kafa ayarı 

adana çık aradan

1. commodore 64 kullanıcılarının gözbebeği,duygu yüklü olay..bir adet ufak tornavida veya siyah bayan tokasının 90 derece açılmasıyla, teypcigin üstündeki ufak delik üzerinden yapılırdı.ekrandaki karmakarışık çizgiler düzgün gözükünceye kadar sürerdi.sonra bir oyunlar oynanırdı ki dadından yinmezdi.* *
    (lahoooov, 03.04.2004 20:09)

2. gençlerin elektroniğe gönül vermelerinin başlangıcıdır.
    bazen 2 milim oynatarak veririz ayarı*, bazen de kanser ötesi olur bu ayarları yapmak bütün gün bi sağa bi sola kaset'in neresini okutacağınızı şaşırırsınız.
    bugün elimizde mouse, klavye, kasa, monitör, var; counter q3a icat edilmiştir; filvaki nerde o hammerfist yie ar kung fu diye arar gözler, yaşlı bakar ardından kafasına ayar vermek ister gönül.
    (azureel, 16.04.2004 18:11)
  3. tarihin tozlu sayfalarında kalmış, uygulanırken gözlerinizi heyecanla tv den ayırtmayan, ayarı tutturduğunuzdada mutluluktan uçurtan olay
    (cockroach, 16.04.2004 19:11)
  4. (bkz. press play on tape)
    (laudatedominumvesperaedidominica, 24.04.2004 02:05)
  5. 1) destek 64 adlı kartuşun yardımı ile yapıldığı takdirde bile insana çocuk yaşta cinnet geçirten , kaset-okuyucunuzun kafasının bağlı olduğu mekanizmaya bağlantı noktasında bulunan vidanın tornavida ile dikey olarak hareket ettirilmesi ile kasedin bantının belirli bölgesini okumasını sağlama işlemi.kasetin hangi kısmına bilgi yazılmış ise o kısmının orta noktasına kafanın orta noktasının odaklanma durumunda oyunun ya da programın çalışması mümkün olduğu için tahmin edilenden de çok zahmetli bir iştir.aynı zamanda destek 64 kartı olmayanların da yapabildiği olay!(9 yaşımda denedim ve yaptım)

2) commodore 64 cassette-player'ı icad eden şahsın cehenneme gittiğinde sonsuza dek yaparak cezalandırılacağı eylem.

3) çin işkencesi.
    (skuba, 24.04.2004 02:10)
  6. çocukluk yıllarının kutsal meditasyonu.saatçi tornavidaları kafa ayarı için en uygun olanlarıydı.bi de bi türkün yazdığı kafa ayarı programı vardı kırmızı+siyah gençlerbirliği formatında:
    1-kaseti datasete yerlestir
    2-ekrandaki cizgiler duzelince ayari birak
    3-ekrandaki cizgiler hic duzlesmeyecegi icin küfür et,tornavidayı fırlat
    ayrıca bu isimde norveçte bir müzik grubu vardır.son derece rahatsız bir grup olup 2002 yazında bergen konserlerinde aztec challenge müziğiyle oha dedirtmişlerdir.
    (rallyscience, 24.04.2004 22:53)
  7. (bkz. kafa ayarı vermek)
    (skuba, 11.07.2004 02:37)
  8. kafa ayar programının kafa ayarını yapmak için bir başka kafa ayar programı gerekirdi ki onun da kafa ayarını yapmak için gereken diğer kafa ayar programının da kafa ayarını yapınca kemâle ererdiniz. eremezseniz bir paradokstan diğerine ondan da öbürüne atlar dururdunuz. * *

(bkz: kafa ayarı yaparken kafayı yemek)
    (bkz: heyt kidi künler)
    (selam kelamı, 18.11.2004 10:53 ~ 10:54)
  9. zamanında "ayrınıda, kafasınıda, teybinide, ..." dedirtmiş ve benim de dahil olduğum bir çok gencecik beyni düşünselikten bezdirmiş bir tür ayar biçimidir.
    bir çok kez fırlatıp atasım geldiği halde, cebimdeki üç kuruş harçlıkla aldığımdan dolayı yerine usluca koyup ayarına devam etmek zorunda kaldığım kahrolasıca. bazı zamanlar, annemin, "oğluum, aldın bari bozma öyle tornavidayla oynayıp" sözlerini anımsarım ve söverim o teybe vallahi.
    o zamanlar, daha iyisini yapıp, zamane gençliği bu işkencelere katlanmak zorunda kalmasın diye, bilgisayar mühendisi olma kararı aldığım ve de olduğum, en iyi ayarı kendime yapmış olduğumu sonraları keşfettiğim çocuk eğlencesi.
    ayar vermeyin lan insana
    (adanus, 18.02.2006 14:20)
  10. (bkz: uçurtmayla kafa ayarı)
    (ahmet karaca, 26.08.2006 14:27)
  11. (bkz: kafa ayar ledi)
    (comelen adam, 08.06.2007 19:57)
  12. teypte kırmızı bir ışık olurdu, o kesintisiz olunca kafa ayarı tamam demekti. kendiliğinden mi vardı, sonradan kolaylık olsun diye ben mi taktırdım, unuttum şimdi.
    (maximus, 15.10.2007 02:33)
  13. '' okkalı bir kafa en az 2 ton çeker altan '' mazhar alanson / her şey çok güzel olacak
    (deniz büyücüsü, 25.10.2007 13:53 ~ 13:53)