belki ilginizi çeker
  1. · franz kafka
  2. · dönüşüm
  3. · dampyr
  4. · cache
  5. · briefe an milena
  6. · the blue notebooks
  7. · kafka okuyup uyumak
  8. · chan wook park
  9. · gilbert keith chesterton
  10. · tezer özlü
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · insanın hayatına sıçan şeyler
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · tunceli alevileri dinsizdir
  5. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  6. · erkekte ses tonu
  7. · aşk ı memnu
  8. · kyla cole
  9. · kayaköy

kafka  

1. galatasaray lisesinin yanındaki sokağa girdiğinizde sağınızda kalan duvarları şiirlerle süslü kafe
    (skin, 01.08.2004 22:13)
  2. (bkz: franz kafka)
    (excalibur, 06.10.2004 09:32)
  3. (bkz: dönüşüm)
    (sizofrenkedi, 06.10.2004 18:30 ~ 07.10.2004 16:13)
  4. duvarları şiirlerle süslü kafedir, orta2'den beri giderim, severim,kafa dinlemek için birebirdir.
    (spitfire, 06.10.2004 19:29 ~ 19:30)
  5. beyoğlu nda, galatasaray lisesi nin hemen yanındaki caddede bulunan cafe. eski işletmecisi ve sahibi varken*, duvarlarında film afişleri, can yücel in sözleri, kitaplıkta kafka kitapları bulunurdu. bizzat yapılan elleri bildiğim muhteşem tiramisular, kekler olurdu. kitabını kapan gelirdi oraya. takıntısız insanların nezih mekanıydı, şimdi nasıl bilmem.
    (sizofrenkedi, 07.10.2004 16:12)
  6. galatasaray'da ara cafe'nin yanında konuşlanmış olan, eylül başında tadilattan geçen ve içi yeniden düzenlenen, fazla para saçmadan güzel bir yerde güzel bir kahveyle veya pastayla güzel bir manzara izlemek isteyenler için ideal olan mekan..
    (doaaa, 08.10.2004 18:38)
  7. (bkz: @228048)
    (sizofrenkedi, 08.10.2004 18:50)
  8. kafka cafe hoş yerdir, özellikle kış aylarında sahlep içilmesini tavsiye ederim... bir alış veriş sonrası dinlenmek için hoş bir mekan,ama bir buluşma noktası olarak tavsiye etmem, zira biraz ufak bir mekandır.
    (granzyme, 01.12.2005 23:33)
  9. steven soderbergh'in franz kafka ile alakalı izlenesi bir filmi.
    (keyif pezevengi, 22.11.2006 04:41)
  10. steven soderbergh imzalı jeremy ironslu ilk yarısı siyah beyaz, ikinci yarısı renkli olan film.
    (soldier in the army, 14.07.2007 20:14)
  11. iki kişiden fazla gitmenin çok da doğru olmadığı kafedir.
    (tatlı kavanozu, 20.12.2007 20:46)
  12. tarih itibariyle dün, beni büyük bir hayal kırıklığına uğratan yer.
    normalde çok severim kafka'yı.
    galatasaray'ın taş duvarındaki sevgililere bakan camını, şiirlerini,kitap ve film çerçevelerini, loş ışığını, güzel müziğini ve ne bileyim daha bir çok şeyini seviyorum.
    aşk, sevgili, mektup, melih cevdet, natalya casta, ilahi kızılcık, denince aklıma gelen ilk yer olduğu için belki de.
    yağmurlu ve soğuk günlerdeki sığınağım.

yaklaşık beş aylık bir aradan sonra ilk kez dün gittim kafka'ya.
    pembe çiçekli duvar kağıdıyla kaplamışlar her yanı.
    pembe boncuklar takmışlar lambalara.
    edip cansever'den kalan boşluğa bi' tane krem komidin yerleştirmişler . fena halde kız çocuğu yatak odası gibi olmuş kafka. eski havasını tamamen kaybetmiş. burnum eski kokuları aradı durdu.

ilalhi kızılcık'ı elinde heyecendan okuyamadığı mektubuyla birlikte çöpe atmışlar.
    natalya casta, susmuş; ağzını bıçak açmıyor
    melih cevdet, back to the future'de marty'nin elindeki aile fotoğrafı gibi...

üzüldüm. eskiyi aradım; bulamadım. kalkıp çıktım sonra.
    ilahi kafka..
    (dendelis, 30.07.2008 11:53 ~ 15:43)
  13. kalede geçen bölümlerinin renkli olup diğer bölümlerinin siyah beyaz olduğu, kafka'nın gerçekten iyi analiz edildiği ve bir kafka hayranı olarak olmuş dediğim soderbergh filmi

--------------spoiler--------------------

ben kabuslar yazmaya çalıştım,sen ise,bunu gerçekleştirdin.

--------------spoiler--------------------
    (deoignoto, 18.01.2009 23:57 ~ 19.01.2009 00:06)
  14. iki yıl önce gittigimde aşık oldugum, ikram çeşitlerinden tutunda, dekorasyonuna kadar öve öve bitiremedigim, bu yıl gittigimde antipatik bir sahibi oldugunu ögrendigim, antipatik oldugu kadar sorunlu bir tipin o mekanı nasıl yokettigini görmek hakikaten üzücü.eski ( bakın antika demiyorum ) koltuklar ve kanepeler ile süsledigi mekanda kendini kaybedenler klubünün başkanı zanneden bu şahsı anlatamam ancak görmeniz ve onunla bir talihsizlik sonucu konuşmanız icap ediyor.

ayrıca sakın hamburger ve türevlerinden yemeyin, mümkünse hiçbirşey yemeyin mecbur kalırsanız sadece bi cola için .
    (aycheisnowhere, 02.02.2009 18:15 ~ 18:18)
  15. bir harfi yerinden edersek dampyr'in kargasına denk düşen isim. zaten prag nedeni ile kafka'ya gönderme yapmak için bu isim seçilmiştir. huzurlarınızda kavka.
    (avluda oturan sizofren, 07.06.2009 20:42)
  16. şu anda oturduğum kafe'dir girer girmez sizi kafka karşılıyor, az önce hamam böceklerinin yerlerde rahatça dolaştığını da gördüm..
    (deoignoto, 15.07.2009 17:03)
  17. duvarında canımülkü tamer 'in bir şiiri vardı bi kaç sene evvel:

"bana çiçek gönderme
    bir kuş ağacı gönder
    alnıma dokunanlar
    iyileşmiş desinler"
    (usuyitik, 15.08.2009 22:59)
  18. kafka'nın roman karakterlerinin en önemli özelliği öteki oluşudur. bi tarafta herkes vardır bir tarafta da kafka'nın yarattıkları. bu yalnızlığı ve öteki oluşu da puslu mekanlar destekleyince ortaya iç bunaltan, insanı geren romanlar çıkar.
    (mustafa tr, 15.08.2009 23:03)
  19. çalışanlarının çok sevimli ve içten olduğu mekan. bir kere gidip tiramisu istemiştik, yapıp getirmeleri uzun sürdüğü için bizim talebimiz olmadan (sadece bir kere nerede kaldı diye sormuştuk) kahveyle beraber getirip "ikramımız olsun" demişlerdi. çoğu yerde böyle davranılmıyor artık.
    (hilde, 16.08.2009 15:58 ~ 15:59)
  20. " böcek ya da böcekleşme, bir durumdur; içine çekilinmiş bir durum ya da içten dışarıya bakmanın durumu"
    (feritaltan, 12.10.2009 01:06)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil