belki ilginizi çeker
  1. · sokak düğününe kızan insan
  2. · hafta sonunu evde geçirmek
  3. · cumartesi gecesini yurtta geçirmek
  4. · cep telefonunu kapalı tutmak
  5. · şehirden uzak yaşamak
  6. · biten ilişkinin ardından yaşananlar
  7. · oda arkadaşının eve gitmesi
  8. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · prison brake
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · ibrahim üzülmez
  4. · thierry henry
  5. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  6. · bir kadının bilmesi gerekenler
  7. · ugg düşmanı ezik kızlar
  8. · yiyişen çiftin yanındaki üçüncü kişi olmak
  9. · nescafe aşure 72 si 1 arada

kafa dinlemek  

1. tembelliğe iş uydurmak için çıkmış olan deyim.

- abi şu şeye bir yadım etsene.
    + olmaz.
    - niye abi işin mi var?
    + kafa dinliyorum.
    (hansvoralberg, 09.06.2005 08:33)
  2. hiperaktif insanların anlayamayacağı fakat sıradan insanların oldukça ihtiyaç duyduğu eylemdir. işte, okulda, trafikte kısacası gündelik koşuşturma içinde bir sürü gerizekalı ile uğraştım, bir de seninle uğraşmayayımın kibarca dile getirilişidir. burada "bir de" sen de gerizekalısın anlamından çok, şimdi git yarın gel anlamına gelir. yanlış anlaşılma olmasın.
    (jellicle, 09.06.2005 08:42)
  3. bazen herkesin yapmaya ihtiyacı olan eylemdir.

olaylar öyle bir noktaya gelir ki kaçmak istersin. kimsenin seni tanımadığı, bilmediği yerlere sığınmak istersin. birazcık kendinle başbaşa kalmak, bazı şeyleri sorgulamak istersin. kalbinle değil, mantığınla düşünmen gerekir... bazen bu "kafa dinlemek" olayı, kendinle bir savaşa dönüşebilir. karışırsın, bulanırsın, içine çamur karıştırılmış su gibi oluverirsin. aslında bir "arınma" süresi olmalıdır bu. kimsenin etkisi altında kalmadan ölçüp tartman gerekir... ve kendin için, başkalarına göre değil sana göre, en doğrusunu yapman gerekir...
    (photographer, 16.01.2009 10:24)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil