|
|
- tamamı, bütünü, hepsi, topyekün
sözü edilen makulenin fertlerinden hiçbiri istisna edilmeksizin
- bostanlı'daki tansaş'ın karşı sokağında, siyah'ın biraz ilerisinde bulunan nargile mekanı. izmir'de içilebilecek en güzel nargileleri hazırlamakla birlikte; yer bakımından güneşin batışı ile kendinizi kaybedebileceğiniz, konsepte uygun müzik seçimleri ile kafa ağrıtmadan muhabbet etme imkanı veren, cumaları ise fasıl eşliğinde yayılabileceğiniz şahane zirve mekanı. özellikle akabinde akılabilecek siyah gibi bir barın yakınlarında olması önemli bir artı olarak hanesine eklenir.
- atakent şubelerine "bir elimde nargile, bir elimde rakı bardağı, bir yanda fasıl, ooohhhh dünya umurumda olmaz mnskm" modundan sigarasız veya az sigarayla giderseniz dımdızlak ortada kalacağanız mekandır... zira; fasıl başladığında nargileler toplanmaktadır...
(bkz: kendimden biliyorum)
- atakent'te bulunan mekanı kirası fazla geldiği için kapatmak zorunda kalmışlar, yazık oldu, wildboy hocamın gelişi şerefine fasılımızı yapacaktık yine.
bostanlı'daki şubesi ise genç ergen populasyonu bakımından iç açıcı.
şu tatili fırsat bilip, bir hafta boyunca her gün sabahtan önce bu mekana gidip nargilemi içtim, akşama doğru ise paprika'ya gittim. bir haftalık deneyimler ve buradan gelip geçen insan modelleri şu şekilde;
i) tüyü bitmemiş liseli genç ergenler: 3-4 kişilik bir sap ordusuyla gelirler, nargile içip kız keserler.
ii) kendini yaşlı gösterme çabasında olan kızlar: bunların da ayaklarında converse, yüzlerinde makyaj eksik olmaz, nargile falan nadiren içerler, çoğu tavla oynar. [wildboy: 92?]
iii) babacanlar: çok meşgul tripleri atan işadamı tiplidirler, maksimum 2-3 kişi olurlar, çay-sigara yapıp çok takılmazlar.
iv) şovmenler: bilen bilir, kaffe'nin önünden recis'e doğru giden bir yol vardır. bu şovmenler, kaffe ve yanındaki diğer mekanların (coffee ays vs) dolmaya başladığı saatlerde inlerinden çıkarlar. arabaya doluşan bu 3-4 kişilik saplı sultanlar, açarlar bir 300 500 müziği ve mekanda oturanların kulaklarıyla ıslak cinsel münasebette bulunurlar. arabanın modelleri de ekseriyetle bmw 3 serisi, mini cooper falan olur.
v) motorcular: bostanlı yalıdan motorlarıyla bir karşıyaka tarafına, bir mavişehir tarafına doğru salınarak bunlar da mekandakilerin bakışlarını üzerlerine çekerler. hayabusa gördüm bir kez.
ve vi) tek takılanlar: benim gibi tek başına oturup nargilesini içen, arada bir köz isteyen, her sabah mekanı çalışanlarla birlikte açmaktan mekanda çalışanları tanıyan, aynı zamanda insanları inceleyip, modelleme sevdasına kapılan elemanlar.(sükun, 04.10.2008 22:41)
|