeleri didik didik ederek " he he he burada bu cümle ne saçma bak ne buldum re rö re rö " şeklinde bir yadsımaya girişmiş olmasıdır. edebiyata, maddeci gözlüklerle bakmak istiyorsanız, türk edebiyatının yarısını atmanız gerekir. eğer bunu da yaparsanız ortada okunacak bir şiir bırakmazsınız. çünkü şiirin bir kanadı gerçekse, bir kanadı da sezgidir.

(, 18.03.2010 01:20 ~ 01:47)

@4915351

19. necip fazıl'la ilgili "edebi" fikirlerine "edebi" cevaplar bulunması gereken yazar. aksi takdirde fikirlerine karşılık olarak, "peh! çok maddeci" demek at gözlüğüyle bakmaya neden olmaktadır.

necip fazıl'ın edebi ağırlığı; aliterasyon kullanımı, dil devrimi yapılmasından ötürü yeni dili kullanmadaki üstünlük, dimağ farklılığı, metonimik uzaklıklar kurması bağlamında incelendiğinde kendisini edebi anlamda önemli bir kişi kılmaktadır. ancak kagemuşa yazarımıza göre bunu demek samimi değildir, o samimi değil dedi diye biz eşşekten düşen karpuz olmayacağız elbette...

ama vicdani bir noktadan ele aldığımda da, kendisine hak vermemek olası değildir. zira necip fazıl; milliyetçi-ırkçı, literatürde ise faşisttir. zira kendisi; bir adam yaratmak adlı eseri ve akabinde bile, tanrı'dan başka kimsenin, bir kurmaca bile olsa, yaratması "acaba" bir engel taşır mı diye düşünenlerdendir. zira kendisi; osmanlı suretçileri misali perspektif ve aydınlanmadan yoksun, ulus-devlet modelini ırkların hakimiyetine indirgeyecek kadar da şaşkındır. buraları yazıktır. ancak dil ve edebi kimlik farklıdır.

dolayısıyla şimdi hepimizin heidegger'i ve gerrard hauptman'ı çöpe atmadığımız / atamadığımız gibi, necip fazıl'ı da atamayız. bu minvalde yürüyerek daha ayakları yere basan edebi incelemeler çıkarmak dileğiyle;

kagemuşa; sürekli okuduğum yazardır, kafayı açar, tiner misali inceltir.

(, 18.03.2010 03:14 ~ 03:40)

@4915831

20. açtığı başlıklar ve yazdığı konular ile sözlüğü ciddi meselelerde konuşmaya iten bir yazar. zira bütün gün eski sevgili, şimdiki sevgili mevzularından hepimiz küçük emrah bakışlı olacağız artık.
    aslında söylemek istediklerimi elpinoras gayet güzel yazmış. olayı düşünce açısından değil edebi açıdan bakarak değerlendirdim. orada necip ile ilgili bildiklerimi yazmış olmam beni necip fazıl'ın düşüncesini benimsemiş yapmaz ki zaten de değilim. ama sence " sanatçı toplum yaşantısından, insanları etkilemek işlevinden bağımsız düşünülemez". bu da ayrı bir tartışma konusudur. bense kelime seçimi, kullandığı sanatlar, redifi kafiyesi olarak değerlendirdim.

not: konuyla ilgili yazdığım girimde direkt şahsına olmasa da " iki şiir bilip ahkam kesiyorlar" cümlem için özürdilerim. çünkü açıkça görülüyor ki iki şiirden fazlasını biliyor. sadece farklı açılaran değerlendirmişiz.

(, 18.03.2010 12:11)

@4916460

21. necip fazıl entrysi daha denizde balık, sadece ciddi meselelerde tecrübe sahibi değil kesinlikle, hazz-ı nefsinizi şamataylan doldurmak istiyorsanız da birebir kendisi. anlattıkları anlatacakları yanında laf-ı güzaf. candır.

(, 20.03.2010 19:11 ~ 21.03.2010 00:53)

@4925946

22. birtakım şeylerle sorunu var sanki bu yazarın. umrumda olduğundan değil de ilginç işte. devrimci olduğunu söylüyor hatırladığım kadarıyla. hayata o perspektiften bakıyor. sosyalizm güzel, liberalizm yarrak gibi. din, özellikle islam kötü ve yalan dolan yani. olabilir. iyi ve hakikat olarak düşünüyor olması da benim için bir şey ifade etmezdi. benim dikkatimi çeken ise temelde aynı temayı içeren girileri sıkılmadan üretmesi. ben denk gelip de okuduğum zaman sıkılıyorum. ne üstüme vazife, ne de haddim kimin neyi ne kadar yazacağını söylemek ama insanın kendini ifade etmesi ayrı, klişe benzetmeyle bozuk plak misali dönüp durması ayrı bir olgu.

bir insan bana sigara içmenin sağlığıma zararlı olduğunu söylerse eyvallah derim, haklısın. ama aynı yüksek seciyeli insan her fırsatta karşıma öleceksin, aptalsın, kafan basmıyor mu, içme şu zıkkımı diye çıkarsa darp ederim, rencide ederim topluluk önünde. misyon fikrinden, insanın kendini bir davaya vakfetmesinden tiksiniyorum göründüğü kadarıyla kendimi vakfedecek denli yüce bir amaç bulamadığımdan. hem duman avcılarından da haz etmiyorum. bastıbacak orospu çocukları. öyle yani. kahrolsun faşizm.

(, 26.03.2010 12:50)

@4949911

23. bir takım "şeylerle" sorunu olan insan.

nelerle mi?

ülkesini satıp savanlarla, bağnazlıkla, gericilikle, riyakarlarla...

sanki ona kalmış gibi millete birşeyler anlatmaya uğraşıyor halbu ki sanane; meme hakkında yaz, mankenler hakkında yaz, kadınları kategorize et, ona buna saldır, sabun köpüğü işlerle uğraş işte.

sana mı kaldı burada birilerine birşeyler anlatmak, ama yok illa ki doğru bildiğini yazacak, bir kişi bile bir şey öğrense kar sayıyor kendine.

(, 26.03.2010 12:58)

@4949930

24. kendisi tespit insanı olduğu için kendisi hakkında da tespitler yapılmaya çalışıyor.

ama yerler mi yemezler canım! hani gelip eleştirirken , bazı kişileri savunacağım derken, bu yazarın yazılarını hedef alırken dikkat edeceksin.zira kendisi birtakım "aynı" olaylarla ilgili sürekli yazılar üretmiyor. z
    zor değil yahu! bir iclal aydın durumuna düşmeyin. ara tara sekmesini kullanın. hep aynı şeyleri yazıp duruyor diye çemkrilinc ekendisi hakkında kullandım. açtım, arattım. 7. sayfayı açtım. k harfi çıktı. baktım da kedi başlığından tut, kalbi kırılmış bir dişçinin yapabilecekleri anketinde bile girisi var. hani aynı sözü temcit pilavı gibi anlatıyordu lan bu kişi? kolbastı hakkında da söyleyecekleri olan biri bu yazar.

hani sürekli ;" kız demeyin kadın diyiiinnn, feministlik öyle diiiill büülllee, ufuk uras'a tapınn huleyynn" diye çemkiren bir kitle gibi aynı başlıkların orjinlerinde de dönmüyor. sallamayın bari bebekler, kelebekler!

ayrıca bu yazarın yazıları, sözlüğün son zamanlardaki en iyi tespit yazıları. kişiler hakkında da bir takım şeyler için bir süre inceleme- araştırma-okuma yaptıktan sonra dönüp yazıyor. doğru/yanlış ; tasvip etme/inkar etme gibi hallere bürünmek ayrı bir durum. ancak çemkirirken doğru araştırmalarla yola çıktığı da aşikar.

(, 26.03.2010 13:08)

@4949962

25. her daim yazması gereken yazar. müthiş şeyler kaleme alıyor, ufuk açıyor, kafa parlatıyor.

(kime bunları dediysem bir müddet sonra uçtu, kaderi uçurulan dostlarıma benzemesin...)

(, 02.04.2010 01:15)

@4983587

1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4