karşılıklı olarak kafaların içinin hala boş olup-olmadığını tespit etme yöntemi.
şarkısı da vardır:
ötüken yolu yokuştur
kafaları tokuştur
bize faşist diyenler
ya haindir ya puşttur!!
edit: şarkıyı ben yazmadım
*(cactus, 07.10.2007 05:56 ~ 15:30)
erkekler arasında niye olduğunu anlamadığım bir şekilde yaygın olan bir davranıştır. bir kaç sene önce bir ulusal kupa maçının sonunda o zaman trabzonspor'da oynayan yattara'nın da adapte olup trabzonspor başkanlarıyla bu şekilde tokalaşmasını gördükten sonra kelimelerimin kifayetsiz kalacağını görmüşümdür. hayır tamam 'erkek erkeğin yanağından öper mi, biz gay mıyız?' şeklinde bir savunma gösterilebilir. madem hoşlanmıyorsun, hiç böyle atraksiyonlara girme, el sıkış, olsun bitsin. kafa tokuşturup beyin hücrelerini öldürmenin ve görüntü kirliliği yaratmanın ne alemi var?
bir ara parti tarafından ocaklara genelge yayınlanarak beyaz çorap giymek ve benzeri birçok şeyle birlikte yasaklanan selamlama şeklidir. sonra ne olduysa yeniden başladı. dışarıdan bakıldığında itici görünür.
yapanları gördüğümde o iki kafayı şiddetle tokuşturma isteği uyandıran selamlaşma biçimi.
kafaların nasır tutmasına sebep olan ve alnının sağ ve sol yakalarındaki nasırlardan kişilerin siyasi görüşünü tespit etme olanağı sunan eylem, selamlaşma biçimi.
yıllar önce selçuk üniversitesi'ndeki ülkücülerin düzenledikleri bir toplantıya katılan arkadaşımın söylediğine göre, toplantı salonundaki herkesle bu şekilde selamlaştıktan sonra feci baş ağrısı yapan bir eylemmiş. salondaki yaklaşık 300 kişiyle kafa tokuşturan bu arkadaşım, bir daha herhangi bir toplantıya sırf bu nedenle katılmamıştır.
yazın güneşli günleride terden sırılsıklam olmuş yanakları birbirine temas ettirip iğrenme ve tiksinme duyguları hissetmemek için yanak bölgesine göre daha az terli olan alın kısımlarını birbirne değdirerek yapılan selamlaşma eylemi
önce iki yaramaz çocuk tespit edilir, sonra bu çocukları cezalandırma biçimi olarak uygulanır. bildiğin şiddetin değişik versiyonu.
düşük gelirli semtlerde yaşayan 15-17 yaş arası ergen erkeklerin yaptığı özenti selamlaşma şekli.
tokuşturma esnasında yapılan tokalaşmada da el normal bir şekilde sıkılmaz; bilek bükülmeden, bir köpek patisi edasıyla, karşı kişinin bileği işaret ve serçe parmağıyla kavranıp, orta ve yüzük parmağıyla da bileğe bir baskı uygulanır. bu selamlaşma sonrasında herkes kendi bölgesini işeyerek ve tırmalayarak işaretler.
(bkz:
national geographic)
ülkücülüğün günlük hayata yansımış sıkça rastlanan sembollerinden biridir.amblem olarak
kurtu seçen bu kesimin kafa tokuşturmak yerine birbirlerini gördüklerinde elleri çene hizasında birleştirmek ve güçlü bir diyafram nefesi almak suretiyle "uuuuuuvvvv" şeklinde ulumaları daha münasiptir..çünkü kafa tokuşturan bir kurt türüne henüz rastlanmamıştır..bu toslama eylemini vahşi yaşamda genel olarak büyük baş hayvanlar yapmaktadır..yok efendim,biz illa kafa tokuşturacaz deniliyorsa sembol olarak
kurt yerine
antilop resmi önerilebilir..
ek: sözüm geneledir,yok ben hobby olarak yapıyorum diyorsanız sizin bileceğiniz iştir..
kafa tokuşturulurken aynı anda da karşıdakinin bileğine üç tırnağıyla baskı yaparak hilal oluşturuyorlar. enteresan..
kafalarını sadece selamlaşmak için kullananların yaptığı eylem.. bir de zamanında erbakan da kurmayları ile yapmıştı, bir bu konuda şaşırtmıştı bizleri..
aynı zamanda ne kadar fazla ses çıkarsa, kafanın o kadar boş olduğu sonucunun çıkarılabileceği eylemdir.
''ya hani kafayı tokuşturuyosun ya böyle bir de ordan yıldız filan çıksa tin tin çin diye şeker sesler gelse ne güzel olurdu ha'' diye bizi hayallere bile sokabilen selamlaşma şekli.
yapanların bir süre sonra, beyin hücreleri azaldığı için aptallaşmasına, anlatılanı anlamamasına, ne savunduğunu bile bilmemesine neden olan selamlaşma biçimi. ama zaten bu şekilde tokalaşların beyni fazla gelişmiş olmadığı için ortada bi kayıp yok.
dağ keçilerinin veya dağ antiloplarının veyahut afrikadaki antilop çeşitlerinin çifleşmek için yaptıkları güç gösterisi,böylece en güçlü erkek soyunu sopunu yürütebiliyor.ancak ben insanların niye bu yönteme baş vurduklarını anlamış değilim.hatta büyüklerin batıl inançlarına göre kafalar tokuşturmak pek iyi bir şey değil ki tekrar tokuşturun derler kel kalma ihtimali falan varmış.hayır yani bu olayı da bir ideolojiye bağlamak şekilcilikten öteye gitmemektedir.
kurtları seven birisinin feryadıdır bu,direk siyasi ideolojiye bağlamamak gerekiyor.
ülkücülerin selam şeklidir,gıcık olduğum taraf herkese bu davranışı göstermeleridir,yapacaksan kendi aranda senin gibilerle yap,her gördüğüne uygulama aynı şeyi herkes senin gibi değil,bunu unutmaman gerekiyor ey ülkücü!
ülkücülere özgü selamlaşma biçimi. yani e güzel kardeşim ben tokuşturmak istemiyorum daha ne uzatıp duruyosun kafayı buzağı gibi, bu hamleden kurtulmak için o uzattıkça sen eğilirsin sen eğildikçe o da eğilir sonra şeytan der ki al o kafayı vur duvardan duvara...
(bkz:
kafasına vurma aptal olur)
ülkücü gençliğin kullanmak istemedikleri uzuvlarını birbirine vurarak gerçekleştirdikleri köreltme işlemi.
adamlar kafalarını kullanamadıklarından bari bir işe yarasın mantığıyla bu selamlama işlemini keşfetmişler. yaratıcı bir zekanın ürünü.
bir de kafa tokuşturucu ile normal insan arasındaki selamlaşmalar vardır. kafa tokuşturucu, kafasının üst kısmını bayramlık koç misali ileri ve yana otuzar derecelik açılarla uzatırken, normal insan simetrik ters açılarla yanağını uzatır. şimdi iki hareket de birbirinin simetrik hali olduğundan kafanın üst kısmı da yanak da boşa gider, o iki kişi yamulmuş vaziyette öylece kilitlenirler. hatta kafayı tokuşturucam yanağı değdiricem derken boyun fıtığına davetiye çıkarmak işten bile değildir. ben mesela bu tür durumlarda nötr duruş sergilerim, başımı öylece dik tutar, karşımdakinden de ne gelirse artık yanak mı gelir kafanın üst kısmı mı gelir neyse kaderime katlanırım. tavsiye etmem o ayrı onu..